Auto s automatickou převodovkou do 140 000 Kč

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
ExFun
Letec

Re: Auto s automatickou převodovkou do 140 000 Kč

Příspěvek od ExFun »

x2005 píše:Ojetina s automatem je dvojnásobná loterie. S DSG o ještě jednu úroveň výš. Hlavně v takovýhle cenový kategorii. My jsme prodávali Seat 2.0 TDI DSG někdo okolo 170tKč a převodovka byla úplně v pohodě s najetýma 150tkm (asi?). Ovšem otázka je, jak dlouho jí to vydrží. Oktávky/Golfy/Passaty budou z pricipu jako ojetiny předražený. Takže asi fakt zkusit něco obskurního jako je Seat, Fiat, Ford (tam bude asi převážně ještě "osvědčený" 4AT HDM v dané cenové kategorii).
AT by u ojetiny bylo to poslední, čeho bych se bál. Spíš naopak. Víc bych se bál ojetiny s MT.
1) AT si málokdo koupí na prasení
2) u MT nemáš ani tušení, jak se kdo choval ke spojce, počítal zuby, dvojhmoťáky u dieselů
3) AT se chová pořád stejně, nedovolí přetáčet motor, ani ho podtáčet mimo limit určený výrobcem. Z hlediska chování s k motoru, bude auto s AT na tom motoricky líp než auto s MT.

DSG ano, tam je potřeba být hodně ve střehu, ale obavy z HDM??
Back to basics.
Příčina -> následek
bobodave1
Autoškolák

Příspěvek od bobodave1 »

A tak spíš bych asi nakonec vybíral benzín, jen nevim co vybrat.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda ... oFrom=list
http://www.sauto.cz/osobni/detail/subar ... oFrom=list

přemejšlel jsem právě i o plynu, kdyžtak Vás poprosim abyste poradili co a případně poslali i odkazy...jdu hledat dál :) osobně se mi líbí Octavka ale nemusí bejt :)
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

O těch 1.6 ani neuvažuj. To nepojede ani když to budeš prosit. 100kw bych viděl, v kombinaci s HDM, jako minimum.
2.9T RWD
bobodave1
Autoškolák

Příspěvek od bobodave1 »

Takže v Octavce 2.0 FSI minimum? Atak já nepotřebuju aby to lítalo 200 km/hod :-D A co 1,6 FSI / 85 kW? To by nestačilo? Hledám tu a stále hledám.
bobodave1
Autoškolák

Příspěvek od bobodave1 »

ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

S HDM je ve výkonech okolo 100kW lepší diesel než benzín. Krouťák ( a ještě v nízkých otáčkách) si s HDM rozumí líp než menší krouťák a výkonová špička u benzínů.
HDM + diesel funguje normálně a řekl bych i eliminuje nevýhodu dieselu (malý rozsah otáček). Navíc výrobci nastavují AT na spotřebu, takže řadit brzy... To dieselu vyhovuje. S benzínem to pak vypadá tak, že v normálním režimu to je líné a když tomu začneš šlapat, aby AT řadil později a pustil tě k výkonové špičce, tak to žere jak prokopnuté (zkušenost s 2.0FSI + 6sp Tiptronic).
Když už benzín okolo 100kW s AT ,tak raději turbo benzín.
Back to basics.
Příčina -> následek
bobodave1
Autoškolák

Příspěvek od bobodave1 »

No jo ale co když ročně najezdim do 15 tis. km. A hlavně ceny oprav u benzínu jsou o dost levnější. Tak právě proto jsem myslel ten benzín. Takže když s turbem. Tak co třeba 1,8T? To už by bylo lepší nebo eventuelně ten Forester 2.0T?
Třeba: http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda ... oFrom=list ?
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Jsem v tomto v menšině,ale většinovou tezi o drahém servisu dieselu a levnějším benzínu nesdílím. U ojetin je alfa omega nákup konkrétního kusu. U benzínů i dieselů můžeš u ojetiny zahučet brutálně do oprav.

Já i táta máme diesely. Nájezd okolo 20.000km/rok. U mě navíc z většiny po městě trasy okolo 10km. V podstatě tedy to nejhorší, co by pro diesel mělo být. Aktuálně přes 120tis. km turbo i vstřiky nevykazují problém... Podle teorie jsem měl mít turbo už 2., ne-li 3.
Back to basics.
Příčina -> následek
TomZ
Pan Řidič

Příspěvek od TomZ »

Já mám v Mondeu MK3 2.0Tdci 96kw HDM automat - 5st. of firmy Jatco. 175.000km žádné problémy. Olej se oficiálně měnit nemusí a bez rozpůlení převodovky ani kompletně měnit nejde, nicméně předchozí majitel ho nechal kompletně vyměnit. o žádných typických problémech a častých poruchách tohoto AT jsem nic nečetl. Lze manuálně řadit i na volantu.
Auto je díky AT snad o dalších 60kg těžší, na ježdění po CR je výkon akorát (méně bych nechtěl). Než člověk ujede pár km,tak je auto línější, protože olej v převodovce není zahřátej (asi),

Co se týče servisu, tak bych jinam než do speciálky na automat s autem nejel.
T612
Adept autoškoly

Příspěvek od T612 »

u automatu je alfa a omega skutečnej nájezd. takže doporučuju brát ohled na to, jestli jsou dohledatelný a doložitelný najetý kilometry...
Odpovědět