A6 3,0TDI - dobrá volba?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Ross
Spolujezdec

Re: A6 3,0TDI - dobrá volba?

Příspěvek od Ross »

Pěknej kousek :D, spíš jsem myslel něco takového:

http://www.tipcars.com/audi-a6/audi-a6- ... 23521.html

Říkal jsem si, že kdybych pohledal nějaký zachovalý kousek, zas takovej servisní průser by to být nemusel, ale je to vždycky loterie... Právě že mi primárně nejde o to co to auto v zimě vyjede či nikoliv, ale spíš o celkové jízdní vlastnosti a chování v i běžném provoze. Ještě si to tak nějak srovnávám v hlavě, za určitých kompromisů se dá pořád jezdit i s tou Oktávou, ale na dálnici tomu evidentně chybí výkon a nedokážu odhadnout jak dlouho bude jezdit bez problémů - pak to totiž může být taky servisní past... Auto jsem kupoval před 4 roky, kdy byly úplně jiný priority a ani jsem nejezdil tolik jako teď. Díky za názory!
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já mám A6 starou dva roky (koupená jako nová). Před 10ti dny mi odešla ŘJ médií (100 000,-) a včera, při cestě do Opavy, mi začalo hučet LP ložisko (10t bez práce)... Takže asi tolik k možnosti kasičky.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
janjan
Mistr volantu

Příspěvek od janjan »

pneumatiky jsou v jakém stavu? Už jsem se setkal s tím, že to bylo na 100% ložisko a nakonec guma
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Pneu jsou tam 2 měsíce nové...
Nicméně ložisko v prdeli poznám i bez servisu ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Kolik máš natočeno?

Mně na 3er odešly ložiska zadních kol po 3 a něco letech - pravé ve 147tis a levé ve 182tis km.... neska už vážně ani ta prémie není co bývala... :ymhug:
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

Ross píše:Zdravím, chtěl bych se na vás obrátit s žádostí o pomoc při výběru auta. Nyní jezdím v Octavii III (2013, liftback, 1,2 TSI 77kw, naj. 105tkm) a řeším tak nějak co dál. Nedávno jsem měnil práci a dojíždím téměř každej den 150km, ročně cca 35tkm. Jsme docela aktivní rodina, jezdíme hodně na hory, máme na cestě druhé dítě a po několika krizovkách a nutnosti dojet v jakémkoliv počasí jsem se rozhodl, že rozhodně chci čtyřkolku. Moc nemusím SUV, crossovery, MPV apod. Protože to bude jediné auto v rodině preferuju nějaké velké kombi. Nejlépe by se mi líbila jetá A6 Avant 3,0 TDI quattro s cenovkou kolem 400-500t. Náklady na provoz budou asi trošku vyšší, ale není to pro mě zásadní priorita. Řeším, jestli je to tak nějak vůbec "smysluplná a rozumná" volba. Lze uvažovat i o jiných velkých kombících se 4x4, ale mimo Legacy mají většinou Haldex. Ještě zvažuju že si prostě nechám Okt. (za určitých kompromisů) a dojezdím ji do smrti (zatím je vše OK), při takhle vysokým nájezdu km si ale nejsem jistý jak dlouho vydrží a myslím že ekonomicky to nemá smysl... Díky za názory!
Já osobně bych dojezdil Octu a došetřil prachy, třeba na tu A6 - s tím stářím a nájezdem by v tomto využití měla bez problémů ještě minimálně 5 let sloužit. Sám v úplně stejném režimu jezdím s Citrónem C4 1.6 16V z roku 2005, momentálně má cca 180 tkm a nevypadá, že by mu docházel dech...

Ono, pokud jezdíš hlavně dálnice, tak se to auto zas tak neopotřebovává.

Osobně bych však nákup jeté prémiovky pro takový nájezd zvážil. Ona ta cena údržby odpovídá pořizovací ceně a dle mého bude byť standardní servis A6 vycházet dráž, jak řešit budoucí stařecké vrtochy Oktávky. Nemluvě o tom, že nikde není psáno, že ta A6 nijak nepotrápí. Takové auto podle mě dává smysl pro člověka, který mu dopřeje už volnější režim a nebo když má schopnosti a čas si to udržovat sám.
Rychlost zabíjí!
zdeny
Řidič začátečník

Příspěvek od zdeny »

řidičBOB píše:Já mám A6 starou dva roky (koupená jako nová). Před 10ti dny mi odešla ŘJ médií (100 000,-) a včera, při cestě do Opavy, mi začalo hučet LP ložisko (10t bez práce)... Takže asi tolik k možnosti kasičky.
Nj, za kvalitu se holt platí :)) :)) :)) Ta ŘJ easi ze zlata, ne?
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Za informace je třeba dobře zaplatit :D
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 970ka »

Ross píše:Pěknej kousek :D, spíš jsem myslel něco takového:

http://www.tipcars.com/audi-a6/audi-a6- ... 23521.html
Starej model za pětikilo je blbost,bych radši vzal nový model s menším motorem,to jsem si koupil já před měsícem.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

pavproch píše:Kolik máš natočeno?

Mně na 3er odešly ložiska zadních kol po 3 a něco letech - pravé ve 147tis a levé ve 182tis km.... neska už vážně ani ta prémie není co bývala... :ymhug:
134
Ale u ložisek, resp. všeho, co se týká podvozku, bych se ani nedivil - při stavu dnešních silnic.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět