Novější auto do 250k s AT

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
y.boyka
Spolujezdec

Novější auto do 250k s AT

Příspěvek od y.boyka »

Ahoj, sháním pro sebe nějaké auto do 250k, ale spíš blíže 200k. Mělo by být novější, cca 2010+. Od auta chci hlavně bezpečnost, prostor na pracovišti řidiče a pohodlí v podobě nízké hlučnosti. Taky aby to mělo nějaký slušnější motor a nedusilo se to v prudším kopci. Jestli to bude nafta nebo benzín je mi vcelku jedno, trasy budou tak 70% delší 60 km a zbytek kratší, město minimálně. Spotřeba není nijak podstatná, ale v kombinaci bych se rád dostal po 9l. Z výbavy aby mělo automat, tempomat, dešťový senzor, vyhřívaný sitze a autoklimu. Nebráním se skoro ničemu, ale nechci francouze (jediný co by šlo, tak C5 kombi).

Co jsem zatím koukal a líbilo se mi:

Ford Mondeo mk4 kombi - tady netuším motor, ale v ČR je to samej 2.0 TDCI, je docela hlučný od kol a kvalita zpracování interéru nic moc..

Ford Focus mk3 kombi - motor jako u mondea, automaty moc nejsou a zatím jsem v něm nejel

VW Golf kombi - zatím jsem nejel, ale podle známých sedačky na prd (zvyk z lámacích v bmw)

VW Passat kombi - to bude v týhle ceně asi vylítaná mr... a obecně se mi asi moc nelíbí

Citroen C5 kombi - nevím jak je to se spolehlivostí HDIček, podvozku a tak obecně, nevím jestli bych překousl ten volant

Škoda Superb kombi - v téhle ceně jako passat předpokládám, ale ofci fakt nechci

Opel Insignia - co jsem pročetl tady na fóru, tak nic moc..

Kdyby vás napdalo ještě něco jiného, případně máte zkušenosti s výše zmíněnými vozy, prosím poraďte :) díky
lambdamen
Autoškolák

Re: Novější auto do 250k s AT

Příspěvek od lambdamen »

koukl bych na Kia Optima/Hyundai i40/Mazda 6 (3.gen) ... neříkám, že to jsou kdovíjak neuvěřitelná auta, ale poslouží dobře.
y.boyka
Spolujezdec

Re: Novější auto do 250k s AT

Příspěvek od y.boyka »

Díky za tipy. Ta Kia by byla pěkná, ale bohužel je nad 300k..i40 jsem chvíli řídil a nic mi neříká a Mazda se mi vubec nelíbí uvnitř.

Koukal jsem víc na tu C5 a líbí se mi pořád víc. Akorát netuším jaký motor a co ten Hydractive, jestli to na +/- 6 letém autě už bude chtít nějaký výrazný servis?
Odpovědět