Ojeté auto pro 18-ti letého

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
varach
Autoškolák

Re: Ojeté auto pro 18-ti letého

Příspěvek od varach »

Snowman000 píše:Tak tak zalezi od stavu...urcite ale brat auto v co najoriginalnejsom stave (tak ako pri akomkolvek)...no nechal by som si asi 20% bokom...
Nejake zakladne info by si mal najst tu: http://www.forum.mx-5.biz/
Hard-Top znamena ze ku klasickej plachte mas este pevnu strechu...takze ked je plachta dole, mozes namontovat tuto...o plachut ale neprichadzas ;)
No tym som chcel povedat ze mas auto ktore ma 110 koni a hmotnost je 1000kg, to jest 110k/t co je dostatocny pomer vykonu na hmotnost, co je celkom dost :) Moje prve auto malo 70k/t :P
Moc díky za rady, nějakej ''vytuněnej'' kousek moc kupovat nechci no :D Ten hard top je dobrej teda :) A výkon nezní vůůbec špatně, to mi bude stačit až dost :)
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

MX5 Tě rozhodně nezklame, jestli jsi nadšený řidič. Z mého pohledu umocňuje (x-násobně :D ) požitek jízda bez střechy..... Jestli máš možnost si doma půjčit něco praktičtějšího, šel bych do ní. Na praktickou volbu máš času dost a tohle auto Tě naučí řídit jako žádné jiné....
MG - radost až na kost.
varach
Autoškolák

Příspěvek od varach »

KDB píše:MX5 Tě rozhodně nezklame, jestli jsi nadšený řidič. Z mého pohledu umocňuje (x-násobně :D ) požitek jízda bez střechy..... Jestli máš možnost si doma půjčit něco praktičtějšího, šel bych do ní. Na praktickou volbu máš času dost a tohle auto Tě naučí řídit jako žádné jiné....
:) No, troufám si říct, že jsem.. :D Jak jsem už psal, nechci ho jenom k dojetí tam a zpět, prostě si chci trochu něco užít :) No a o tom získání zkušeností - o to jde :)

Musím se začít trochu orientovat v těch inzerátech, asi se teda budu muset podívat i na nějaký zahraniční...
A koukat po tom ''10th Anniversary edicia z 1999 roku... motor 1,8l 140k, 6st. prevodovka, samosvor'' :D :)
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

HondaMan píše:Jarka: C2 VTS na tradici dobrých HH moc nenavazuje. P106/Saxo je super a kdybych se v tom nebál, tak jsem si to snad i koupil. C2VTS je průser. Je těžká, moc nejede, žere, tvrdá jako kráva, ale nic moc nesedí...
HM: Jo to je možný, nikdy jsem v tom nejel ani sem to nějak nestudoval, ale podle parametrů se to tváří zajímavě. Jinak já sem rád za Ignise - s ním objíždím služebky a užívám si :) .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Možná bych na Tvém místě oželel i nějaké kosmetické vady ( stejně velmi pravděpodobně nějaké přidáš :D ).
Bez samosvoru si myslím se obejdeš, hledal bych hlavně technicky funkční auto....
MG - radost až na kost.
janosik.kopac
Autoškolák

Příspěvek od janosik.kopac »

Tak neviem... chalaniskovi je 18 a vy mu tuna nukate hothatche a zadokolky. 18 rokov = cerstvy vodicak, nevyjazdenost, divokost v srdci a v kombinacii so silnymi autami to hrozi nepeknymi vecami.

Za mna radim drzat sa pri zemi a zobrat povedzme relativne zabavnu predokolku - co tak tradicny Focus 1.6? Ignis tiez neznie zle. Popripade Swift.
ex: Jag XFR + Subaru Tribeca
MB E53AMG + Lex RX450hL
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Tak tak...ta edicia k 10 vyrociu je hold trosku mimo 100tis. rozpoctu...zameral by som sa na technicky v pohode auto, hlavne take ktore nebolo burane a narovnavane na stolici...
Proste cosi taketo: http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... 84952.html
Iked nejake sa najdu, no za tu cenu by som sa do nej asi bal ist...poznavacim znakom je modra farba aj vonku aj vo vnutri...
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... 96453.html
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

To JK: Ja bych to tak dramaticky nevidel...MX-5 v 1.6-ke nie je ziadny zabijak, ten podvozok je 100x rychlejsi ako motor a aj olietany dehtovy Golf je rychlejsi na 100-ku...hlavne to auto clovek nepotrebuje honit aby si ho vedel uzit...+ strecha dolu dost este umocnuje viac pocit slobody a rychlosti (a tym oblbuje tym spravnym sposobom)...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
varach
Autoškolák

Příspěvek od varach »

jk : Rozumím... Ale ikdyž to možná už pár lidí předemnou říkalo a pak je stejně z tý švěstky museli sundavat, tak mi nejde o to, honit se maximálkou jako blázen, machrovat a nabít si v první zátačce hubu... Chci se prostě pohodově svézt a nasbírat zkušenosti. Ale bohužel nejsem milionář, abych si teď koupil auto, který mě za dva roky omrzí a já budu hledat nový, zábavnější. :)

Snowman : No ani ta 1.6 nevypadá vůbec zle a myslím, že by pro mě byla naprosto dostačující... Co ten samosvor, není teda nijak rozhodující jo? :)
No a jinak ta 10th Anniversary.. Je to poznávací znamení, jak píšeš, spolehlivý? :D
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

no jo, ale koupíš si mx-5 s 1.6 a pak si budeš furt nadávat, že tomu chybí aspon těch 30 koní do 1.8 (ve skutečnosti tomu chybí ještě trochu víc), že to má menší brzdy než 1.8 (i ty ale v serii nejsou bůhví co a na czechringu to byla přímo tragedie). Na suchu je to auto úplně hodné a na mokru a sněhu je čitelné - jen prostě rwd. jak se to chová bez samosvoru nevím - neměl jsem možnost poznat.

hardtop mi myslím ani moc nechybí. co se týká běžného servisu tak tam jsem zatím na nic drahého nenarazil. Odešla mi cívka, která stojí 15k, ale ve finále jsem je sehnal z ebaye dvě za 4k, takže mám jednu rezervní. Za 14 let (skoro veterán) a 68tkm tomu kromě té cívky nic nebylo. spotřeba od 7 nahoru. můj průměr 10. (10th anniversary)
Pravda vyděsí
Odpovědět