Auto na delší cesty.

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
ogeen
Spolujezdec

Auto na delší cesty.

Příspěvek od ogeen »

Dobrý den,

Bydlím v Německu téměř u hranic s Holandskem. Rád bych tento rok jezdil do Česka častěji. Proto uvažuji o koupi automobilu.

Hledám auto, ve kterém bude radost jezdit. Jednou za dva až tři měsíce budu potřebovat ujet ca 1600km a rád bych, abych si to cestování užíval. Za auto bych eventuálně rád připojil přívěs na přepravu motocyklů a vzal si s sebou na výlet moji motorku. Ale toto je spíš bonus.

Rozpočtem bych se rád vešel mezi 10000 až 15000 Euro.

Uvažoval jsem o Škodě Superb nebo VW Passat. Ale upřímně pokud bych si měl vybírat srdcem, tak je můj favorit Alfa-Romeo Giulietta. I když jsem si vědom toho, že to pro moje potřeby není úplně ten nejvhodnější vůz.

Díky moc za rady.
beaumont
Letec

Re: Auto na delší cesty.

Příspěvek od beaumont »

Nevidím důvod, proč by se Giulietta na takovou práci neměla hodit. Je to mimořádně spolehlivé auto a pro jednoho nebo dva lidi i dost pohodlné na delší cesty.
Jen to chce vybrat správný motor - na dálnice a tahání přívěsu bude lepší nafta, otázkou je která. Doporučuji si vyzkoušet obě, slabší 1.6 i silnější dvoulitr (ten ještě existuje v několika výkonových verzích).
Pokud to rozpočet dovolí, je lepší volit auto alespoň po prvním faceliftu - pozná se to podle displeje uprostřed palubní desky a stříbrného scudetta na volantu.

Obrázek
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
ogeen
Spolujezdec

Re: Auto na delší cesty.

Příspěvek od ogeen »

Díky moc za opověď.

Toto by měla být ona: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... ommend_DES

Jestli se nepletu. :)

S přívěsem se bude jezdit spíš výjimečně, ale chci tu možnost mít.
Odpovědět