Focus, 307, Megan, Astra... Kombi do 120000,-

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
PalaS
Řidič začátečník

Re: Focus, 307, Megan, Astra... Kombi do 120000,-

Příspěvek od PalaS »

Ja mám Astru H s 1.8i motorom a za 4 roky len výmena váhy vzduchu. Mám kombi a miesta je dosť. Spotreba 8l.
Georga
Autoškolák

Příspěvek od Georga »

Za mě Astru H. S benzínovým motorem 1.6 85kW to auto prakticky nemá žádné velké slabiny. Ano, interiér je takový studený, ale u ojetiny bych upřednostnil levný servis a vyšší "papírovou" spolehlivost.
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 970ka »

Francouze vynechám a při přímém porovnání Focuse a Astry já u Astry vždy pociťoval vyšší komfort a tichost proti jinak dobrému Focusu.Focus při přímém srovnání působí jako větší plechovka.Takže u mě by zvítězila Astra.Projeď se s oběma a napiš,zda to cítíš podobně.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
TondaPolak
Autoškolák

Příspěvek od TondaPolak »

A co takhle Toyotu Corollu v kombajnu? Za ty peníze se dá sehnat rozumně ojetá, nejlíp asi s 1.6/1.8 VVTi. Velikostně je to podobný jako výše zmíněné a rozhodně to bude spolehlivější. Doma máme Corollu Verso s 1.8čkou a nemůžeme si jí vynachválit. Už jí máme 9 let sice jenom na jízdy po městě, takže máme jenom lehce přes 100 tisíc, ale dá se s tim jezdit do 8mi litrů a za těch 9 let jsme na tom dělali jenom běžnou údržbu, nikdy se nic nevysypalo. Berte to jenom jako návrh, ale myslim, že vzhledem k požadavkům na auto stojí za zvážení. :)
kyrmi
Spolujezdec

Příspěvek od kyrmi »

Děkuji za pomoc. Podle toho jak to čtu, tak mi přijde, že je asi jedno který z těch 4 si vyberu. U všech se najdou pro a proti. Maximálně proti Focusu neprotestuje nikdo :-) Takže vychází nejlíp asi ford
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 970ka »

Nezapomeň,že většina diskutujících nemá zkušenosti se všemi auty najednou a to,že neprotestují,neznamená,že je to nejlepší volba.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Když už jsme u toho, co je pohodlnější (pérování), Focus nebo Astra?
kyrmi
Spolujezdec

Příspěvek od kyrmi »

To je taky fakt, ale založil jsem ještě jedno vlákno na jiném serveru a tam focuse chválí. Ještě mám čas, tak si to pořádně pročtu :-)
MiN
Autoškolák

Příspěvek od MiN »

Stejně nakonec musíš jít a pár hlavních kandidátů si projet. Každému sedí něco jiného a každý to svoje bude chválit... Tady dostáváš spíš obecnou radu, nebo tě někdo varuje před nepovedeným modelem/motorizací/rokem výroby atd.
kyrmi
Spolujezdec

Příspěvek od kyrmi »

jj, a to jsem přesně chtěl. Zkusím si projet všechny modely a uvidíme :-)
Odpovědět