Octavia III vs. Passat

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
tomasCZ
Spolujezdec

Octavia III vs. Passat

Příspěvek od tomasCZ »

Zdravím, uvažuji o pořízení konečně "auta". Cena do 330tis.
Octavia III - 2.0 TDI 110 kW (149 PS) (r.v. 2013 a novější)
Passat - 2.0 TDi 103 kW (140 PS) (r.v. 2010 a novější)
Oba dva v ne-combi verzi. Manuální převodovka. Výbavou totožné - základ xenony, "normální" rádio (tzn. u Octavie Amundsen a lepší, u Passata něco ve stylu rcd510 (prostě klasická obrazovka, ne starší rádio) - jinak výbavově vždy podobné.
Stále se nedokážu rozhodnout - u Octavie se dá sehnat i v této cenové relaci navíc ve výbavě vyhřívaní předního skla a trochu mi vadilo u Passatu otevírání pátých dveří, ale to bych přežil :)
Díky za rady a tipy!
k86
Mistr volantu

Re: Octavia III vs. Passat

Příspěvek od k86 »

Pokud uvazuju o Passatu, koupim Passat, pokud o Ochcavce, koupim ochcavku. Dve rozdilna auta, tridne, jizdne, cenove.
Passat je sedan, octavka liftback. Passat stredni trida, octavka nizsi stredni, octavka ladena do uzitkova, Passat na prevoz lidi.
jesttli casto stehujes, kup si octu, ale kombi. jestli nestehujes, ale cestujes, tak passata
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
driver
Letec

Příspěvek od driver »

Nejhorší jsou papíroví teoretici...
Obě auta mám Combi a řeknu že jsou rozměrově tak podobná, že není co řešit, Octavia je LONG rozvor.
U Golfa, Leona nebo A3 ten rozvor je SHORT a tam je pak velký rozdíl, ale u Octavie ne.
Pokud se ale řeší komfort na delší cesty, je vše jinak.
Zadní náprava je téma. Poznat to je, né že né, kdo to nepozná, není skutečný řidič ale jen uživatel auta.
U ojetiny paradoxně přináší u OIII ovšem pozitiva v levnější nebo spíše žádné údržbě a na krátké trasy 20min do práce to netřeba řešit. U Passata to jsou jak elektrobrzdy, tak víceprvek, vše řádově dražší, komfort je jinde, úplně jinde.
K výbavě není třeba nic říkat, základ je hrůza, chce to připlatit za vše, co využiješ, to platilo vždycky.
Rozhodnutí je snadné, jako hlavní auto rozhodně to lepší, po hodině jízdy oceníš okamžitě lepší kulturu ale jako další auto klidně to horší, zase oceníš levnější servis.
Nelze stanovit, co je lepší, každé má jinou filozofii, třeba už jen ovládáním tempomatu, nebo i materiály čalounění kufru.
Passat umí přidávat i po desítkách a čalounění v kufru v Octavii je asi jako v traktoru John Deere, možná i horší, ale právě tam je to asi každému fuk.
Ten výhřev skla je dneska k ničemu, mám a nepoužívám skoro vůbec, pokud nebydlíš někde na vysočině nebo na Kvildě či horách...
Stačí měnit filtry klimy, nic se nemlží nikdy a jelikož je skutečná zima 20dní v roce, tak 345 dní v roce nic rozmražovat nemusíš, protože i v zimě Ti tu zmrzlou rosu rozpustí nemrzka v ostřikovači a naopak, kdo bydlí na horách, tak bych řešil spíš bufík, to je v případě automatické klimy totální paráda, že auto nepřetopíš do režimu "sauna" :D
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
tomasCZ
Spolujezdec

Příspěvek od tomasCZ »

Právě se mi zdá, že je vidím jako skoro totožná auta.

Tak potřeba je jasná - převoz do práce zhruba 70km tam a zpátky, jedna rychlejší cesta, kde si užívám i teď s Golfem IV rychlejší jízdu + nějaké ty výlety o víkendech (klasika).

Na servis se ale dívám taky, takže z toho mi vyplývá Octavia ..
Odpovědět