Výběr auta + požadavky...

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Fragy
Spolujezdec

Výběr auta + požadavky...

Příspěvek od Fragy »

Zdravím lidi, mohl bych někoho poprosit o radu při výběru auta. Jde o mé první auto a tudíž bych peníze chtěl investovat co nejlépe. Můj finanční limit je 100.000Kč. Ani nevím jestli mám chtít naftu nebo benzín, jaký obsah apod. Auto mi bude sloužit především na jízdu po Brně a okolí s tím že 1x za dva měsíce vyrazím na cestu cca 800km tam a zpátky. Určitě nechci žádného kombíka. Co jsem tak koukal líbí se mi Golf, Fabia nebo Oktávka.

Jde mi také o to kde auto koupit, komu se vyhýbat apod. Auto bych měl mít tak maximálně na dva roky pak půjde pryč, záleží mi také na tom aby byli levné náhradní díly, proto se mi zdá například varianta starého BMW bezpředmětná, ale to je jen můj názor a proto se ptám Vás jestli mi můžete poradit.

Díky.
pavproch
Letec

Re: Výběr auta + požadavky...

Příspěvek od pavproch »

100k jen za auto (+ prvotní servis navíc) nebo 100k vč. servisu?

na krátké pojížďky po městě není nafta vhodná (a už vůbec ne naftová ojetina)

konzern (VW, škoda) je tady v CZ "trendy" čili i ojetiny jsou dražší než jiné srovnatelné značky a navíc jsou i předmětem většího zájmu nenechavců

nekupovat z AAAček a jiných vykřičených podniků
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Fragy
Spolujezdec

Příspěvek od Fragy »

100.000 je všechno co mám. No ale denně najezdím tak kolem 70km.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Tak to bych do auta dal max 70-80 zvysok si nechal ako zalohu ak sa nieco pos*re.
Co sa tyka auta siel by som napr. do Fordu Focus 1,6i...kazdopadne diesel za tuto sumu a pri jazdach po meste urcite ne...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

souhlas se sněhulákem: nechat si aspoň 20tis (radši 30) na opravy.... fíkus by mohl být dobrá volba, pokud bude za ty prachy k sehnání...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Golf IV 1.4i/1.6i; Focus 1.6i; Astra 1,6i nebo třeba i Polo/Fabia 1.4i
Koupě starší nafty se mi nezdá rozumná. Obzvláště pokud myslíš opravdové město, kde se v brzké době budou zavádět emisní zóny a starší nafty budou mít problém.
2.9T RWD
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Za mě určitě Ford Focus.
AAA auto se bát nemusíš pokud nejsi totální hňup a nesežereš všechen ten špek co do tebe budou valit.
Fragy
Spolujezdec

Příspěvek od Fragy »

Ty Fordy 1.6 v hatchbacku se mi líbí, ale pořád nechápu proč mám brát benzín a ne naftu? Když jezdím ve Felici na benzín ujedu 120km a musím tam nacpat tak 400Kč když jedu s Fabkou 1.2 nebo 1.3 netuším, tak natankuju za 400 a ujedu 220km s přehledem.
delphin
Pan Řidič

Příspěvek od delphin »

Snowman000 píše:Tak to bych do auta dal max 70-80 zvysok si nechal ako zalohu ak sa nieco pos*re.
Co sa tyka auta siel by som napr. do Fordu Focus 1,6i...kazdopadne diesel za tuto sumu a pri jazdach po meste urcite ne...
Souhlas
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Focus, Superb, Kodiaq a teď Octavia se Superbem. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
enthusiastic.driver
Řidič začátečník

Příspěvek od enthusiastic.driver »

Felicia má pravděpodobně nějaký závažný problém, když jezdí za 12l na 100 km.

Jinak důvody proč nechtít diesel:

- diesely jsou obecně mnohem více ojeté (nikdo si nekoupí diesel, aby s ním jezdil pár kilometrů)
- diesel má turbo, které se může porouchat a jeho oprava je drahá
- diesel má vysokotlaké vstřiky, které se můžou porouchat a jejich oprava je drahá
- diesel má často dvouhmotový setrvačník, který se může porouchat a jeho oprava je drahá
- diesel má většinou hroší jízdní vlastnosti a kvůli vyšší hmotnosti budeš i častěji měnit pneu a brzdy
- diesel má průměrně 2x větší cenu obyčejných spotřebních dílů motoru než benzín.

To ti za ty 2 ušetřené litry na 100 km asi nestojí, ne?
Odpovědět