Nové vs ojeté auto do 300tis

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Lukasp
Autoškolák

Re: Nové vs ojeté auto do 300tis

Příspěvek od Lukasp »

Novou i30 s atmo 1,5i 81kw si celkem lidi chválí. Tak možná i to by byla volba, nějaká předváděčka by se kolem těch 300 tis mohla pohybovat.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Honza I. píše:zatím jsem se díval na Dacii Sandero, Hyundai i20/30, Kia Rio(líbí se mi Comfort 2021,ale ten už stojí 312tis).
Už... :-) Takhle, za ceníkové ceny se auta nekupují, zeptej se prodejce, za kolik ten konkrétní vůz prodá. Případně si nakonfiguruj vlastní a zeptej se na cenu té konkrétní konfigurace. Oběhni s ní více dealerů a ceny porovnej. Auto není houska a nekupuje se za cenu na "krámě", nýbrž za cenu, kterou s prodejcem domluvíš.

Jinak i za mě jednoznačně nový vůz, ojetina za 100k nemá smysl za předpokladu, že to chceš provozovat 10-15 let a za pár let se u tkového střepu za opravy dostaneš na cenu nového vozu.

A ač chápu, že máš limit 300k, a ta trojka na začátku je psychologická hranice, kterou nechceš překročit, tak pokud se najde zajímavé auto, např. ten atmo benzín v Tipu za +8% z ceny, šel bych do toho. Jestli máš na auto za 300k, máš i na auto za 320k.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

https://www.sauto.cz/osobni/detail/toyo ... oFrom=list
Tady Yaris v méně časté základní výbavě za 288 tis. konečné ceny bez čachrů s protiúčtem nebo financováním.

Za 10 tisíc zakonzervuješ spodek a dutiny komplet Dinitrol kůrou, co pár let ji obnovíš a máš osobní přepravu zajištěnou do doby, kdy nám zakážou spalovací motory, ať už to bude 15 nebo 30 let :-)
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Honza I.
Spolujezdec

Příspěvek od Honza I. »

vypadá dobře, mam vyhlídnutou podobnou u nás ve Varech, akorát jsem se dneska bavil s automechanikem, kterej mi říkal že nová Toyota je dobrá, ale do budoucna budu mít problém s hodně drahýma náhradníma dílama, kdyby byly potřeba
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Neděláš si legraci, viď že ne?
"Auto mám na cestu do práce a pro rodinu (2dospělý+2děti-autosedačka+podsedák). Ročně najezdím velmi málo, okolo 5.000km. Mám radši menší auta typu hatchback,ale aby jsme se tam všichni vešli(kočárek už nevozíme, jen golfky). Auto bych chtěl na co nejdelší dobu, aspoň 15 let :). "
A uvažuješ o Yarisu? Seděl jsi v tom? Ledaže by Tvoje žena byla Sněhurka ......dva ze sedmi by se dozadu vešli, to jo.
Honza I.
Spolujezdec

Příspěvek od Honza I. »

ještě jsem v ní neseděl. co teda doporučuješ?
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Sednout si do ní a za sebe zkusit dát dítě na podsedák ;)
Honza I.
Spolujezdec

Příspěvek od Honza I. »

myslel jsem spíš jakej typ auta...třeba Hyundai I30 v combíku?
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Ten fiat i ta i30 jsou "dospělá" auta narozdíl od prcka jarýska
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Honza I.
Spolujezdec

Příspěvek od Honza I. »

na tu i30 jsem koukal, ale četl jsem, že narozdil od i20, mají i30 a i40 hodně drahý náhradní díly..tohle bych chtěl mít zjištěný dopředu, abych nekoupil "levný" auto s drahejma dílama....jako nepředpokládám, nebo spíš v doufám v co nejmenší opravy, ale okolo toho 10roku se stejně hodně věcí obměňuje ne?
Odpovědět