407 nebo Mondeo

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Cybrex
Spolujezdec

Re: 407 nebo Mondeo

Příspěvek od Cybrex »

tezke rozhodnuti neplanuju to koupit hned az nekde v lete ,, ale rad uz bych si ujasnil jake auto a vyhlizel si nejake .-) nvm ztm mam peugeot 406 2.1td a nemuzu si stezovat .. ale je videt ze uz je stare ale stale kvalitka na toz ze je 1997.jen uz dela kraval..
nvm jake to bude u 407 ..
Cybrex
Spolujezdec

Příspěvek od Cybrex »

äle tet je jeste otazka ci 407 hdi 2.0 nebo 2.2 bi-turbo ? muze nekdo poradit stimhle tim
lexande
Autoškolák

Příspěvek od lexande »

Ja by som bral Mondeo...predsa len to bolo auto roku :)
Fightman
Adept autoškoly

Příspěvek od Fightman »

Cybrex: Ahoj, rozhodně doporučuji Mondeo! Samozrejmě je nejlepší se v obou povozit a pak uvidiš. Ale dle mě, zvolit 407 může jen blázen. Nikdy bych si francouze nekoupil a kdyz uz, tak určitě ne na úkor Mondea (nebo jiného německého auta).
To se nedá srovnat, u toho frantíka ..spolehlivost, zpracování, podvozek, jízdní vlastnosti.....daleko za Mondeem.
Já už mám druhý Mondeo, pár známých má Mondea a nikdo z nás na ně nedá dopustit, maximální skokojenost, spolehlivý, rychlý, kvalitní zpracování interiéru, prostornost, super motory (jak TDDi tak TDCi...bez problemu), jízdní vlastnosti (řízení, zpětná vazba, řazení.....)..excelentní, parádní požitek z jízdy, člověk přesně ví co se děje pod autem a co si může dovolit.
Mám i něco najěžděno s Peugeoty a děs oproti Fordům....... spolehlivost, zpracování, řazení, jizdní vlastnosti.

Takže je to samozřejmě na tobě, ale když si vemu mé zkušenosti a mych znamych, a dost přečtených diskuzi, zkušeností majitelů, testů profíků.....tak 100% MONDEO! ;)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Cybrex píše:äle tet je jeste otazka ci 407 hdi 2.0 nebo 2.2 bi-turbo ? muze nekdo poradit stimhle tim
To je jednoduché: nafta patří do kamen!
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Fightman
Adept autoškoly

Příspěvek od Fightman »

A co se týče toho blábolu špatné pověsti motoru TDCi....problem byl skrz naši naftu jen v počátku těchto motorů, modely od r.2004 bez problemů.Jenže kdejakej blb si neco přečte nebo nekde zaslechne a šíří to dál a automaticky tak označuje obecně motory TDCi že jsou špatné...což není pravda. Právě že jsou velice dobré a chválené tyto motory.
Koroze, to bylo opět jen zpočátku výroby generace r.v. 2001- a jednalo se o spodní lemy dveří...vyřešeno po faceliftu 2004.
Ale vždycky to záleží na starání se o konkretni auto předchozími majiteli. Auto si musím před koupí prohlednout a samozřejmě si vyberes auto v zachovalem stavu a pak nebudes mit problem. Když se předchozí majitel o auto nestara tak je jasné že se může objevit sem tam nějaky problem. Ja mam Mondeo r.v. 2001 2.0TDDi, jezdí i kazdou zimu v soli a absolutne bez koroze, podvozek..dle slov automechanika... ve stavu nového vozu! Takze asi tak!
Je to o tom chovani k autu taky....videl sem i dost prorezlych VW a Škodovek.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

řidičBOB píše:
Cybrex píše:äle tet je jeste otazka ci 407 hdi 2.0 nebo 2.2 bi-turbo ? muze nekdo poradit stimhle tim
To je jednoduché: nafta patří do kamen!
a ešče do traktoru a do kombajnu (myslím kombajn jako kombajn a ne "kombajn")

;)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Speedster
Adept autoškoly

Příspěvek od Speedster »

Tady jsem ted narazil ještě i na test..
http://www.autoweb.cz/kombi-s-dieselem- ... ugeot-407/ sice novější generace, ale stejně

Jinak Fightman má ve všem pravdu, v te 2001čce jezdím a motor ok, a reznou mě okraje dveří..ale je jen povrchová, není to dokonalý auto, já to mám jako dělníka do práce a po městě a to auto už mělo celkem těžkej život předtím, ted semnou a když jsem se ted díval do servisky tak jsem žasl.

Spojka vydržela 270tis.
Zadní tlumiče 210tis.km(vozilo se hodně nákladu)
Turbo se nedělalo nikdy, jen se přetěsnilo sání.
Vstřikovače jsem myslel že jsou vyměněny všechny, a ne ještě tam na jednom válci jsou původní.
Aneb když vidím co známí řeší na TDI a DCI tak mám celkem spolehlivou daily car:D
Věci jako výměna termostau,nějaký prodřený káblík nebo pročištění brzd, neberu jako závadu, ale jako spotřební věc u auta co je denně v provozu 11 let, a má najeto hodně přes 300tis.
Odpovědět