Nové kombi/SUV 600k

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
dragan
Spolujezdec

Nové kombi/SUV 600k

Příspěvek od dragan »

Zdravím všechny,
chtěl bych poradit s výběrem. Je to pro mě poprvé, co vybírám nové auto (nebo předváděčku, co někde stála), tak bych uvítal i nějaké postřehy, jak se to dneska dělá.

- chci něco prostornějšího - v kufru se budou vozit třeba kola nebo jiné sportovní vybavení (lehké ale objemné věci). Takže připadá v úvahu kombík, SUV nebo liftback.
- rád bych, aby to nějak přiměřeně jelo.
- chtěl bych (a hlavně žena) dobrou výbavu - hlavně elektrické 5. dveře
- roční nájezd kolem 20kkm (typicky po městě kolem komína nebo cesty 300km)

Zatím mám tyhle favority:
Focus 1.5 EcoBoost 110kW ST-Line X
Ceed SW 1.5 TGDi TOP
Leon SP 1.5 TSI FR

Zaujala mě i předváděčka Insignia 1.5 benzín nebo 2.0 nafta, co si o tom myslíte?

Hodně se mi líbí nový Tucson (1.6 TGDi 136 kW), akorát s výbavou, kterou bych chtěl je už hodně mimo. Za výbavu Style se připlácí 100k oproti Smart a teda nevim, co je na ní Smart, když v ní není ani bezklíč. přístup nebo výdechy klimy vzadu...

Díky všem za tipy! Případné další info doplním.
honziss
Letec

Re: Nové kombi/SUV 600k

Příspěvek od honziss »

Za me focus a vubec bych se nebal 1.0eb hybrid 155k.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Maggic
Řidič začátečník

Příspěvek od Maggic »

Elektr.5 dveře nejsou nezbytné, ani bezklíč. Raději ať tam máš vyhřívání čelního skla, sedadel, volantu, pak třeba LED přední svícení. A pak by u mě zvítězilo na 100% SÚV.
dragan
Spolujezdec

Příspěvek od dragan »

honziss: díky, na tenhle motor jsem zapomněl, to je fakt, prý dobře táhne od začátku do konce
Maggic: nejsou nezbytné, ale jsou moc příjemné, když má člověk plný ruce nebo si nechce zasvinit ruce, když je krásně jako poslední dny. To samé bezklíč...abych to upřesnil, jsem zvyklý na startování tlačítkem (dálkou odemknu, klíč de do kapsy, sednu, startuju tlačítkem a jedu). Možná se pletu, ale mám pocit, že Tucson až do výbavy Style má klasický sklopný klíč. Tohle určitě není zásadní, ale přijde mi to v novém modelu a 2. nejvyšší výbavě dost zvláštní. Nebo jsem sám?
Maggic
Řidič začátečník

Příspěvek od Maggic »

S tím souhlasím že elektr. 5 dveře je příjemná vychytávka.., jen něco řadím před něj, třeba to vyhřívané přední sklo v našich klimatických podmínkách je hodně dobré. Rok nazpět jsem kvůli tomu pro nemožnost přiobjednat nebral Tucsona, ale ten novější už asi bude mít vše a taky vypadá velmi dobře.
Odpovědět