Auto na operák

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Martini
Spolujezdec

Auto na operák

Příspěvek od Martini »

Ahoj , chtěl bych koupit nové auto a stojím před rozhodnutím jestli jít do operáku ,úvěru nebo koupit nové “horší” za hotové. Na ojeté mě nepřesvědčujte.
Zatím se kloním k operáku ,ale tak nějak nevím co od toho čekat.

Cupra Formentor /Skoda Karoq cca 8000kč měsíčně / 10000km
Mazda CX-60 /Skoda Kodiaq cca 12-13tis /10000km.

Líbí se mi ,že budu mít auto i peníze a každé dva roky auto vyměním. Mám obavu z vrácení auta a jestli je to opravdu tak easy vyměnit.
Uvítám i nějaké zajímavé tipy na jiná auta v podobné kategorii.
HondaMan
Letec

Re: Auto na operák

Příspěvek od HondaMan »

10Tkm/rok je málo.
Měnit každé 2 roky auto při takto nízkém nájezdu je "luxus".
Jen operák Tě vyjde na 10 - 15kč/km + 2 - 3 Kč/km palivo. Pokud v operáku nebudou pneumatiky, tak musíš koupit ty = další +1kč/km
==> Kodiak nebo ta Mazda Tě vyjdou na cca 20kč/km

Spíše než nad ojetinou bych přemýšlel nad něčím sdíleným či Uberem.

Pokud je pro Tebe ok, že za 2 roky dáš za auto, které skoro nepoužíváš, 200 - 300 tisíc, tak proč ne.
Úvěr Tě pravděpodobně vyjde trochu výhodněji za cenu více práce.

Než objednáš operák, tak se podívej, zdali je v ceně servis, pneumatiky, jak je to s náhradním vozidlem, zdali je součástí pick-up = servis si u Tebe auto vyzvedne doma a zdali je pro Tvoji adresu tato služba dostupná...

Ad vrácení: Vrácení jednoduché je. Jen obvykle následuje faktura. Auto s 20tkm jsem ještě nevracel, ale ty se 120tKm mívají škody za 20 - 40TKč, které Ti leasingovka naúčtuje.
2.9T RWD
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

ad vrácení: teď jsem viděl Ovci 2.0TDI; 4 roky a cca 180t km - na pohled normální poškození. Tu a tam oděrky, promáčklinka, poškrábaný disk, uvnitř prosezená sedačka, ochmataný volant a řadička a tak. Na 180t km nic moc extra. Faktura od leasingovky za nadměrné opotřebení na 223t Kč :-)
BTW: před vrácením si lze i Dekry, za necelej litr, zaplatit ohodnocení opotřebení - a je to vlastně to samé, co pak vystřelí leasingovka na ostro. Tohle, když si člověk udělá 2 měsíce předem, tak leccos ještě zlikviduje.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

223tKč na 4 leté Octě se 180tKm je více než polovina hodnoty auta. To musí být zásadně opotřebované...

Tohle jsou ty náklady, které Ti nikdo neřekne a obchodník z leasingovky tě setře "měl jste se k tomu lépe chovat"
2.9T RWD
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

hele, fakt není... Jenom přísně naladěné protokoly.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

A to se vyplatí...
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

no já dost přemýšlel nad OL ale tohoto se děsím. moje auto po 2 letech vypadá dost bídně. soused měl driveto, což je uplnej shit pač ti půjčujou ojetý auto a ještě draze. no a pak po něm chtěli 40k za oděrky
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Martini
Spolujezdec

Příspěvek od Martini »

Hondaman:
Ano je to luxus a rozmar a proto se mi to líbí. Nájezd 10-15tis je pro mě dostačující a cenu na km jsem nikdy nepřepočítával.
Beru jen měsíční náklad a na ten naštěstí s přehledem mám. Ať počítám jak počítám nedává mi žádný smysl platit auto hotově nebo si brát úvěr.
Operák chci jen full service - 2x za rok vyměnit pneumatiky a jednou za rok garančka.
Trápí mě opravdu jen to vrácení a pořád si říkám co by mi mohli naúčtovat když to vrátím bez ťukanců. Vždycky jsem měl auta uklizený a v solidním stavu. Nesnáším špinavý a neuklizený auta takže očekávám ,že ho budu vracet v 99%stavu. Případný ťukance z parkovišť nechám opravit. Nějaký jsem za život schytal ,ale že by se mi to stávalo každý rok ,to ne.
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

No jasně, jedině na voperáček, a navíc teda vw(škoda) qraqok nebo kardiakv jsou dovopravdicky luksusní povozy pro každého správného checha. Cizácké značky kupují jenom skrznaskrz prohnilí vlastizrádci.
Pak zbývá jen před koncem fulovýho servícu udělat generálku a platba za nadměrné opotření odpadá.
A to se vyplatí. *-:)
S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
CEO - Cheat Execrative Offender
sune2009
Řidič začátečník

Příspěvek od sune2009 »

Já jsem třeba měl operák jednou na B8 na rok od Barthu, tenkrat to bylo za dle mě nepochopitelnych podminek, jestli se nepletu tak 25tkm za rok, 6,5t bez dane. Každopádně z toho vrácení jsem měl strach, tak jsem to dal na pořádné ruční vyčištění asi za 5t, něco opravil korekční tužkou a neplatilo se nic. Ale je to tak 6-7 let, takže se toho dost mohlo změnit :-D
Fluence 1.6 16v
E46 330ci "roofless"
Odpovědět