nové auto okolo 250t : Kia Rio nebo Fiat Bravo

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Lálos
Dítě v autě

nové auto okolo 250t : Kia Rio nebo Fiat Bravo

Příspěvek od Lálos »

Ahoj všem! vybírám nové firemní auto do 250t kč (max o 10t víc), které bude jezdit převážně krátké trasy a pohybovat se po menším městě, takže něco menšího, obratné, benzinové se 4 hrnkem, s pěkným designem, 5dv., značka nezáleží. Požadovaná výbava mlhovky, el. okna, klima, loketní opěrka, liťáky, handsfree. Bohužel je to docela těžký poskládat při tomhle cenovým stropu, odpadly i z dalších důvodů Polo, Fabka, i20, Ibiza, Clio. Nakonec zbylo rejže Kia Rio, která docela slušně vypadá jak zvenku, tak zevnitř a nabízí vše požadované do nastavené ceny. Nicméně jsem dostal ještě nabídku o třídu většího auta Fiata Bravo s výbavou a cenovým rozdílem 10t oproti Kie, tak si říkám, proč zas nepořídit o něco větší auto za stejnou cenu (byť za cenu určité ztráty obratnosti). Co myslíte, je Rio dobrá volba nebo raději zvolit Bravo, které je o třidu větší, nicméně však již na sklonku života? Jaké jsou +- obou vozů, tedy hlavně v čem by mohlo být Bravo lepší než Rio? Případně pokud by byl tip na jiný vůz v této cenové relaci, budu jen rád. (Neviděl jsem ještě třeba 208) Díky moc!
beaumont
Letec

Re: nové auto okolo 250t : Kia Rio nebo Fiat Bravo

Příspěvek od beaumont »

Jak sam pises, Bravo je auto o tridu vys nez Rio, takze treba pohodli a odhlucneni je o kus dal. Taky ma Bravo sestikvalt i k zakl. benzinu 1.4, ktery neni zadna raketa, ale je to spolehlivy bezproblemovy motor. Ja bych vzal Bravo.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Frciiik
Spolujezdec

Příspěvek od Frciiik »

Rodiče mají Rio, sám s ním občas jezdím a nemůžu proti němu říct jediného špatného slova. Prostoru habaděj, hlavně vzadu na nohy je místa jako v limuzíně. Motor 1.25 na běžné ježdění po městě a v okolí bohatě stačí, cca do rychlosti 90Km/h motor není ani slyšet, slyšíte jenom svištění větru a trochu hluku od kol. Než jsem si na ten tichý motor zvykl, párkrát mi na křižovatce zatrnulo, že mi to zdechlo. Nikde nic nevrže, nepraská (zatím najeto 50 000km). 7 letá záruka (3 roky na audiosystém, 12 let na neprorezavění)... Navíc super design... Můžu jedině doporučit.
quasimoto
Pan Řidič

Příspěvek od quasimoto »

Kamarat maju vo firme Fiaty Bravo 1.4, na jednom jazdi aj on a stale na to auto nadava ze na horsom shite snad nejazdil (a to sukromne vlastni auto z roku 1999). Bravo je po 3 rokoch znacne opotrebovane, kopec veci bolo treba menit... pritom najazd ma okolo 25-30000 rocne, co nie je nic extra. Navyse ze ta 1.4 ide velmi slabo... oproti inym 1.4, najma pruznost jej chyba.

Maju v praci aj ine auta, takze to nie je tym ze je sluzobne a preto je rozbite, na vsetkych sa jazdi podobne.

Ja by som asi siel do Ria, ak nutne nepotrebujes viac priestoru.
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Nejede oproti jiným atmosférickým 1,4 ? Nebo to srovnáváš s turbem ?
Jinak máme doma Punto - služebně za 2 roky 80.000km, mimo oleje jen ložisko zadního kola ( v ceně 900,- i s nábojem a 20 minut práce). Třetí Fiat v řadě (2xPunto, Stilo), všechno ježděné pracovně, podobná zkušenost.
Naposledy upravil(a) KDB dne čtv 03 črc 07:16, celkem upraveno 1 x.
MG - radost až na kost.
quasimoto
Pan Řidič

Příspěvek od quasimoto »

Oproti atmosferam..
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Tak já bych se těch Fiatů tolik nezastával.
Moje bývalé Puntopotrebovalo za 1. 30 tkm vyměnit řízení, ložiska, horni uložení tlumičů a pár dalších blbostí. Na Fiat fóru tvrdí, ze to auto je třeba dodělat...
Pak ale funguje spolehlivě a asi je to pravda.
Od té doby bez problému.
Bravo se už par let vyrábí, tak to snad mají vychytané už z výroby.
2.9T RWD
Odpovědět