Jaké SUV?
Jaké SUV?
Ahoj, potřeboval bych poradit s autem pro ženu a protože já sám prakticky nejezdím, obracím se na vás s prosbou o radu. Doteď měla Santa Fe 2.0 CRDi, ale protože je každý kvartál s něčím v servisu, chci se ho zbavit a pořídit něco nového.
Z nabídky SUV jsem trochu zmatený, protože ceníková cena není prodejní cena (např. Ford avizuje AŽ 100.000 slevu) apod. Potřeboval bych něco, s čím se nebude třeba každých několik měsíců zastavit v servisu, byť by to byla záruční oprava a aby to nebylo předražené. Koukal jsem např. na:
- Kia Sportage za 380.000
- Chevrolet Trax za 380.000
- Ford Kuga Trend 480.000 (ale ten mi přijde až moc drahý)
Předem díky za rady a tipy.
Z nabídky SUV jsem trochu zmatený, protože ceníková cena není prodejní cena (např. Ford avizuje AŽ 100.000 slevu) apod. Potřeboval bych něco, s čím se nebude třeba každých několik měsíců zastavit v servisu, byť by to byla záruční oprava a aby to nebylo předražené. Koukal jsem např. na:
- Kia Sportage za 380.000
- Chevrolet Trax za 380.000
- Ford Kuga Trend 480.000 (ale ten mi přijde až moc drahý)
Předem díky za rady a tipy.
Re: Jaké SUV?
Nejdřív bych řekl, že ať už se vybere cokoliv, je především potřeba se v tom autě nejdřív pořádně projet a zjistit, jestli vyhovuje tomu, kdo s ním bude jezdit. Je - li volba z více kandidátů, tak projet vše a koupit to, co nejlíp "sedne".
K výběru: Nová Kuga je skvělé auto a vyšší cena je vcelku oprávněná, kromě toho je u Fordu vždycky potřeba se zeptat konkrétní model, protože těch akcí mají opravdu dost a někdy to může být nepřehledné.
Na druhou stranu je otázka, jestli paní potebuje / využije / chce relativně velké auto jako je Kuga. Pokud ano, ještě bych se doporučil podívat na trojčata Citroen C4 Aircross / Peugeot 4008 / Mitsubishi ASX.
Pokud ne, je tu spousta menších SUV, např. ten jmenovaný Chevy Trax + sesterský Opel Mokka, Ford EcoSport, Peugeot 2008, nebo nový Fiat 500L Trekking (nicméně 2008 ani 500L nemají pohon 4x4, nýbrž jen elektronicky simulovanou závěrku diferenciálu vpředu, což obvykle stačí).
K výběru: Nová Kuga je skvělé auto a vyšší cena je vcelku oprávněná, kromě toho je u Fordu vždycky potřeba se zeptat konkrétní model, protože těch akcí mají opravdu dost a někdy to může být nepřehledné.
Na druhou stranu je otázka, jestli paní potebuje / využije / chce relativně velké auto jako je Kuga. Pokud ano, ještě bych se doporučil podívat na trojčata Citroen C4 Aircross / Peugeot 4008 / Mitsubishi ASX.
Pokud ne, je tu spousta menších SUV, např. ten jmenovaný Chevy Trax + sesterský Opel Mokka, Ford EcoSport, Peugeot 2008, nebo nový Fiat 500L Trekking (nicméně 2008 ani 500L nemají pohon 4x4, nýbrž jen elektronicky simulovanou závěrku diferenciálu vpředu, což obvykle stačí).
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
Určitě, s třemi dětmi se do menšího auta nevejdeme
Jen kufr u Santa Fe nebyl žádný extra zázrak a větší by se hodil.
Francouzská auta bych kupoval nerad, prý jsou to děsný šunky a to jak od Renaulta, tak od Pegueotu. Co jsem se ptal, tak do francouzských aut prý ne
Chevrolet Trax nevypadá zle, ale bohužel neznám nikoho, kdo by měl s CH. nějaké zkušenosti.
Německá auta jsou velice fajn, ale Mercedes a BMX jsou cenově někde jindě a Opel prý není zrovna kvalitní auto
Mitsubishi ASX nevypadá zle a po slevě se člověk u základního modelu může dostat na 360.000, ale je to pro mne krok do temnoty, podobně jako u Chevroletu.
Jen kufr u Santa Fe nebyl žádný extra zázrak a větší by se hodil.
Francouzská auta bych kupoval nerad, prý jsou to děsný šunky a to jak od Renaulta, tak od Pegueotu. Co jsem se ptal, tak do francouzských aut prý ne
Chevrolet Trax nevypadá zle, ale bohužel neznám nikoho, kdo by měl s CH. nějaké zkušenosti.
Německá auta jsou velice fajn, ale Mercedes a BMX jsou cenově někde jindě a Opel prý není zrovna kvalitní auto
Mitsubishi ASX nevypadá zle a po slevě se člověk u základního modelu může dostat na 360.000, ale je to pro mne krok do temnoty, podobně jako u Chevroletu.
To o nekvalitě francouzských aut a Opelu jsou předsudky, to platilo tak možná před dvaceti leti (u Renaultu ještě před deseti), ale dnes už to tak není a Francouzi nejsou rozhodně o nic horší než třeba Hyundai, Ford nebo Japonci. Pravda, takový BMW a Mercedes jsou trochu jinde...
Tak tři děti to trochu mění, to vypadává i Trax a Mokka, což nejsou velká auta. Z větších SUV za rozumné peníze bych určitě zkusil tu Kugu, možná ještě Subaru Forester.
A co Fiat 500 L Living? Není to sice SUV a nemá pohon všech kol, ale je to moc povedené auto, hezké, prostorné a za rozumné peníze.
Tak tři děti to trochu mění, to vypadává i Trax a Mokka, což nejsou velká auta. Z větších SUV za rozumné peníze bych určitě zkusil tu Kugu, možná ještě Subaru Forester.
A co Fiat 500 L Living? Není to sice SUV a nemá pohon všech kol, ale je to moc povedené auto, hezké, prostorné a za rozumné peníze.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
Na Fiata jsem slyšel "pomluvy", že jeho elektrika stojí za prd, sice to jsou záruční opravy, ale i tak řešit problémy, že přestala fungovat zrcátka, okna apod. v prvních letech mi přijde špatné.
Subaru Forester je prý držák, to bych ocenil, ale prý má velkou spotřebu.
A o Pegueotu jsem to měl z první ruky tak 3 roky zpátky, když jsem chtěl kupovat auto poprvé. Známý dělal ve firmě, kde měli 5 aut této značky a prý hrůza Obdobně známý měl stejnou osobní zkušenost s Renaultem.
PS: Možná to vypadá, že jsem hnidopich, ale opravdu bych nerad vydal 400tisíc za něco, z čeho pak budu následujících 5 let vytočenej a budu to mít denně na talíři
Subaru Forester je prý držák, to bych ocenil, ale prý má velkou spotřebu.
A o Pegueotu jsem to měl z první ruky tak 3 roky zpátky, když jsem chtěl kupovat auto poprvé. Známý dělal ve firmě, kde měli 5 aut této značky a prý hrůza Obdobně známý měl stejnou osobní zkušenost s Renaultem.
PS: Možná to vypadá, že jsem hnidopich, ale opravdu bych nerad vydal 400tisíc za něco, z čeho pak budu následujících 5 let vytočenej a budu to mít denně na talíři
Zlobivá elektrika u Fiatu je pravda - ovšem pouze a jedině v případě, že se bavíš o nějakém Fiatu z 80. let. Aktuální Fiaty jsou naprosto OK, v naší rodině jsou dva, další mají známí (částečně na moje doporučení) a všude vládne spokojenost. Netvrdím, že ta auta nemají nikdy žádný problém, ale to má každé auto...
A většina italských aut má už 5 let záruku, což by si v případě problémů netroufli. Viz ceník 500L Living:
http://www.fiat.cz/UserFiles/CZ_351%205 ... 2-9-13.pdf
A většina italských aut má už 5 let záruku, což by si v případě problémů netroufli. Viz ceník 500L Living:
http://www.fiat.cz/UserFiles/CZ_351%205 ... 2-9-13.pdf
Elektronika je problem obzvlaste od doby kdy tam cpou roberta bosche ( ) a do audin se dava magneti marelli.
Vesmes vse co jsem resil pochazelo od teto renovovane nemecke spolecnosti a kdyz jsem naposledy rozebral starter tak mi zustal rozum stat
Vesmes vse co jsem resil pochazelo od teto renovovane nemecke spolecnosti a kdyz jsem naposledy rozebral starter tak mi zustal rozum stat
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
A proč SUV? Jde ti o velké auto s velkým kufrem a za rozumnou cenu, slušné kombi nebo MPV téhle kombinaci požadavků vyhoví lépe.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Tak to bohužel ne. MPV je jen nízkej "zvětšenej" osobák (kombík) a i já jsem si na vysoké SUV zvykl, do okktávky bych už nevlezl (ani do ničeho podobného). Je to o osobním pocitu, ne o nutnosti, nebo potřebe. Nenchci říci, že " ho nepotřebuji, ale prostě chci" i když se to na to taky hodí a bez vysvětlování. Ale vyšší podvozek dává žene lepší výhled z auta, mě se do něj lépe nastupuje a vystupuje, také na polní cestě co jezdíme na chatu, byť je to jen asi 3 km bych se bál o klasického auta o podvozek, že někde něco dole urazím. A jak jsem psal, už jsme si na SUV zvykli a proč to měnit. Navíc třeba Fusion od Fordu je fakt malej :-/
Byť to bude zřejme přes limit, ještě bych navrhoval Fiat Freemont, dal by se sehnat skladový v základu (lehce přes limit Kugy), kdy ten základ je tak obsáhlý, jako střed u konkurence
http://www.fiat.cz/skladove-vozy/zajem- ... 1824645cz/
nebo skladovka (více přes limit) v pěkné výbavě, AWD a AT
http://www.fiat.cz/skladove-vozy/zajem- ... 816344052/
přesto doporučuji se na něj kouknout na živo, pro rodinu s 3 dětmi ideál, a potom co jsem ho dnes ráno viděl jet ve stříbrné barvě, mi zase srdce zaplesalo
http://www.fiat.cz/skladove-vozy/zajem- ... 1824645cz/
nebo skladovka (více přes limit) v pěkné výbavě, AWD a AT
http://www.fiat.cz/skladove-vozy/zajem- ... 816344052/
přesto doporučuji se na něj kouknout na živo, pro rodinu s 3 dětmi ideál, a potom co jsem ho dnes ráno viděl jet ve stříbrné barvě, mi zase srdce zaplesalo