Volba auta A6 - BMW5

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Volba auta A6 - BMW5

Příspěvek od řidičBOB »

Možná se vyhnout allroadu, který byl na vzduchu, což je další případná servisní sebevražda ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Alex..
Pan Řidič

Příspěvek od Alex.. »

hlavně nekupuj 3.0TDI...

kup si 4,2 FSI..z motorů co tam jsou, je to nejlepší varianta (servisně).. vzduch je taky v pohodě když se ví jak na něj ;), takže žádný strach..
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

Bych trochu řekl, perly sviním... bez urážky :D

Když Audi, tak bych vzal 3.2 FSI, zjevně ten člověk V8 neocení, tak proč mu cpát tak velký motor, který se mu bude blbě shánět, 3.2 bude přece jen snažší koupit a měl by být i větší výběr :) Z hlediska servisu to proti TDI bude nebe a dudy :)

Jinak bych vzal 5er, ale spíš mladší kus :) Ale zatu jsem tu asi jedinej... divný ;;)

PS.: supr zařazení thredu :D
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Honza S
Spolujezdec

Příspěvek od Honza S »

Splnění dětských snů bývá dost drahé. Jsi-li připraven k ceně auta připočítat dalších alespoň 100 tisíc za nutný servis a opravy v prvním roce (moje zkušenost s Volvem), jdi do toho.
Srovnat náklady nedokážu, ale šel bych do BMW (můj dětský sen).
Jízdními vlastnostmi strčí pětka A6 do kapsy a to je při plnění dětských snů (kromě peněz) nejdůležitější. Když pominu nepříliš praktické Focus RS, Toyotu MR2 a Imprezu STi (a okruhovou Fiestu), v žádném jiném autě jsem neměl tak dokonalý pocit kontroly, jako v pětkovém BMW.
Doporučuji si každé z nich na den půjčit a vytáhnout ho na točitou okresku a pak do Německa na dálnici (taky nějakou točitější, třeba A93 a A9 za Regensburgem do Mnichova, při dostatku času na A96 do Memmingenu nebo A3 z Bonnu do Frankfurtu) a naložit jim 200+. Tam se ten rozdíl mezi A6 a BMW 5 teprve pozná. A asi i to Mondeo tam bude rychlejší, než A6, ovšem ne s motorem 96 kW. Z "civilních" aut mi ještě lepší než BMW připadal jen Pontiac G8, ale s tím jsem 200 nejel.
Naposledy upravil(a) Honza S dne sob 01 říj 00:23, celkem upraveno 3 x.
Honza S
Spolujezdec

Příspěvek od Honza S »

ps. naposledy jsem se vracel vlakem, když jsem jel Octavií
andr228
Adept autoškoly

Příspěvek od andr228 »

Konečně se to tu trošku rozjelo :-bd , už jsem myslel, že je audi nej.
Co se tyče BMW volba by byla asi 530? Zatím jsem se projížděl jenou 535 a byl jsem na vysost spokojený z jízných vlastností. Jelo to jak víno.
Audi mě zase více bere co se vzhledu tyče, projetou jí zatím nemám. Obsah 4,2 mě ale příjde už hodně a hlavně je to benzín.
Proč ne 3,0 TDi?
:ymdaydream:
quasimoto
Pan Řidič

Příspěvek od quasimoto »

Kludne ber 3.0 TDI, je to uplne v pohode motor a k autu sa hodi pokial nie si nejaky benzinovy fajnsmeker.
andr228
Adept autoškoly

Příspěvek od andr228 »

Super, nějaká utěšující odpověď. Na naftu jsem si za čtyři roky zvykl. Před tím jsem měl mazdu 626 2,0 a taky to bylo dobrý, ale po projeti nafťáku bylo vše jinak. A ty benzíny žerou jak neurvalí
Alex..
Pan Řidič

Příspěvek od Alex.. »

tak 3.0TDI je "fajn" do doby než je třeba na motoru cokoliv měnit..ale když rád dáváš prachy za servis, tak směle do toho :D
andr228
Adept autoškoly

Příspěvek od andr228 »

Samozřejmě za servis vyhazovat nehodlám, jinak bych tady nebyl. Ale jaky motor tedy???
Odpovědět