Auto pro mladý pár??

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Sheldyzz
Spolujezdec

Auto pro mladý pár??

Příspěvek od Sheldyzz »

Ahoj! Obracím se na vás, protože víc hlav, víc ví..

Moje současné auto (Škoda Fabia 1.4 16V 74KW r.v. 2000) už dosluhuje. Auto sloužilo dobře, jak rodičům tak i mě. Má najeto cca 147 000 km, ale začalo trpět na své typické nemoci, což znamená: odešlo servořízení, stahovací mechanismus bočního okínka je K.O. , motor neskutečně papá olej - dolívám 1l každý měsíc, dvakrát jsem zažil závadu, kdy mi motor jel jenom na 3 nebo na 2 válce. (asi cívky nebo něco v elektroinstalaci), přepouštěcí ventil - potřeba vyměnit, dále tu máme investici minimálně 30 tisíc do podvozku :D mám podezření na netěsnost hlavy.. ještě by se určitě něco našlo...

To bylo tak v kostce o mém současném autě, myslím že se shodneme na tom, že nemá cenu vrážet tolik peněz do 14let starého auta. :)

Moje představa o budoucím autě? Hodně jsem toho přečetl, ale pořád si nejsem úplně jistý do čeho vhodně investovat.
S přítelkyní najezdíme 15 000 km za rok. Z toho je 60% dálnice (cesta za rodinou, letecký výcvik), 35% okresky (přítelkyně jezdí 20krát do měsíce 8 km trasu do práce a zpět) a město 5% (když už, tak městem většinou jen projíždíme).

Takže zvolit benzínový motor nebo diesel? To je jedna z mnoha otázek. Nebo sobě koupit diesel (já jezdím hlavně po dálnici) a přítelkyni felícii? :D

Od auta požadujeme dostatečnou výkonovou rezervu, rozumnou spotřebu, spolehlivost a když už dojde k návštěvě servisu, tak aby naše peněženka moc nezaplakala.. :D Přítelkyni to nevadí, ale mně svou velikostí Fábie už moc nestačí. Občas je potřeba něco převézt, ale na combi netrvám! Auto by mělo sloužit v příštích 3 - 5 letech. Jezdíme většinou ve dvou a nebo sami. Někdy pes v kufru :D Nicméně by nebylo na škodu, kdyby třeba nějakých 50 - 100 km přežili i dva lidi na zadních sedadlech..

Co se týče značky, mám rád škodovky .. Octavia 2 1.9 TDi Combi, taková ta klasika.. Takže VW group mi nevadí.
Nicméně hodně koukáme i po Fordech.. Konkrétně Mondeo a Focus 2. Hlavní je, aby auto mělo dobrou techniku, značka není to hlavní.. Výběr konkrétního modelu/značky nechám na vás. Každý řídí a doporučí něco jiného.

Chtěli bychom se vejít do 150 000 Kč maximálně 200 000 Kč.

+ dostali jsme nabídku přes známého na firemní Škodu Octavia 1.6 TDI liftback, 59 000 km najeto. Nevím rok výroby, ale odhaduji rok 2012. Cenu zatím taky nevím, ale bude to výhodné, protože s tím jezdil jeden manažer, kterého vyhodili a teď je auto nevyužité..

Stojí za zvážení tato nabídka?

Předem díky moc za odpovědi.
Naposledy upravil(a) Sheldyzz dne ned 04 kvě 12:54, celkem upraveno 2 x.
GeneHawkins
Letec

Re: Auto pro mladý pár se specifickými požadavky...

Příspěvek od GeneHawkins »

Co přesně je na těch požadavcích specifického? Já jen, jestli jsem něco nepřehlíd, protože zatím to vypadá na jakékoli tuctové auto.
Sheldyzz
Spolujezdec

Re: Auto pro mladý pár ...

Příspěvek od Sheldyzz »

Ne nepřehlídl, už jsem ten název upravil... je fakt, že zas tak specifické požadavky to nejsou.. Jde spíš o volbu auta, které dokáže splnit podmínky, které jsem vypsal výše..
X123
Autoškolák
Kontaktovat uživatele:

Re: Auto pro mladý pár??

Příspěvek od X123 »

A kde budeš mít v případě 1.6 TDI tu výkonovou rezervu?
piriformis
Autoškolák

Příspěvek od piriformis »

Kdyby ta Octavia bylo do 200 tisic, tak by to stalo urcite za zvazeni (i kdyz tam nebude prilis ta vykonova rezerva), takovahle Octavka byva tak za 250 tis a vys.
Focus II je sazka na jistotu a je na vyber z mnoha aut. Dal bych kouknul na Hondu Civic s 1,8 benzinem a mozna Fiat Bravo.
Sheldyzz
Spolujezdec

Příspěvek od Sheldyzz »

To je právě ten důvod proč váhám.. Ta 1.6 je na hraně.. Každopádně tak jak říkáš, kdyby byla do 200 tisíc hodně bych uvažoval a výkon bych tolik neřešil..

Co se týče Focuse, jaká by v mém případě byla nejlepší pohonná jednotka? 1.8 TDCi nebo spíš 1.8 benzín? Ve Fordech se moc nevyznám, ale slyšel jsem, že motory jsou ze spolupráce s Mazdou.. a celkově je auto super..

Na Civica se podívám, Fiaty mě moc neberou..
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Sheldyzz píše: dostali jsme nabídku přes známého na firemní Škodu Octavia 1.6 TDI liftback, 59 000 km najeto. Nevím rok výroby, ale odhaduji rok 2012.
tohle si přečti, kdyby to náhodou mělo být "referentské" auto.... 8-x

(@all: srry za link ke konkurenci)

já kdysi s referentskou Oct. I.gen 1.8T 4x4 Combi Elegance udělal taky docela nedoboru zkušenost... kdesyk sem tu už o tym psal - sem to dostal od šéfa když to měla na tachu asi 30tis nebo kolik, pár měsíců OK a pak sa temu začala srát elektrika (v)motoru, hučely do teho desetitisíce a přesto se to nepodařilo dát dokupy - po cca 2 letech šla do aaaaáček

esli to scete na 5let a scete spolehlivost, zkuste zvážit, zdali byste (finančně) "neunesli" NOVÝHO ceedníka nebo i30 na splátky a se zárukou na celou dobu....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
DaciaFan
Pan Řidič

Příspěvek od DaciaFan »

Kup si novou Dacii, logan kombi bude obstojna nahrada za Fabii a do Lodgy se zase be problemu vejdes. Budes to mit par let v zaruce a nebudes muset nic resit. :ymhug:
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Naštěstí Dacia oplývá dostatečnou výkonovou rezervou.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
jancsi
Pan Řidič

Příspěvek od jancsi »

esli to scete na 5let a scete spolehlivost, zkuste zvážit, zdali byste (finančně) "neunesli" NOVÝHO ceedníka nebo i30 na splátky a se zárukou na celou dobu....
Suhlas s pavproch. +1. Nez kupovat nejakeho focusa co uz zdaleka nie je to co byval, alebo koncern... Hore zmienovane auta su fakt vydarene, su svieze, sympaticke, dokonca so zarukou. Osobne by som ale nove nikdy nekupoval, lebo hned prichadzas hned o 30-40% investicii ale nieco skoro noveho ;-)
E46 325i + E60 550i
Odpovědět