Prosím o radu - SuperB, nebo Passat B 5.5?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
forty18
Dítě v autě

Prosím o radu - SuperB, nebo Passat B 5.5?

Příspěvek od forty18 »

Dobrý den,

Přemýšlím o koupi ojetého vozu a stále se nemohu rozhodnout mezi dvěma vozy?

Řeč je o Škoda SuperB a VW Passat B 5.5?

Zde jsou moje nároky:

- Chci, aby to trošku jelo, nechci mít problémy s předjížděním a chci mít k dispozici dostatek síly

- Průměrná spotřeba do 8l / 100km

Ročně najezdím kolem 18tkm takže bych se možná přiklonil k dieslu (1.9 Tdi 96KW)... Ještě mě zaujal motor 1.8 T, co na něj říkáte?

Co se týče srovnání Passat - SuperB co byste mi doporučily? Jakou motorizaci?

Co se týče vzhledu líbí se mi obě auta, jsou si dost podobná, SuperB je trošku elegantnější a možná hezčí, ovšem je docela velký a interiér má Passat hezčí.

K dispozici mám kolem 150 000kč o 20-30 tisíc na počáteční investice.

Co mi poradíte?

Díky za odpovědi!

S pozdravem,
Pavel
Deli
Letec

Re: Prosím o radu - SuperB, nebo Passat B 5.5?

Příspěvek od Deli »

forty18 píše:SuperB
je to Superb a né žádné SuperBé #-o

Jinak ty auta jsou vlastně +/- stejný, Suberb je prodlouženej čínskej Passat... Já bych radši bral 1.8T a spíš v Superbu, protože se mi víc líbí, takže jestli ti nevadí sedan, který tuším do 2004 neměl sklopné zadní sedačky, ta jsem pro Škodovku :) Pro Passat by hrála třeba čtyřkolka, ale jestli to neřešíš, tak bych spíš bral podle kusu, který seženeš :)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

- Obě ta auta jsou v ČR jako ojetiny notoricky předražená
- Podvozkově jsou to VW staré školy, což znamená že podvozek není ani pohodlný, ale ani agilní nebo dokonce sportovní. Nejspíš ho lze popsat jako tuhý a tupý, zbytek zabíjí nedotáčivost daná motorem vystrčeným daleko dopředu a uloženým podél.
- 1.8 T je slušný motor, relativně jede, moc se toho na něm nekazí, ale na průměr do 8 litrů zapomeň, pokud bys nejezdil výhradně po okreskách a to ještě jako shaolinský mnich. Reálných je tak 10-11 litrů.
- 1.9 TDI PD 96 kW jede taky slušně, ale je to děsný traktor. Spolehlivost horší než u 1.9 TDI 66 resp. 81 kW, ale zase o světelné roky lepší než u příšerného následníka 2.0 TDI PD.
- Passat má ve vyšších výbavách alespoň slušné sedačky (v Comfortline měkčí, v Trand- a Highline tužší, přičemž Highline má pěkné čalounění z Alcantary). Sedačky v Supu jsou IMHO šmejd jako u většiny Škodovek.
- Passat se dá koupit s trvalým pohonem 4x4 (jménem 4Motion, což je v podstatě Quattro), což je (asi jediná) výhoda toho motoru podél
- Nechtěl bych ani jedno, ale kdyby Passat a Sup byly poslední auta na světě ( ~x( ), bral bych Passata 1.8T Highline Variant nebo 2.8 V6 4Motion.
- Mondeo 2.5 V6 je lepší než Passat 1.8T téměř ve všem...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
mafel
Pan Řidič

Příspěvek od mafel »

Takto staré auto s očekávaně najetými kilometry je rozumná volba benzínový šestiválec, 4x4 s výhodou:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... age=200000
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... age=200000
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

ovšem 2.8V6 jezdí v minimu za 12 litrů "na klobouka".... až budeš dělat rozvody, tak asi zaky zapláčeš..... všechno to budou starý plečky, takže loterie a v čechách bych si je určitě nekupoval.
šmoula
Mistr volantu

Příspěvek od šmoula »

Rozvody jsou prej cca 10tis co sem slyšel od jednoho mekánika, což zase taková pálka dle mě není, když někdo bude tolerovat spotřebu přes 10-12l...
2.0i 107kW
kubeek
Řidič začátečník

Příspěvek od kubeek »

v superbe je ta 2.8ma bez 4motionu, nezerie to menej? v manuali...
šmoula
Mistr volantu

Příspěvek od šmoula »

Kámoš na vládě to měl jako služebáka a když tomu přitopil pod kotlem tak si to těch 16-17 po městě klidně i vzalo...
2.0i 107kW
Jenyk
Mistr volantu

Příspěvek od Jenyk »

První Superb je VELMI pohodlné auto, srovnal bych to s Volvem. Zábavy málo, pohodlí fůry. A někdo tu pravil že Mondeo 2,5 V6 je lepší ve všem? Má-li Superb v čumáku 2,8V6 tak pohodlím a jízdní suverenitou může Mondeu i konkurovat, palubku má ve světlém provedení možná i lepší, ale jinak vede Mondeo rozdílem několika tříd.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Odpovědět