Auto s vyšším posedem
Re: Auto s vyšším posedem
To je mi jasné, že budu muset oběhnout autosalony a ty vybraný auta si vyzkoušet.
Zatím tedy mám ve výběru Suzuki Vitara, Seat Arona, VW T-Cross, Citroen C3 Aircross .
Zatím tedy mám ve výběru Suzuki Vitara, Seat Arona, VW T-Cross, Citroen C3 Aircross .
Honza42 píše:To už si musíš oběhat a vyzkoušet sám. Vyšší posed je široký pojem. Každý má jinak dlouhé hnáty a jinak bolavé klouby.
Jsem dávno tomu vezl jednu dívčinu menšího vzrůstu ve svém autě s vysokým posedem. Zastavil jsem ji před barákem, aby si vystoupila, a ona vypadla do závěje a nemohli jsme ji najít.
Příští rande už asi nebylo..?!
Add posed - nejde jen o vysku sedadla od zeme, ale taky o vysku podlahy vuci vysce sedadla. Paradoxne do nekterych aut, ktery maj sice sedadlo vysoko od zeme, ale soucasne vysokou podlahu se nastupuje skoro stejne jak do osobaku.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Myslím, že nemáte pravdu, pro "pohodlnější" nástup a výstup je rozhodující výška sedadla k zemi. Jen velmi málo to ovlivní, jestli při řízení "ležím"..
Par SUV jsem prolezl a taky mel a treba do touarega se leze o neco hur nez do pumy - z vlastni zkusenosti 180 cm vysokyho cloveka. Mensim lidem to pujde jeste hur.Maggic píše:Myslím, že nemáte pravdu, pro "pohodlnější" nástup a výstup je rozhodující výška sedadla k zemi. Jen velmi málo to ovlivní, jestli při řízení "ležím"..
A zatimco nastoupeni trva 3 vteriny, tak pri jizde pak sedi clovek v aute dyl. Puma, ale treba i nova Kuga maj docela vybranou podlahu a pedaly nizko = clovek tam sedi vic jak na zidli, touareg, chr, ix20 maj podlahu i pedaly vys, tj sedi se tam vic jako v osobnim aute. Nekomu to muze vyhovovat, ale lidem co se blbe hejbou (mame takovy priklad v rodine) se v aute sedi lip jako na zidli.
Levna SUV navic maji levna sedadla, bez moznosti nastaveni delky
a sklonu sedaku = s horsi podporou stehen + kdyz se k tomu prida ta vysoka podlaha, tak to na delsi cesty neni uplne fajn - treba konkretne ta ix20.
Tim chci rict, ze udavana hodnota vysky sedaku od silnice je parametr skoro k nicemu z pohledu pohodli posedu a zas tak velkej rozdil to neni, aby to melo zasadni vliv na nastupovani.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
A jestli nekdo ma problem nalezt do prumerne vysokyho SUV, tak by mozna mel zvazit, jestli vubec ma ridit, protoze jeho schopnost auto nasledne ovladat v krizove situaci asi nebude dostatecna.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
To honziss : Děkuju za váš názor, ale z mého pohledu má jednu vadu. Je to váš osobní, vašimi zkušenostmi podpořený názor, který neodráží moje potřeby a požadavky.
Jak jsem psal v úvodním postu, jezdím většinou jen krátké trasy ( z 90 procent), maximálně do jedné hodiny jízdy , delší trasy jen vzácně. Čili dobu strávenou sezením v autě vydržím pohodlně na
jakékoliv dnes vyráběné sedačce. Zásadní je pro mě vystupování z auta. Pokusím se to popsat.
Vzhledem ke svým špatným bederním plotýnkám musím vystupovat tak,aby úhel mezi tělem a stehny byl co největší, ideálně přes 90 stupňů. A proto je pro mě důležitá výška sedáku nad silnicí,
Tím vůbec nesnižuju význam vaší úvahy, jenom vaše zkušenosti nejdou aplikovat na moji situaci.
A ještě podotknutí k vašemu poslednímu postu : Nehodnoťte prosím moji schopnost ovládat auto.
To je na posouzení mém a mojí praktické lékařky.
Jak jsem psal v úvodním postu, jezdím většinou jen krátké trasy ( z 90 procent), maximálně do jedné hodiny jízdy , delší trasy jen vzácně. Čili dobu strávenou sezením v autě vydržím pohodlně na
jakékoliv dnes vyráběné sedačce. Zásadní je pro mě vystupování z auta. Pokusím se to popsat.
Vzhledem ke svým špatným bederním plotýnkám musím vystupovat tak,aby úhel mezi tělem a stehny byl co největší, ideálně přes 90 stupňů. A proto je pro mě důležitá výška sedáku nad silnicí,
Tím vůbec nesnižuju význam vaší úvahy, jenom vaše zkušenosti nejdou aplikovat na moji situaci.
A ještě podotknutí k vašemu poslednímu postu : Nehodnoťte prosím moji schopnost ovládat auto.
To je na posouzení mém a mojí praktické lékařky.
Dovolím si jeden dodatek: pro snadné vy/nastupování kromě sedáku vysoko nad zemí ještě taky musí být velký úhel otevření dveří.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
A u ktereho posedu budete muset vic pokrcit nohy vuci trupu?
A) 70 cm vyska sedaku a 35 cm vyska podlahy
nebo
B) 75 cm vyska sedaku a 45 cm vyska podlahy
Poznamka od PP ohledne dveri je taky dulezita, jen doplnim, ze zatimco max uhel je vetsinou dostatecny, tak prostor kolem auta ne a pak jsou vyhodou dvere co nejkratsi.
A omlouvam se, ale to ze proti me jedou na silnici ridici co sotva nalezou do auta me klidnym uplne nenechava.
A) 70 cm vyska sedaku a 35 cm vyska podlahy
nebo
B) 75 cm vyska sedaku a 45 cm vyska podlahy
Poznamka od PP ohledne dveri je taky dulezita, jen doplnim, ze zatimco max uhel je vetsinou dostatecny, tak prostor kolem auta ne a pak jsou vyhodou dvere co nejkratsi.
A omlouvam se, ale to ze proti me jedou na silnici ridici co sotva nalezou do auta me klidnym uplne nenechava.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
A důvod neklidu? Nějaká psychická porucha či přímo duševní onemocnění?