1,9 tdi vs 1,8t
Re: 1,9 tdi vs 1,8t
ta 1,6ka ale chodi za to co to turbo a este nejde
No zatím jsem jezdil s matčiným puntem 1,2 a musel jsem to brutálně točit aby to trošku jelo takže spotřeba šla do háje. Na tyhle chcípáky fakt nejsem. S tou 1,6 by to bylo to samé v bledě modrém...Věřím, že to TDI i trošku pojede a když mu přikuřím tak tam nebude 15+, jen jsem si říkal jak to s ním bude vypadat na krátké trasy, po městě a tak, ale vypadá to, že teda v pohodě. Zase ta RS už je trošku lepší kus auta, pěkný exterier, interier v kůži, motor s kterým už může být trochu sranda...no uvidím kolik přijde v září na účet. Každopádně děkuju za reakce a pokud máte další zkušenosti s některým z těchto motorů, ocením každý poznatek Za totožných podmínek teda rozdíl ve spotřebě tdi vs 1,8t zhruba 4l/100km ve prospěch tdi chápu to správně?
chmuri: prave to TDI se na ty kratke trasy moc nehodi, prootze na 10 km se ti to v zime sotva ahreje. Rozdil spotreby bude tak 30-40% ve prospech TDI.
chápu, že je těžké smířir se s tím, že v O1 s tím umírněnný jedinec jezdí kombinaci i pod sedm...goes píše:to mas super, ono to ani na tempomatu takto nevyjde u O1, kde chybi ta prokleta sestka u 1,8T a diky tomu uz pri 130 to pod 8,5-9 nejde, kdezto u toho TDI jedes hrave pod 5,5. TO jest realita. Ale ok, chapu, ze je treba byti v opozici, tak to dale pitvat nebudu.
Slow and serious
proc by ne mfilip s tim jezdi za 5,3 nebo kolik. Muzeme tu klidne resit extremy, kdy nekdo s tim TDI jezdi v eko raly v klidu za 2,5 litru. K cemu to bude? Chapu tvou potrebu psat ke vsemu a idealni v opozici, ale k cemu to pro zakladatele diskuse je? Tak zkus psat k veci bez bachorek, JPP a extremu a bude fajn.
no právě a bez báchorek, JPP a extrému jsme tam, že TDI za 5,5 a 1.8T za 8... s čímž máš ty nějaký problém... podložený leda tak všeobecným všeználkovstvím. Zatímco na druhé straně jest člověk, který s oběma auty má něco málo (s každým cca 20 nádrží) najeto jízdní styl má pořád stejný, tedy je to srovnatelné, vypovídající a reálné pro O1.
ale to bychom nebyly Kozenka Radeček Gousíček, co ví všechno nejlíp, co se týče spotřeb tak reálným zkušenostem vždy oponuje teorii a zkušenostmi s něčím jiným, ale to zabředáváme někam jinam, jestli mi něco chceš, tak SZ poslat umíš
ale to bychom nebyly Kozenka Radeček Gousíček, co ví všechno nejlíp, co se týče spotřeb tak reálným zkušenostem vždy oponuje teorii a zkušenostmi s něčím jiným, ale to zabředáváme někam jinam, jestli mi něco chceš, tak SZ poslat umíš
Slow and serious
s cim prosim oponuji? O1 TDI kombi 81 mame doma, takze za kolik jezdi si predstavit umim na vice, nez 20 nadrzich. S O1 1,8T jsem najel cirka 3000 km tudiz taky si umim predstavit za kolik jezdi a v jakem rezimu. To, ze s tim de jezdit pod 8 je jasne, i pod 7 a klidne pri velkem sebezapreni pod 6 viz. mfilip. To mi jde i s A4, ale tomu pak bude odpovidat i stejna spotreba u toho TDI, takze pokud pojedes s tou O1 tak, ze ti pojede za 7 tak s tim TDI budes pod 4mi litry. To tak odpovida tempu nekde na okresce 70-90 kmh.
Takze pokud pojede s tim 1,8T za 8 tak s tim TDI pojede nekde kolem 4-4,5 litru maximalne. Po Ostrave pokud bude jezdit nekde po 28.rijnu mimo spicku tak s tou RS klidne bude mit kombinaci nekde kolem 8,5 litru, pokud bude jezdit po celem meste vcetne centra apod. tak proste bude atakovat po meste 9,5-10 litru hrave. S TDI nad 6 nepujde pokud nebude stat hodiny v kolone. A na tom nic nezmenis.
Nechapu ty tvoje utoky, to nejsi schopen komunikovat v nejake slusne urovni, nebo kdyz narazis, tak zacnes kopat? Kildne v tom pokracuj i dal a zaloz si k tomu tema na vyber auta, protoze jak koukam mas s nimi veru "velke zkusenosti" kdyz se ptas na kde jakou kravinu.
Takze pokud pojede s tim 1,8T za 8 tak s tim TDI pojede nekde kolem 4-4,5 litru maximalne. Po Ostrave pokud bude jezdit nekde po 28.rijnu mimo spicku tak s tou RS klidne bude mit kombinaci nekde kolem 8,5 litru, pokud bude jezdit po celem meste vcetne centra apod. tak proste bude atakovat po meste 9,5-10 litru hrave. S TDI nad 6 nepujde pokud nebude stat hodiny v kolone. A na tom nic nezmenis.
Nechapu ty tvoje utoky, to nejsi schopen komunikovat v nejake slusne urovni, nebo kdyz narazis, tak zacnes kopat? Kildne v tom pokracuj i dal a zaloz si k tomu tema na vyber auta, protoze jak koukam mas s nimi veru "velke zkusenosti" kdyz se ptas na kde jakou kravinu.
8 vs 4 ... Roflik za 4 s 81kW je šolich nebetyčný... za 8 s 1,8T je úplně normální cestování mírně nad limity.
btw sám se rozporuješ nejdřív mluvíš o rozdílu 30-40% vezmeme tedy 40% a jako základ vezmeme číslo vyšší tedy spotřebu benzínu 8... výsledek 4,8 a to v mantinelech, aby Ti to co nejvíce vyšlo.
Tak jako tak při 10km pojížďkách je mu to všechno k ničemu, protože ani jedné ze spotřeb nedosáhne. Tedy konec OT a jak jsem navrhoval pokud chceš pokračovat v dialogu, tak SZ.
Edit: A podle tvého oblíbence spritmonitoru. je rozdíl 31%... jen aby se vědělo tedy nikoliv přes 40%.
btw sám se rozporuješ nejdřív mluvíš o rozdílu 30-40% vezmeme tedy 40% a jako základ vezmeme číslo vyšší tedy spotřebu benzínu 8... výsledek 4,8 a to v mantinelech, aby Ti to co nejvíce vyšlo.
Tak jako tak při 10km pojížďkách je mu to všechno k ničemu, protože ani jedné ze spotřeb nedosáhne. Tedy konec OT a jak jsem navrhoval pokud chceš pokračovat v dialogu, tak SZ.
Edit: A podle tvého oblíbence spritmonitoru. je rozdíl 31%... jen aby se vědělo tedy nikoliv přes 40%.
Slow and serious
ok ale co se teda na takové trasy hodí? setkal jsem se s názory, že 1,6i žere hodně podobně jako 1,8T a nemám zatím problém tomu věřit navíc při mém stylu jízdy kdy ve městě potřebuju okamžitě předjet dokud mám možnost, ale taky proto jsem uvažoval nad TDI, kdy ta spotřeba asi tak rapidně nevyletí když tomu člověk trochu přikuří. Otázkou zůstává jak moc tomu vadí tyhle trasy, v podstatě nejdelší trasa co není nějak výjimečně je centrum-krmelín-zábřeh tedy asi 25km.goes píše:chmuri: prave to TDI se na ty kratke trasy moc nehodi, protoze na 10 km se ti to v zime sotva ahreje. Rozdil spotreby bude tak 30-40% ve prospech TDI.
Když to teda vezmeme tak celkově, jaký motor na takovéhle ježdění? Ještě bych dodal, že podle moralistických měřítek jezdím jako prase, protože na 10km cestu do centra mívám zpravidla 10-15min tzn. předjíždím kde se dá a rychlost 40-100km/h, nejčastěji 70+(tachometrových).
Nějaké 1,2i rozhodně ne, ale co byste si ze zkušenosti na tohle pořídili vy?
Btw. Goes zdá se že jsi z Ostravy, nemáš nějaký tip na parkování okolo Husova sadu? Pilní cajtíci začli hojně pokutovat ve slepých ulicích a 300kč/den u magistrátu ještě pořád v peněžence poznám.
podla mna tdi pre teba lepsie, i ked tlacit na studene tdi to je na dobry pruser