výběr "polidštěné dodávky"(Caddy,NV200,Tourneo Connect aj)..

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
mari1300
Adept autoškoly

výběr "polidštěné dodávky"(Caddy,NV200,Tourneo Connect aj)..

Příspěvek od mari1300 »

zdravím,
co z těchto aut a motorizací by jste s ohledem na praktičnost,poměr užitná hodnota/cena a spolehlivost doporučili?

Auto bude používáno na denodení popojíždění po městě a mimo jiné na dojíždění do práce (cca 6 km jedna cesta).
O komfort mi zas až tak nejde, spíše bych upřednostnil nějakou jednodušší osvědčenou motorovou jednotku a auto , které nebude extra náročné a drahé na servis.

Rád bych , abych příležitostně do auta naložil motorku(D= cca 2.20, V= cca 1.15)

1.Nisann NV200 1.6 benzín(japonec), nebo 1.5 nafta(francouz)

2.Ford Tourneo Connect 1.8 nafta, nebo 1.8 duratec benzín(u nás málo rozšířený)

3. VW CADDY maxi 1.6 benzín (s přetavbou na LPG?), údajně dost žravá a líná varianta...

Mimo to , že se rozhoduji který model vybrat,si ještě nejsem úplně jistý, zda vzít benzín, nebo naftu(odvíjí se taky hlavně od konkrétního motoru a jeho spolehlivosti), ale vzhledem ke způsobu využívání by byl benzín asi vhodnější variantou.
U benzínu bych zřejmě počítal se zástavbou LPG, ale když zvážím jeho pořizovací cenu , tak by spolehlivý diesel, který by s krátkými denodeními popojížďkami neměl problém, vzhledem ke spotřebě byl zřejmě ekonomičtější variantou...
(Diesel by neměl mít filtr pevných částic a dvouhmotný setrvačník).

díky za příspěvky a názory.

PS:Pokud by na trhu bylo vhodnější auta, nechám si poradit....
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: výběr "polidštěné dodávky"(Caddy,NV200,Tourneo Connect a

Příspěvek od řidičBOB »

když jsem se rozhodoval já, tak jsem se projel ve Fordu a v Caddy a bylo rozhodnuto hned - Caddy.
Ford, ve kterém jsem jezdil, totiž vzádu neměl kotouče a brzdilo to opravdu zle, zvlášť naložené :-(
No pain, no gain.
Vespa time \m/
M.Z.
Letec

Re: výběr "polidštěné dodávky"(Caddy,NV200,Tourneo Connect a

Příspěvek od M.Z. »

Vem motorku, nebo co všechno budeš vozit a vyzkoušej, jak se ti ti bude nakládat. To je zásadní kriterium,na zbytku až tak nezáleží. Určitě bych na takové poskakování, vzal benzín s LPG.
Výběr bych určitě rozšířil např. o Fiat Doblo.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Odpovědět