Kúpiť superšport?
Kúpiť superšport?
Zdravím diskutujúcich.
Mám (zrejme) trošku menej obvyklú tému. Užívam praktické firemné auto, ktorého prevádzka ma nič nestojí, funkčnú stránku nemusím riešiť, dlhšiu dobu mi teda vŕta hlavou, že si pre radosť kúpim jazdený "ľudový superšport" typu Nissan 350Z, alebo Chrysler Crossfire v cene okolo 10 - 15 000 Eur.
Auto by bolo užívané evidentne len pár krát do roka, garážované...
Spomínané firemné auto sa môže odporúčať spolu s firmou, mať vozidlo pre sobotné nákupy a zavezenie na pohotovosť by dvojmiestne žihadlo splnilo, rodinné autodovolenky a vozenie detí do školy vnímam ako zlý vtip (tiež sme jazdili busom a čo? Nech si zvykajú ) a na rozdiel od Octavie Combi, ktorej by som sa o 5 rokov ťažko zbavil za 3000, by si podobná kategória mohla cenu podržať.
Takže, čo Vy na to? Myslíte, že by to za to stálo? A aké auto by ste si pri týchto predpokladoch kúpili Vy?
Mám (zrejme) trošku menej obvyklú tému. Užívam praktické firemné auto, ktorého prevádzka ma nič nestojí, funkčnú stránku nemusím riešiť, dlhšiu dobu mi teda vŕta hlavou, že si pre radosť kúpim jazdený "ľudový superšport" typu Nissan 350Z, alebo Chrysler Crossfire v cene okolo 10 - 15 000 Eur.
Auto by bolo užívané evidentne len pár krát do roka, garážované...
Spomínané firemné auto sa môže odporúčať spolu s firmou, mať vozidlo pre sobotné nákupy a zavezenie na pohotovosť by dvojmiestne žihadlo splnilo, rodinné autodovolenky a vozenie detí do školy vnímam ako zlý vtip (tiež sme jazdili busom a čo? Nech si zvykajú ) a na rozdiel od Octavie Combi, ktorej by som sa o 5 rokov ťažko zbavil za 3000, by si podobná kategória mohla cenu podržať.
Takže, čo Vy na to? Myslíte, že by to za to stálo? A aké auto by ste si pri týchto predpokladoch kúpili Vy?
Re: Kúpiť superšport?
lidovy supersport ve spojeni s Crossfirem, to je takovy oxymoron. uz to spojeni lidovy spupersport . ale je jedno jak se to nazve.
nejdrive musis odpovedet na par otazek, teprve pak lze zacit hledat auto.
chces to na show pred barakem, pomale projizdky po okoli nebo opravdove svezeni?
10-15t eur je rozpocet jen na porizeni nebo i na dalsi naklady (prvotni servis motoru, nutne opravy podvozku, pneu apod) s tim spojene?
jak zkuseny jsi jezdec?
musi to byt RWD?
kabrio? kupe?
nejdrive musis odpovedet na par otazek, teprve pak lze zacit hledat auto.
chces to na show pred barakem, pomale projizdky po okoli nebo opravdove svezeni?
10-15t eur je rozpocet jen na porizeni nebo i na dalsi naklady (prvotni servis motoru, nutne opravy podvozku, pneu apod) s tim spojene?
jak zkuseny jsi jezdec?
musi to byt RWD?
kabrio? kupe?
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Tož, teda odpovedi:
Show pred barákom nie je prvotný záujem, ale evidentne sa mu nevyhnem, rád by som v tomto smere niečo menej opozerané, než TT. Rád by som si v ňom užil radosti, ale pri pomalom jazdení ostanem tak dlho, ako to bude nutné a rekordy si pôjdem lámať na trať.
10 - 15t by mala byť konečná suma
Jazdím dlho, pomerne veľa a doteraz bez vážnejšej nehody, považujem sa za celkom skúseného jazdca, ale mám voči týmto autám veľký rešpekt!
RWD - nie je podmienkou
Skôr kupé.
Show pred barákom nie je prvotný záujem, ale evidentne sa mu nevyhnem, rád by som v tomto smere niečo menej opozerané, než TT. Rád by som si v ňom užil radosti, ale pri pomalom jazdení ostanem tak dlho, ako to bude nutné a rekordy si pôjdem lámať na trať.
10 - 15t by mala byť konečná suma
Jazdím dlho, pomerne veľa a doteraz bez vážnejšej nehody, považujem sa za celkom skúseného jazdca, ale mám voči týmto autám veľký rešpekt!
RWD - nie je podmienkou
Skôr kupé.
Pokud by ti šlo opravdu jen o ježdění a mít z auta co nejvíc "rally race feeling", jdi do CTR. Asi jsou dnes už rychlejší auta, ale neznám jiný, který by bylo takovýto hardcore. Tomuto už chybí jen LSD (v nových dílech cca 25tis.) a ideálně komplet krátká převodovka (dalších cca 25tisíc). Včera jsem se byl v mojí CTR poprvé po 3 měsících zímního půstu projet a těch 100km jsem si neskutečným způsobem užil .
Naposledy upravil(a) jarka dne pát 16 bře 12:26, celkem upraveno 2 x.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
to bude docela slozite. hlavne kvuli tomu financnimu limitu. pokud je 15t eur absolutni strop, nedal bych za auto vic jako 11, mozna 12t eur. v teto kategorii je totiz dost obvykle, ze do auta je po nakupu potreba docela zainvestovat. minimalne do lejoveho servisu a gum, to lehce udela 1000 eur, pak je otazka stavu podvozku.
nemam uplne prehled o cenach, tak jen vyjmenuju co me napadne, je mozne, ze leccos z toho se do limitu nevleze a samo tu urcite nebude komplet prehled.
350Z by mohla byt alternativou, jeji nevyhodou je fakt, ze sice vypada, ale nejede. je docela tezkopadna a docela zere. spotreba pri tech km samo neni zajimava.
Z3 328i kupe je zajimave auto, ovsem uz je to letita zalezitost, bude problem koupit slusny kousek.
Crossfire bych vynechal, to uz spise SLK, na jeho zakladech byl postaveny. o tech vim ale uplne prd.
osobne bych spise mrknul po nejake Impreze STi. ty se tuhle cenu urcite daji poridit, mozna nedaji tak velkou show, ale srandy je s nimi kopec.
a pokud by slo jen o jezdeni, tak za tuhle cenu jedine CTR 7G
EDIT: cekal jsem, ze s Jarkou shodnem na CTR, ale ze to bude takto rychle....
nemam uplne prehled o cenach, tak jen vyjmenuju co me napadne, je mozne, ze leccos z toho se do limitu nevleze a samo tu urcite nebude komplet prehled.
350Z by mohla byt alternativou, jeji nevyhodou je fakt, ze sice vypada, ale nejede. je docela tezkopadna a docela zere. spotreba pri tech km samo neni zajimava.
Z3 328i kupe je zajimave auto, ovsem uz je to letita zalezitost, bude problem koupit slusny kousek.
Crossfire bych vynechal, to uz spise SLK, na jeho zakladech byl postaveny. o tech vim ale uplne prd.
osobne bych spise mrknul po nejake Impreze STi. ty se tuhle cenu urcite daji poridit, mozna nedaji tak velkou show, ale srandy je s nimi kopec.
a pokud by slo jen o jezdeni, tak za tuhle cenu jedine CTR 7G
EDIT: cekal jsem, ze s Jarkou shodnem na CTR, ale ze to bude takto rychle....
Autoforum.cz
Hmmm... OK, autá na jazdenie v tejto cenovej kategórii by boli viacmenej isté - CTR a Impereza.
A čo takto faktor poklesu ceny? Nie príliš vychvaľovaný Chrysler sa už pár rokov pohybuje v podobných cenách a je neopozeraný, takže nemá ani takú tendenciu stárnuť, neexistujú nejaké podobné kúsky? Napr. nejaké ameriky? Alebo je kazovosť týchto kúskov až tak ďaleko za hranicami únosnosti?
A čo takto faktor poklesu ceny? Nie príliš vychvaľovaný Chrysler sa už pár rokov pohybuje v podobných cenách a je neopozeraný, takže nemá ani takú tendenciu stárnuť, neexistujú nejaké podobné kúsky? Napr. nejaké ameriky? Alebo je kazovosť týchto kúskov až tak ďaleko za hranicami únosnosti?
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Ak by som mal vyberat 2-miestnu hracku tak by som zahrnul do vyberu este Hondu S2000, a BMW Z4. Hondu bude trochu problem zohnat, moc ich napredaj nie je a Z4 bude za tuto cenu tiez trochu problem zohnat v lepsom stave hlavne v R6 3l.
Plus je tu jedna volba s ktorou moc show clovek nespravi a nie je to supersport, ani ludovy ani iny, nema 2 miesta ale 4...
BMW 330ci v M-Pakete + svor od Quaife...za tu cenu by sa dal najst pekny kus
A ak je priorita hlavne show a go je niekde ako bonus, tak ma napada Mustang...
http://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/ ... oFrom=list
Plus je tu jedna volba s ktorou moc show clovek nespravi a nie je to supersport, ani ludovy ani iny, nema 2 miesta ale 4...
BMW 330ci v M-Pakete + svor od Quaife...za tu cenu by sa dal najst pekny kus
A ak je priorita hlavne show a go je niekde ako bonus, tak ma napada Mustang...
http://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/ ... oFrom=list
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Tak zrovna malý pokles ceny je i obrovská výhoda CTR-7g. Je to auto pro specifickou skupinu lidí, který jsou za něj ochotný si připlatit a z toho důvodu cena opečovávaných kusů už moc klesat nebude. Já bych ho vždycky doporučil každýmu kdo se zmíní o aktivním ježdění pro radost - objektivně to tedy zhodnotit už asi nedokážu, páč jsem jeho velký fanda...
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
CTR je boží, ale potřebuje k tomu úpravy. V sérii to není taková sláva a to jsem se ještě nezmínil o největší slabině toho auta - o naprosto příšerně hrozném řízení.
Osobně bych za ty peníze šel cestou DoDo - dodělej si doma. Bud bych si koupil něco staršího pro radost, nějakého youngtimera typu Capri may turbo, Alfa GTV6 atd. anebo bych koupil třeba Nissan 200sx S14, Miatu, 328i E36 a dotvořil k obrazu svému...
Osobně bych za ty peníze šel cestou DoDo - dodělej si doma. Bud bych si koupil něco staršího pro radost, nějakého youngtimera typu Capri may turbo, Alfa GTV6 atd. anebo bych koupil třeba Nissan 200sx S14, Miatu, 328i E36 a dotvořil k obrazu svému...
Ain´t nobody got time for that
charger: Je pravda, že sériové CTR není až taková žiletka, ale proti zbytku automobilové produkce to je pořád celkem slušný hardcore. To nahoře, na který jsem dával odkaz, už má podvozek a motor upravenej tak akorát, tam už stačí jen dodělat převodovku (nejlépe komplet lsd+komplet zkrátit).