Ojeté auto co má šmrnc

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
HondaMan
Letec

Re: Ojeté auto co má šmrnc

Příspěvek od HondaMan »

KDB píše:Líbí se Ti 159 ?.....kup jí a nešpekuluj, jinak Tě to bude do konce dní mrzet :) .
Pod tohle se podepíšu. A u Alfy bych snad radši šel do 1.9jtd.

To že je Accord nebo Mazda 6 v benzínu lepší volba je ale pravda.
2.9T RWD
loupak52
Adept autoškoly

Příspěvek od loupak52 »

Pokud se přikláníš k Alfě, tak jen naťuknu pár argumentů proti, protože mám s alfou svý zkušenosti...dle mýho to není na český silnice (ikdyz lze namítnout, který auto vůbec je že??). To že se s alfou vyřádíš je pak těžce vykoupený každým hrbolem na silnici u kterýho tě to pořádně zabolí. pak samozřejmě cena z náhradní díly a za servis, pokud si neseženeš díly sám a sám to neopravíš, tak platíš výrazně víc oproti koncernu (svíčky MB-1400kc - 147ka-4000kc). a pak otázka odkud ho koupiš. Prootže dovoz ze zahraničí to je speciálně u alf šílenost. Alfy se tahají z itálie do celý evropy a každej víme, jaká je siutuace s italskými autama a řidičema... když už alfu, tka nějakou u který si budeš jistej, že byla koupená v čr a jezdila jen tady. toť můj názor
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

@ Loupák - dovoz z Itálie nebo z ČR - neorezlé nebo jen minimálně orezlé versus ožrané od té "naší" soli? Argument s díly nebo se svíčkama je na draka a ne tak pravdivý - jako srovnávat hrušky a jabka. Oboje je ovoce, ale každé z jiného stromu. Co jsem zatím postřehl, tak díly nejsou cenový problém. Dílna specializovaná na alfa/italy je v každém kraji (ono jich je více, ale těch pozitivně vyhlášených je méně). Svíčky - protože benzínová AR147 nebo AR156 má TWINspark - takže dvě svíčky na válec. A s tou cenou 4000Kč tě někdo kurevsky natáhnul a oškubal. Protože pořádné NGK svíčky jako sada jsou za cca 2500Kč.
loupak52
Adept autoškoly

Příspěvek od loupak52 »

RE: vonkreuz : měl jsem 147 za svíčky jsem dal zmíněnou cenu a byl jsem rád, že to někdo udělal...myslím, někdo schpnej. v prvním servise na alfy, kde sem byl, mi nejenže nalili místo selenie jiný olej, kterej mi účtovali jako selenii ale zároveň se jim ho podařilo nalejt i do svíček...ty jsem pak nechýval měnit v jiným servisu a přišlo mě to na ty 4000kč s prací, což je dle mýho vyšší cena, kteráý je daná tím že jich je 8...do tohohle druhýho servisu jsem musel jezdit 30km, blíž ani prd. s tím dotahem jsem nemyslel zrovna rez ale kradený auta nebo nedoplacenej leasing. nebo i bouračky, který nepoznaš, pokud teda nejsi expert přes auta což já třeba nekjsem a proto bych do toho nešel a říkýám zkušenost, která třeba pomůže někomu jinýmu.
metaljohn
Mistr volantu

Příspěvek od metaljohn »

Co E46 touring 330d?

například http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=19&t=26423
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
Dallen
Mistr volantu

Příspěvek od Dallen »

@loupak: A mohl bys jeste napsat jakou maji zivotnost svice co se davaj do alfy v porovnani s jinymi a nebo jen pouzivas argumenty co se ti hodi?

159 poface 1.9 celkem idealni volba. Kvality (naftovych) jsou neoddiskutovatelne. A ver ze jestli koupis alfu tak u 16tkm nezustane ;)
Zajed se projet a Podivej se na alfisti.cz tam dostanes relevantni info.
Odkud jsi?
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
Floowwee
Spolujezdec

Příspěvek od Floowwee »

Děkuji všem za tipy! Preference se trošku změnily a to, že jsem rozhodlý jít do benzínu. Takže tím odpoadá ta alfa, i když je to moc pěkné autíčko.

Začal jsem tedy koukat po Mazda 6 2.0 ( tam se mi líbí hlavně r.v. 2008 ), Mondeo 2.0 ( r.v 2008 ) - nevím jestli je možné najít kousek abych se vlezl do té hranice 190 tisíc.

Dále ze starších ročníku jsem začal koukat hlavně po různých bmw, designově se mi líbí velmi, ale nevyznám se v nich moc, tak nevím jak je na tom s výdrží. Jelikož to jsou ročníky cca 2004 a více a mají už něco najeto, tak jestli se toho bát, když už to má více jako 150 000 km...??
Pokud bych šel do něčeho staršího, tak bych měl představu, že nákupní cena by se pohybovala ideálně okolo 150 000Kč, je to reálné?
Děkuji
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

při finančním limitu 190 je to myslím správné uvažování: 150 na nákup a 40 rezerva na prvotní servis
(nezapoměň ovšem na další vádaje ve formě povinného výpalného státu: EKO, povinné ručení, STK, ME, registrace....)

ref změna názoru: ^:)^

konkrétně samozřejmě neporadím (100 soudruhů, 100chutí), ale obecně se říká, že auta (skoro) všech značek až do r 2001-3 jsou ještě poctivě udělaná s velkou životnostní rezervou, od té doby to jde kurewsky zkopce... (čti katování kostů)

(a nejen obecně: přímo z QA dpt. schade: oct I a II navrhována na životnost 350tis km, oct III už jen na 250tis km)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Odpovědět