Výběr sportovnějšího auta,obsah 1.8-2.5,benzín,cca 120 000Kč

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Arratorne
Adept autoškoly

Výběr sportovnějšího auta,obsah 1.8-2.5,benzín,cca 120 000Kč

Příspěvek od Arratorne »

Dobrý den,
chci Vás poprosit o radu. Vybírám si nové auto. Moje první auto byla škoda felicie 1.3 MPI 50KW. Tu mi bohůžel nedávno kámoš totálně rozsekal. Nyní bych si chtěl pořídit něco nového. Měl bych asi 120 tisic korun. Chtěl bych něco sportovnějšího s obsahem tak 1.8 až 2.5 v benzínu. Prosím poradte mi co by se v této kategorii za dané peníze dalo pořídit.

edit - název - Acer.T
bloody cardinal
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Re: rada

Příspěvek od bloody cardinal »

V takovýchto cenách bych volil třeba Focus ST Mk. I Alfu 156, nebo třeba Leona (i když těžko říct, jak na tom bude se sportovností, ale každopádně tohoto 4x4 bych možná nezavrhoval). Je i spousta BMW, ale měl bych trochu obavu, že za takovéto peníze to budou vylítané trosky...
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz

WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
Arratorne
Adept autoškoly

Příspěvek od Arratorne »

ok díky za radu, cením si toho..
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Záleží na tom, jak moc sportovní to má být. Pro někoho může být sportovní i Cougar, Sebring, 406 coupe, Alfa GT (GTV)...
Po přesednutí z Feldy budou určitě působit sportovně až až a zároveň nebude, muset proklínat každý kilometr po rozbité cestě.
A všechna tahle auta jdou pořídit o dost levněji, takže zbyde i na případné opravy, vyšší povko, benzin...
2.9T RWD
Pajjoun
Mistr volantu

Re: Výběr sportovnějšího auta,obsah 1.8-2.5,benzín,cca 120 0

Příspěvek od Pajjoun »

HM: Bych řek, že zrovna Alfa GT a GTV jsou jízdně úplně jinde, než zbytek tebou jmenovanejch a navíc GT o dost dražší.
Ale jinak souhlasim, oproti Feldě je všechno krok kupředu ve všem a tak bych doporučil nějaký míň sportovní "sporťáky", který pojedou slušně, ale přitom budou rozumně provozovatelný. Třeba Fiat Coupé, Hyundai Coupe, Toyota Celica... Ale hodně parády by mohla udělat i taková Astra Coupe. :-)
TSs
kiwis
Autoškolák

Příspěvek od kiwis »

Nenapsal jsi co si představuješ! Jak staré, pro kolik lidí? Má to být hatchback, sedan nebo malý sporťáček? Jaké utáhneš provozní náklady? Jaký chceš pohon? Je rozdíl pokud jsi chalan z hor anebo šampón z Prahy (nic ve zlým ;-)). Podle toho ti pak můžeme poradit např. Mazdu MX5, Toyotu Celicu anebo taky nějaké Subaru atd... Trochu upřesni dotaz! :-)
AWD
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Bora V5
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Arratorne
Adept autoškoly

Příspěvek od Arratorne »

kiwis píše:Nenapsal jsi co si představuješ! Jak staré, pro kolik lidí? Má to být hatchback, sedan nebo malý sporťáček? Jaké utáhneš provozní náklady? Jaký chceš pohon? Je rozdíl pokud jsi chalan z hor anebo šampón z Prahy (nic ve zlým ;-)). Podle toho ti pak můžeme poradit např. Mazdu MX5, Toyotu Celicu anebo taky nějaké Subaru atd... Trochu upřesni dotaz! :-)
Ahoj, je mi jedno pro kolik lidí to bude, ideálně aspoň 4, líbí se mi hatchback, ale i nějaký sporťáček nebo kupé by ušlo, pokud by to šlo, chtěl bych pohon zadních kol, ale i předokolku neodmítnu, jsem z malého městečka a kolem jsou spíš rovinky, provozní náklady tak do 10l na kombiňák
kiwis
Autoškolák

Příspěvek od kiwis »

řidičBOB píše:Bora V5
Podle mě docela nezajímavé auto. Trochu to pojede, ale ne moc. Že jde o V5 pozná jenom znalec... Někomu může vyhovovat, ale podle mě nesplŇuje výše uvedené zadání. ;)
AWD
kiwis
Autoškolák

Příspěvek od kiwis »

Pokud přecházíš z Felicie, tak bych na začátek nevolil žádnou divočinu (co se týče výkonu nebo exotičnosti). Mě se jako druhé auto hodně osvědčil Nissan ALmera 1,8l (cca 115 koní). Takže moje rada zní nějaký hatch v pěkném stavu. Co třeba Focus 2.0 Mk1 nebo Civic 1,6 Sport. Oboje to jsou velice fajn auta a jelikož nejde o žádné exotiky, tak provozní náklady budou snesitelné a zábavu si taky užiješ. BMW a spol budou asi už v dost bídném stavu...
AWD
Odpovědět