Pomoc s vyberem auta

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
TTomáš
Adept autoškoly

Re: Pomoc s vyberem auta

Příspěvek od TTomáš »

Ještě jsem četl o soudních znalcích, ti prý i dávají záruku na to prověření...? Dobře, každopádně mít někoho s sebou. aty kilometry, myslíš, že je to málo? Mě právě přišlo, že 170 000 by mohlo odpovídat realitě. Jde to nějak zjistit? Ten mechanik by to poznal, kolik to má? Btw, děkuji za odpověď Arkisi
loupak52
Adept autoškoly

Příspěvek od loupak52 »

Jestli chceš zistit počet najetech kilometrů, tak si to prověř přes autotracer. U toho vw,c o si posílal link tam je odkaz na prověřit VIN. Tam zjistíš počet najetých km a když to uděláš přes Sauto, tak tam máš 20% slevu. A doporučoval bych ti to udělat vzhledem k tomu po jakým autě se díváš.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Ono na km ani nějak nezáleží. Spíš bych se díval co to bylo za majitele. Zkontrolovat spotřební věci a tak, u tak starého auto je nájezd zbytečné vůbec kontrolovat. Spíš bych si sedl do auta a kontroloval co je kde moc osahané, co kde upadá a podobně. Hlavně si kontroluj, jestli jsou všechny věci stejně osahané. Už se mně stalo, že při výběru auta jsem zkoušel volant a byl jako nový, no při kontrole pedálů tam nebyl žádný vzorek. Takže někdo ho chtěl udělat atraktivnější a vyměnil volant...
PajanH
Adept autoškoly

Příspěvek od PajanH »

Arkis píše: Hlavně si kontroluj, jestli jsou všechny věci stejně osahané.
S tímhle souhlasím, v bazaru klidně vymění celý interiér, aby to vypadalo, že je auto téměř netknuté a mohli tvrdit, že s tím jezdil penzista. Na to nedej. Ale na druhé straně nesouhlasím s tím, že by byl ten nájezd zbytečný. Tenhle typ aut, na které koukáš, může mít najeto klidně 400 000, ty motory to vydří. Je dovezené ze zahraničí, takže určitě zkus zjistit co nejvíce informací o tom autě, když bylo v zahraničí, jestli není kradené, nebo jestli nemá nedoplacený leasing (moje auto ukradli a ihned odvezli do Rakouska). A pokud to bude možné tak jaké na něm byly provedeny opravy, jestli nebylo třeba bourané a nebo přestavěné. Určitě si s sebou vem mechanika, když říkáš, že jsi ještě žádné auto nekupoval.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

PajanH: Takže mu říkáš, že si má udělat komplet od cebia? :D (oni [myslím] všechny tyto záležitosti řeší)
Jinak si myslím, že když kupuješ auto dražší 50t Kč, tak se vyplatí si udělat cebia výpis.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Ok, bazar to cebia report udělal už za tebe...
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Hodně chabé záznamy...
TTomáš
Adept autoškoly

Příspěvek od TTomáš »

Aha, Cebii neznám. Takže je to podle vás dobrá investice? To se mi ten nákup už asi trochu prodraží, mechanik, cébie... :-/ Ale když říkáte, že se to vyplatí, tak to udělám, říkám, nemám s tím zkušenost. Tak ale to je asi dobrý bazar, když tohle nabízí, když za to nemusím platit, že? Arkisi jak jsi říkal, že bych sehnal lepší auto za ty peníze, myslíš jiný passat nebo úplně jiný model nebo výrobce? Chtěl bych typově něco podobného, jak jsem psal, kombi v naftě, aby to moc nežralo. Koukal jsem ještě na Mondeo, třeba něco takového http://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/ ... From=list-, ale tady u toho to píše, že majitel dává VIN jen na požádání. Tak to už nevypadá tak seriózně, že? Jak říkám, je mi to celkem jedno, co to bude, ale nechtěl bych škodovku.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Určitě si myslím, že Opal Astra z roku 2007 nebo Ford Focus z toho samého roku je mnohem lepší volba než passat 01 z bůh ví kama ;).

A Cebia (500Kč) a mechanik (3000Kč) nejsou cenově nic v porovnání s koupením dieselu na konci života.
Fine
Spolujezdec

Příspěvek od Fine »

Přesně tak. TTomáši obě dvě auta, na který jsi dával link jsou dovezený ze zahraničí. Jak vidíš v té Cébii mají záznami až z roku 2008, což by pro tebe měl být signál se takovému autu vyhnout. Nemáš jistotu, co se s tím autem dělo před dovozem. Radil bych ti vybírat si auto, které bylo regystrované jen v čr, jelikož máš větší šanci, že o něm získáš komplet informace.

Navíc vážně nechápu argument, že částka 3500 je velká investice, když plánuješ utratit 100 000kč, zamysli se! Evidentně (bez urážky) autům moc nerozumíš, takže by to určitě chtělo někoho na pomoc.

Taky si myslím, že ty auta ze kterých vybíráš jsou z kategorie nejrizikovějších, jesště bych se zkusil podívat po něčem jiném. Ta částka 100 000 je na nákup auta nebo do toho počítáš i výdaje na "ponákupní" servis???
TTomáš
Adept autoškoly

Příspěvek od TTomáš »

Dnes jsem se byl podívat u nás v jednom bazaru. Prodávající si mě rychle všiml a šel mi pomoci. Tak jsme se bavili, jaké auto bych asi chtěl, cenovou relaci a tak. Docela se mi líbilo jedno Mondeo, 2.0TDCi, 2004. Byl ochotný do chvíle, než jsem mu řekl, že chci přijít příště a přivést si s sebou mechanika. V tu chvíli úplně obrátil a začal mě přesvědčovat o tom, že to auto tady na mě určitě čekat nebude, a co si myslím, že jsou slušný bazar. Když jsem se zeptal na VIN kód, už se se mnou nnechtěl ani bavit s tím, že je to aoukromá informace, a tu prozrazovat rozhoně nebude. Docela negativní první zkušenost :(
Odpovědět