Výběr auta, prosím o POMOC!
Výběr auta, prosím o POMOC!
Zdravím,
v červnu příštího roku budu dělat řidičák a jelikož si v období červenec-srpen chci koupit auto, tak už teď přemýšlím a šetřím. Co mě tak napadlo bylo BMW buď starou E30, nebo novější E34 nebo E39. Pokud možno vždy 325i, 525i. Ale pořád váhám, byl to první nástřel. Má otázka je, co byste mi doporučili? Kolem 100 000,-. Nejlépe do 100 000,-, na každodenní ježdění, spolehlivé, ne úplně obyčejné. Pokud budete potřebovat upřesnění, není problém. Starým, ale dobrý modelům se nebráním, ale nic typu LADA 2105. Předem děkuji za všechny návrhy.
v červnu příštího roku budu dělat řidičák a jelikož si v období červenec-srpen chci koupit auto, tak už teď přemýšlím a šetřím. Co mě tak napadlo bylo BMW buď starou E30, nebo novější E34 nebo E39. Pokud možno vždy 325i, 525i. Ale pořád váhám, byl to první nástřel. Má otázka je, co byste mi doporučili? Kolem 100 000,-. Nejlépe do 100 000,-, na každodenní ježdění, spolehlivé, ne úplně obyčejné. Pokud budete potřebovat upřesnění, není problém. Starým, ale dobrý modelům se nebráním, ale nic typu LADA 2105. Předem děkuji za všechny návrhy.
Re: Výběr auta, prosím o POMOC!
KDYŽ NOVÝ ŘIDIČÁK TOŽ JEDINĚ BÉEMVÉÉ =))http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... pe/9207370
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
Bože...to je téma...nejdříve se nauč řídit, potom si kup nějaké auto na naučení a potom můžeš začít uvažovat o trojce s 2,5 benzínem...
2.016V 99kW
člověk si má dávat vysoké cíle
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
Nevím proč by se člověk nemohl učit jezdit v silném autě. Brácha se učil jezdit v mém Cliu RS a jeho současné auto je ještě o 50Hp silnější.Slawall píše:Bože...to je téma...nejdříve se nauč řídit, potom si kup nějaké auto na naučení a potom můžeš začít uvažovat o trojce s 2,5 benzínem...
Za 100 litrů jde koupit hodně zajímavých aut. Třeba Saab 9-3 aero, Chrysler Sebring 2.7, Golf IV 2.8 VR6, Focus ST170, nebo obyčejné 2.0i, Civic VTi, Sunny GTi, nějaké oturbené zadokolky od Nissanu nebo výše zmíněná BMW.
Pokud se chce micuto naučit jezdit a ne machrovat na holky před piškotékou, tak bych s klidným svědomím koupil dvoulitrového Focuse a vesele jezdil
btw. v e34 525i se mi týden před maturou málem zabil spolužák...
2.9T RWD
Souhlasím s HM. Pokud to bere vážně a chce se učit se zadokolkou, tak ať si jí koupí. Za tyhle peníze bude ve slušným stavu všechno co jsi napsal, plus e36 325i případně 328i. Osobně bych asi vynechal třícu, je to super auto, ale dneš už poněkud náročnější na údržbu a řekl bych, že i dražší a vzácnější v dobrým stavu. A taky bych vynechal pětky. Zbytečně velký.
RWD
jezisi, co je tohle zase za klisovite reci?Slawall píše:Bože...to je téma...nejdříve se nauč řídit, potom si kup nějaké auto na naučení a potom můžeš začít uvažovat o trojce s 2,5 benzínem...
co to je zbytecne velky? To se ma radsi tisnit v trojce (zvlast u tech starsich je to markantni), kdyz se da treba poridit pekna petka za podobne prachy? (a i ta neni zrovna moc prostorna...)d1.8t píše:Souhlasím s HM. Pokud to bere vážně a chce se učit se zadokolkou, tak ať si jí koupí. Za tyhle peníze bude ve slušným stavu všechno co jsi napsal, plus e36 325i případně 328i. Osobně bych asi vynechal třícu, je to super auto, ale dneš už poněkud náročnější na údržbu a řekl bych, že i dražší a vzácnější v dobrým stavu. A taky bych vynechal pětky. Zbytečně velký.
U mladýho kluka předpokládám, že dá přednost menšímu, lehčímu a obratnějšímu autu. Vidim to tak, že trojka je ideální na blbnutí a na každodení ježdění kolem baráku. Pětku bych viděl na pravidelné delší trasy, což asi v tomto případě nehrozí. Ale je to samozřejmě individuální.
RWD
Pokud bych měl na výběr tak bych radši volil jako své první auto fwd než rwd s velkým motorem. Rwd je celkem jednozněčně pro začátečníka (i pokročilé) složitější při řešení krizovek, do kterých by se mohl dostat. Je jasný, že pokud bude jezdit s rozumem a krizovkám se bude vyhýbat tak se nechá učit i na 325i. Obecně bych ale ten systém postupného vývoje od slabých a dobře zvladatelných strojů po ty rychlé a záludnější spíš dodržoval než ho popíral. Někdy holt i klišé jsou pravdivé.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).