Nové auto do 10-15k

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
čaděj
Spolujezdec

Nové auto do 10-15k

Příspěvek od čaděj »

Zdravím,
potřeboval bych poradit s výběrem mého prvního auta. Již mám něco odježděno s rodinným autem, když ho zrovna táta půjčil. (škoda octavia II 1,9TDi a řidičák mám rok a kus) Ovšem nadešel čas, kdy už i já sám chci vlastnit svůj automobil, poněvadž přeci jen otec nerad půjčoval auto a už se těší až budu mít svoje.
Auto by určitě nebylo využíváno na dení ježdění do školy a zpět, nýbrž jako taková víkendovka, někam se občas dostat 2-3x týdně v létě, v zimě minimálně. Jsem spíš řidič, který si jízdu autem užívá, než bere jako úkon pro potřebu se někam dostat.

Od auta bych chtěl čekat trochu svižnější/živější jízdu, nejlépe asi benzín, samozřejmě v kompromisu se spotřebou. Dále bych chtěl do auta občas také nacpat kolo a dopravit se s ním na hory, jinak by to bylo takové ježdění po okolí. Samozřejmě ještě aby to nebylo moc drahé na servis+aby to táhlo nad 110km/h

Do oka mi padla Škoda Felicia 1,3/1,6 MPi a také Peugeot 205 1,4, kde už bohužel není tolik přívětivého místa pro kolo.
Ani s jedním jsem osobně nejel, takže nemohu bohužel posoudit, proto si nechávám raději poradit od Vás na tomto fóru.
Samozřejmě budu rád za nějaké jiné tipy na auta s podobnými vlastnostmi.
Děkuji předem za diskuzi a odpovědi.
karelpipa
Pan Řidič

Re: Nové auto do 10-15k

Příspěvek od karelpipa »

Feldu 1.6 nekupuj.
https://www.youtube.com/watch?v=i6iSAwLsApM
Moje kolo s Imprezou :))
Odpovědět