Vas nazor na Ibiza 1.2 TSI DSG

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
zandome
Autoškolák

Vas nazor na Ibiza 1.2 TSI DSG

Příspěvek od zandome »

Už dlhšie rozmýšlam, že vymním svojho Yarisa (2009) za niečo nového, a jedným z kandidátov je aj Seat Ibiza 5d 1.2 TSI DSG v plnej výbave (okrem panoramatickej strechy a kože), takže automatická klíma, bixenóny, tempomat, pekné kolesá - cena cenníková po zľave od výrobcu je 15.100€

Jazdím skoro len po meste, na dlhšie trasy mám k dispozícii Passat 2.0TDI, ročný nájazd tak 20.000km. U Seatu mi vyhovuje tiež financovanie, momentálne na tretiny bez navýšenia - takže rovno po kúpe si odpočítam DPHčku, kedže to kupujem na firmu a tiež 4 ročná záruka.

Čo na to hovoríte - existuje nejaká dobrá alternatíva? Polo je zbytočne drahšie bez dobrého financovania Fabiu nechcem.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Vas nazor na Ibiza 1.2 TSI DSG

Příspěvek od Snowman000 »

Myslim, ze s Ibizou sa neda spravit chyba a ani s tymto motorom, kym ho clovek nezacne dusit, tak nezere a predsa to celkom ide. Dal by som si trosku pozor na velkost kolies - ano cim vacsie tym krajsie, no po meste si auto aj clovek fakt dost vytrpi! Jedine comu by som sa ja osobne vyhol je DSG, ale pokial musi byt...
Z rozumnych alternativ by som ja osobne urcite isiel do Suzuki Swift Sport, aby som mal urcitu alternativu k soferskej kóme ktorou je Passat TDI...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
zandome
Autoškolák

Příspěvek od zandome »

Tak hlavne dovod vymeny je automat - takze ten musi byt...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Potom nie je velmi o com...
Ibiza by sklamat nemala, ale pozor na tie kolesa, Ibiza je trosku tvrdsia (obzvlast vybava FR) ako ostatne mini a viac ako 16" by som na nej nestrpel, ideal je 15". Zazil som...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

7DSG je s tímto motorem supr - v Ibize jsem nejel, ale mám něco odjeto s Golfem v 77kW verzi. Až jsem někdy překvapen, jak je to svižné. Co se týče spotřeby, tak při normálním, leč svižném stylu, je to lehce nad 7; při lenošském tempu se dá i pod 6. Ale je potřeba říct, že pokud se mu na krk šlápne, tak ukáže i 14!
Dlouhodobku jsem měl 7,4l/100.
Primárně je to ale celé nastaveno tak, aby to jezdilo za málo.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

potvrzuju, 1.2TSI (77kW) v A3 6MT - měl sem toho +/- stejný pocit jako ze skautíka 1.8TSI
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Odpovědět