1.auto, jazdenka Toyota Auris vs Hyundai i30 (benzin)

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Miron
Dítě v autě

1.auto, jazdenka Toyota Auris vs Hyundai i30 (benzin)

Příspěvek od Miron »

Nazdar ludia,

uprimne auto az tak nepotrebujem, chcem ho skor na zabavu, vylety. Nebude velmi na jazdu po meste, kedze verejna doprava je tu lepsia moznost. Skor na dlhsie cesty.

Co od auta ocakavam:
1.spolahlivost - nebudem musiet riesit casto servis
2. Nie prehnanu spotrebu na dlhsie trasy
3. Kompakt, nie nejake dlhe kombi, ktore sa bude pri mne tazko parkovat a aby dobre vyzeralo - tie uplne male - yaris, i20 sa mi nepacia
4. Predpokladam skor dlhsie trasy 60 - 400 km
5. Skor jednoduchy benzin bez turba, menej kazivy. Starsim dieslom neviem ci mozem verit, co sa tyka spolahlivosti. Plus sa trochu obavam zakazu starsich smradlavych dieslov v mestach.

Rozmyslal som najprv nad novym - hyundai i30 sa da kupit s level 2 vybavou + dodatocnou "run" konfiguraciou za 15490€. Lenze kedze nemam presnu predstavu ako velmi ho budem vyuzivat, je to hlupost, viazat sa na leasing.

Potom som rozmyslal nad 4rocnou Toyotou Auris za 9250€, najazdenych 106 000 km. Lenze po obzreti mala svoje muchy a tie kilometre uz boli vidiet - zaseknute koleso pri starte testovacej jazdy, podla papierov zo servisu korozia na vyfuku a dalsich castiach.

Nakoniec som dospel k tomu, ze kedze neviem ako intenzivne ho budem vyuzivat, kupim si nieco starsie a lacnejsie na skusku.

Zajtra idem pozriet tieto 2 auta a rad by som vedel nazor miestnych profikov, ci je cena ok, ktore je lepsie, co mam prezriet na tychto autach pri kupe, kedze velmi sa do toho nevyznam. Obe auta su od 1. majitela, malo km, garazovane, s pravidelnym servisom - dokazatelne papiermi, ktore si skontrolujem.

https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtw ... 419004006/

https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtw ... 423474585/

Diky vopred za akekolvek pouzitelne rady :)
rutak11
Pan Řidič

Re: 1.auto, jazdenka Toyota Auris vs Hyundai i30 (benzin)

Příspěvek od rutak11 »

Tomu nájezdu u desetiletého Hyundaie se snad ani nedá věřit.
Jednoho podobného máme v rodině, 12 let & 190kkm, 1.6 nafta.
Extrémně často odchází přední H7, tak často, že se obvykle nechají reklamovat. Problém je ale, že musíš vyndat celé světlo, což je dost zdlouhavé a pracné.
Jinak to jezdí vcelku bez poruch, nikdy se nestalo, že by auto nedojelo. Pravda, jednou neodjelo od obchodu, ale za to mohla slabá baterka :D
Odpovědět