auto do 60 000kč

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
koloss
Spolujezdec

auto do 60 000kč

Příspěvek od koloss »

Ahoj sháním auto do 60 OOOkč.
Na běžné ježdění do práce cca 25 km(mezi obci), pár krát měsíčně i dál _Ostrava - Brno. Auto využívám i k přepravě celé rodiny 4 členná rodina(žádné malé děti). Auto nemusí být velké. Pokud možno levné ND, servis, provoz a pojištění.
Koukal jsem po Fabii >r.v. 2000, < 170 000km, ale nevím jaký typ, NEBRÁNÍM se jiné značky atd...(yaris neberu)

Prosím o vaše tipy a doporučení, případně i odkaz na inzerát-nekupuji v bazaru, jen inzerát.
MiN
Autoškolák

Re: auto do 60 000kč

Příspěvek od MiN »

Chtělo by to ujasnit věci jako velikost auta, roční nájezd, nějakou minimální výbavu... Taky není dobré držet se určitého maxima najetých kilometrů - je lepší koukat na stav konkrétního auta. 60 000Kč je jen na nákup, nebo do toho je zahrnutá i rezerva na počáteční servis, vychytávání much atd?

Pokud Fabii za 60, tak by se už dala sehnat (snad) slušná 1.4MPi s klimatizací. Píšu snad slušná, protože u nás člověk nikdy neví a u Škodovky to platí obzvlášť.

Pokud bys trochu slevil z roku výroby, tak by se dala sehnat slušná Honda Civic, Nissan Almera atd. U nás ne zrovna doceněná auta, ale neskuteční držáci, pokud nenatrefíš zanedbávané nebo bourané auto. Z evropanů moc zajímavých aut neseženeš. Možná Fiat Stilo nebo Opel Astra by se mohly cenově vejít aniž by to byly vraky.
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

S jedničkovou Fábií celkem nešlápne vedle, já s tim chvíli jezdil (cca 40tis km) a myslim, že to ještě docela poctivě udělané auto :) Z Fiatu za 60 bych měl fakt docela hrůzu :D
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
koloss
Spolujezdec

Příspěvek od koloss »

MiN píše:Chtělo by to ujasnit věci jako velikost auta, roční nájezd, nějakou minimální výbavu... Taky není dobré držet se určitého maxima najetých kilometrů - je lepší koukat na stav konkrétního auta. 60 000Kč je jen na nákup, nebo do toho je zahrnutá i rezerva na počáteční servis, vychytávání much atd?

Pokud Fabii za 60, tak by se už dala sehnat (snad) slušná 1.4MPi s klimatizací. Píšu snad slušná, protože u nás člověk nikdy neví a u Škodovky to platí obzvlášť.

Pokud bys trochu slevil z roku výroby, tak by se dala sehnat slušná Honda Civic, Nissan Almera atd. U nás ne zrovna doceněná auta, ale neskuteční držáci, pokud nenatrefíš zanedbávané nebo bourané auto. Z evropanů moc zajímavých aut neseženeš. Možná Fiat Stilo nebo Opel Astra by se mohly cenově vejít aniž by to byly vraky.

mno ročně cca 10 000km, a velikost pro 4 lidi a zavazadlo, nyní máme Octavie sedan 97 a velikostně mi sedí. Chci si pořídit náhradu za Octavku, tu nechám synovi. 60kč mám na auto, a můžu bokem 5000 na servis.

nabízelo se mi Fiat punto 1,2 57kW s tím že na dálnici nebude problém (je trochu malý a ten zadek nic moc, fabia se mi líbí víc), nebo fabia 1,4 ale jsou to prý drahé auta a 60 000kč stačit nebude a také hodně investic do oprav a provoz

Jinak opravdu civic a almeru na silnici moc nevídám.....prosím o přesný typ (motor....jsem úplně lajk)
koloss
Spolujezdec

Příspěvek od koloss »

Deli píše:S jedničkovou Fábií celkem nešlápne vedle, já s tim chvíli jezdil (cca 40tis km) a myslim, že to ještě docela poctivě udělané auto :) Z Fiatu za 60 bych měl fakt docela hrůzu :D

Z jakého důvodu máš hrůzu z Fiatu, za 60 000kč je Fiat přijatelný ne? (punto...)
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Stilo by za 60 mohlo být fajn. Ale chce to dobře vybrat.

Cestování 4 normálně rostlých lidí ve Fabii si moc dobře představit nedovedu. Sice to jde přežít, ale to šel i koncentrák. Osobně bych se koukal na Golf/Focus/Stilo/Almera/Astra...
2.9T RWD
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

Focus 1.6
Ain´t nobody got time for that
Dallen
Mistr volantu

Příspěvek od Dallen »

Souhlasím, že fábia pro 4 je bída. Osobně bych se podíval na auta s velkou užitnou hodnotu za dobrou cenu napadá mě např. lancia lybra, p406 v kombiku apod.
Focus by byl super, ale za tyhle peníze včetně nějakého servisu to bude těžké sehnat.
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

Do 60 tisíc je Focusů na prodej asi miliarda ;)
Ain´t nobody got time for that
Krysa
Pan Řidič

Příspěvek od Krysa »

A samé voňavky a leštěnky
Odpovědět