Výběr auta pro začátečníka

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
HondaMan
Letec

Re: Výběr auta pro začátečníka

Příspěvek od HondaMan »

Nevím kdo Ti psal, že 306 je špatná volba.
Má své mouchy, ale rozhodně patří k tomu lepšímu co Peugeot vyrobil. Rizikem je zadní náprava, jejíž oprava není nic tak strašného a dá se snadno poznat.
2.9T RWD
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

zrovna včera sem se o tom během dlůhe cesty do reichu a zpět bavil s mechanikem: 306 je poslední opravitelný a udržovatelný francouz, všechno novější je z oprávářského hlediska peklo
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Tomas
Spolujezdec

Příspěvek od Tomas »

V tom případě není co řešit :x Třeba jen poraďte konkrétní ročník výroby po čem se koukat a motorizaci, abych nevybral nějakej blbinec :)
Díky
vondriz
Adept autoškoly

Příspěvek od vondriz »

Tak nakonec je všechno úplně jinak, než bylo v plánu. Při "rodinné poradě" :) se rozhodlo, že se koupí nové auto a já dostanu Renault Modus 1.4. Je to benzín, má najeto cca 105-110kkm, je pravidelně servisován, slušná výbava a cca 3 týdny tam proběhla jakási výměna dílů za cca 25k. Designově to asi není žádná hitparáda, ale myslím, že by to mohlo být v pohodě. Alespoň na ten začátek, než si časem pořídím lepší vozítko...
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Super vozítko, gratuluju! :)
vondriz
Adept autoškoly

Příspěvek od vondriz »

Doufám, že to není ironie :-))
Jen nevím, co si myslet o spotřebě. Pohybuje někde kolem 8litrů/100km. Ale to mě nějak extra netrápí. Podstatný je ten stav a původ auta.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

To nebylo myšleno ironicky ;)
vondriz
Adept autoškoly

Příspěvek od vondriz »

Tak to jsem rád, díky ;) Snad bude dobře sloužit...

měl jsem fakt obavy vzít něco z bazaru, nebo zahraničí. Proto jsem se rozhodl takhle :)
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

vondriz: To jsi dopadl dobře, Modus je pro začátečníka fajn kára. Tak ať dobře slouží.

BTW jestli budeš mít příležitost, určitě běž vyzkoušet někam na kluznou fólii, na okruh nebo v zimě na zasněžené parkoviště, jak se to auto chová na hranici adheze a za ní, co dělá ESP (pokud ho tam máš) atd.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
vondriz
Adept autoškoly

Příspěvek od vondriz »

Určitě, něco podobného bych chtěl absolvovat. Ať vím, jak se to auto chová. Teď ještě přemýšlím, co bych do toho auta tak pořídil :D Je to asi blbá otázka, ale jak vlastně zjistím, zda něco v autě můžu mít (myslím tím nějakou extra výbavu), nebo to technicky není možné.

OT: Byl jsem totiž docela unešenej z parkování v kamošovým Volvu, kde má kameru na parkování, resp. mu to samo parkuje. Ale to je asi nonsense to dávat do takovýho auta jako je ten Modus. Musí to stát balík a beztak by to tam ani nešlo...o to automatický parkování mi ani tak nejde, jako spíš o tu kameru vzadu a na palubovce k tomu displej. Moc vymýšlím, ale za zeptání, i blbý, mě snad nesežerete :-))
Odpovědět