prosím o pomoc s výběrem nového auta, moc se v tom nevyznám
![Angel O:-)](./images/smilies/25.gif)
Jezdím 4-10x denně trasy do 5km (práce, oběd, děti) a nevím jaký benzín v automatu vybrat. Manželka má ještě velké kombi v dieselu, takže na dovolené a delší trasy auto máme.
Zajímalo by mě jak velký je rozdíl v objemu motoru u benzínového motoru na tyto trasy, určitě se zahřeje pomaleji, ale je na toto dojíždění 2.0l problém, nebo je to oproti naftě stále v klidu? Vzhledem k nájezdu spotřebu moc neřeším, ale nerad bych to auto zbytečně huntoval.
K manuálu už se nehodlám vracet a chtěl bych auto max. 10 let staré. Auto parkuje pod střechou. Cena není úplně podstatná, když bude odpovídající, počítám 300-500t. Raději bych ojetého superba než zánovní Fabii, jestli si rozumíme...
![Wink ;-)](./images/smilies/3.gif)
Doporučíte mi čemu se vyhnout a co je pro mé "ježdění kolem komína" ideální? Předpokládám, že budete doporučovat atmosféru, ale je turbo fakt takový problém? Jsem zvyklí na koncern, tak jestli jít spíše do TSI 1.4 nebo s klidným srdcem můžu vzít 2.0?
Za zajímavé ceny je aktuálně i tříválcové BMW 318i, moc chvály na to není, ale na mé trase nepotřebuji předjíždět ani jet víc než 100km/h.
Předem díky.