jazdené auto do 10.000€

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Stanislav
Adept autoškoly

Re: jazdené auto do 10.000€

Příspěvek od Stanislav »

Mondeo a ošizenej lowcost ? to počujem prvý krát

a to som prešiel / čítal o tom toho celkom veľa

mohli by ste byť konkrétny v čom je lowcost ? vybavenie? kvalita? konštrukcia ? motor ? karoséria ? použité materiály ? technológia ? elektronika ?
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

kurec palec, to mi nedělej.... sem strávil snad hodinu gůglením, ale našel sem to... :D
Interiér a vnitřní prostor

Pokud hledáte kombi s největším prostorem pro nohy vzadu, nic se nevyrovná Škodě Superb Combi. Mladoboleslavští zvládají nejlépe také dílenské zpracování, výběr materiálů a rozmístění ovládacích prvků. Insignia na nerovnostech drnčí a všude jinde zbytečně irituje řidiče chaotickou „logikou“ ovladačů na středové konzole. Než přijdete na to, jak se potvrzuje volba v menu grafického ovládacího rozhraní, zešedivíte. (Mimochodem, dělá se to tak, že stisknete prstenec okolo čtyřsměrného tlačítka pro pohyb v menu…) Ford nás zklamal nedostatky ve slícování a odbytým provedením některých detailů mimo zorné pole řidiče. Třeba popelník u zadních sedadel by byl pro ostudu snad i v Citroenu…
článek tu

a v diskusi pod článkem je toho víc, např.:
Mondeo
1. Myslim, ze mate drobnou chybku v cenach: Mondeo Enterprise 2,2 TDCI kombi je za 730 tis. Kc. Vybava vychazi z Titanium, ale je bohatsi o xenony a nektere dalsi prvky. Takze tady si Mondeo stoji jeste lepe, nez pisete. 2. U Mondea obecne vidim jednu nevyhodu a to moznost konfigurace: pohon 4x4? Neexistuje. Automat k nejsilnejsimu dieselu nebo nejsilnejsimu benzinu? Zapomente. Nejaky rozumny benzinovy motor obecne? Neni. Jiste, 2,5T je dobry motor, ale drahy a hodne papa. 2,3 jenom s automatem a tociva 2,0 s petikvaltem! je OK do Focusu, ale v Mondeu to bude ine a uchlastane. O 1,6 skoda mluvit. . . 3. Design: celkove OK, ale nektere exterierove prvky mi prijdou vylsovene poutove (napr. jakysi stribrny bazmek na prednim blatniku). O interieru skoda mluvit. Tvarove OK, ale materialy a provedeni je katastrofa. A vrcholem ja vydech ventilace pred celnim sklem - IMHO to vypada jako viko od kanalu a jeste je to videt z mista ridice. Celkove asi Mondeou neni spatne auto a pokud facelift vychyta detaily a prinese nove benzinove motory, tak to muze byt dokonce vyborne ato (v ramci cenove kategorie), ale ted je tech detailu, ktere kazi dojem az moc . . . BoBik

Ta narážka na údajnou nekvalitu Citroenu mne opravdu pobavila, zvlášt když Mondeo se může "pochlubit" nejhorším interiérem v evropské střední třídě. Právě taková C5 působí vedle Mondea jako auto minimálně o kategorii výše.
TAk tak.Neviem kde novinari beru vety typu mondeou je v interieri kvalitne spracovane a z dobrych materialov. Preboha vsak to je hrozne jak to vypada a na dotyk este horsie.A Citroen C5 mnoho krajsi v interieiri.A Neni az tak zaujmavejsi ako hoicjake auto z koncernu Vw
atd...

ale jak jsem už napsal, vlastní zlkušenost nemám.... ale protože se často vyskytuju ve Visteonu CZ a vím jak se tam ořezávají náklady (víc než u jejich konkurentů), tak bych tomu i věřil.... a když jsem slyšel - přímo od člověka, který tam několik let dělal - jak probíhá v novém jičíně vývoj světel, mno myslím že i petrolejka by mohla být spolehlivější...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

Osobně bych to viděl takhle - určitě na tom něco je, ale bude to vadit akorát notorickým oblizovačům měkkých plastů. Přiznám se, že nemám rád lidi, co si kupují auto kvůli super cool luxusnímu interiéru, ale je jim jedno, jak to auto jezdí. U Mondea mi právě přijde, že je jasné, na co se inženýři zaměřili, respektive co považují za podstatné a co už méně. ;)

PS: Konečně jsem viděl, že se tady po městě pohybuješ, držel jsem se tvé Pandice cestou někam k Albertu :D
Ain´t nobody got time for that
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

sem byl nakupovat na týden na horách....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
PaTaK
Pan Řidič

Příspěvek od PaTaK »

Nebudu kritizovat vzhled, ten je individuální, ale kvalita materiálů je hrozná. To falešný dřevo v Ghie celý dodrápaný, řadící páka oškrábaná, sedadla jak po 200tkm, ...
Stanislav
Adept autoškoly

Příspěvek od Stanislav »

opäť sa vraciam na miesto "činu"

Čo nové autá pod resp na hranci 10.000€ ?

Opel Astra / Corsa
Renault Fluence
Toyota Auris
Citroën C3
Hyundai i40
Chevrolet Aveo / Cruze
Kia Rio
Peugeot 207

Oplatí sa uvažovať nad novými aj keď pochádzajú z nižších kategórií ? Z jednej strany sú to nové autá (žiadne riziko ako pri kúpe jazdného vozidla), na druhej strane akonáhle opustím salón s autom stráca svoju hodnotu.

Tápem
bloody cardinal
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bloody cardinal »

za tyhle prachy nové auto bude mrně. Pokud ti to ale stačí, proč ne. Citigo vypadá dobře. Já bych za 10k eur koupil zcela jistě starší auto.

Z tvého výběru ale do 10k eur odhadem tak max corsu nebo aveo, ostatní budou dražší. A Chevrolety/Daewoo jsou takové sračky, že např. sériové ventily se mění rovnou u nového auta dodaného do autosalonu, ještě než jde k zákazníkovi. Origo jsou totiž z Číny a nevydrží ani 1000 km. Informace ze servisu Chevroletu. Tomu bych se vyhnul obloukem.
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz

WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
Stanislav
Adept autoškoly

Příspěvek od Stanislav »

zdravím opäť

Aby ste nepovedali že výber nikam nesmeruje a zabudol som na Vás, spravil som si čas, a v sobotu a pondelok som prebehal celú Trnavu a všetky auto-predajne ktoré ma ako tak zaujali.
A výsledok ?
Citroën; Kia; Opel; Peugeot vypadli s 100% z výberu. (dôvody: interiér, dizajn, veľkosť vnútorného miesta, pohodlie/komfort).

Ale zato sa mi veľmi zapáčil Cruze a nová i30 ( a Fluence?).

Ďalej ma presvedčil o svojich kvalitách Toyota Avensis a Mazda 6, no bohužiaľ tieto autá sa vyskytujú v bazároch v malých počtoch a s cenou vyššie +/- cca o 4000€ ako je môj rozpočet.

Takže skoro s 100% určitosťou to vidím na Mondeo MKIV 5d ver. s R.V. 2009.
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Mondeo je IMHO velmi dobrá volba, s těmi řečmi o interiéru bych si nedělal hlavu. Pokud ti vhled interiéru nevadí (mně by třeba nevadil vůbec), není co řešit. Jen si dovolím upozornit, že za 6 litrů nafty (jak bylo v původním zadání) budeš s Mondeem nebo jakýmkoliv jiným autem této velikosti jezdit tak leda při velmi klidné jízdě mimo obec nebo předpisově po dálnici s malým provozem. Ve městě nebo při dynamičtější jízdě to bude za víc - ale ten komfort a bezpečí za to IMHO stojí.

Kdyby to mělo být nové auto, tak Cruze je v rámci rozpočtu solidní volba...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Stanislav
Adept autoškoly

Příspěvek od Stanislav »

S vyššou spotrebou som sa už zmieril :) a čo sa týka interiéru ten sa mi páči

teraz len hľadám tu správnu motorizáciu

1.6 EcoBoost (160k (118kW)) benzín
alebo potom na jediný disel bez DPF
2.0 Duratorq TDCI (115k (85kw))
Obe samozrejme s manuálnou 6kvalt prevodovkou
Odpovědět