auto s cenou do 250000Kč

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
butchin
Spolujezdec

auto s cenou do 250000Kč

Příspěvek od butchin »

Ahoj,

chtěl bych vás poprosit o radu.

Plánuji koupit nové auto s cenou do 250000Kč. S autem se bude jezdit každý pracovní den, trasy cca 15km ráno 15 km večer. O víkendu případné delší trasy, nárazově kolem 100km. Očekávám roční nájezd cca 12000Km/rok.
Očekávám že nové auto po cca 4 letech prodám.

V autě budeme ve většině případů jezdit 2.

Aktuálně mám Octavii I s motorem 1.6 v benzínu.

Chtěl bych živější a zábavnější motor a podvozek jako mám teď. Při slušné spolehlivosti.

Zatím co jsem se díval tak by se mě líbili octavia II, Passat B7, GOLF VI.

Ohledně motorizace četl jsem že diesel na moje trasy není vhodný, ale zase že TSI není spolehlivé při vyšších nájezdech. Tak jsem "lehce bezradný":).

Bude velmi rád když mi poradíte vhodnou motorizaci a samozřejmě budu rád i za další typy na auta od jiných značek.

Předem díky moc.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: auto s cenou do 250000Kč

Příspěvek od řidičBOB »

Ano - pro tebe by asi byl vhodnější benzín. TSI v těchto ročnících nebudou spolehlivé - žrouti oleje + problémy s rozvody.
Takže se poohlédnout po něčem jiném než je koncern nebo jít do dieselu, který bude mít za tyhle peníze asi karton na hrbu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Beeswax
Spolujezdec

Příspěvek od Beeswax »

Golf V GTI ještě s 2.0tfsi (řemen) nebo jeho bachratého příbuzného Leona FR ze Seatího kmene. Motor to není bez chyby, ale za ty roky už bude mít nějaké nemoci vychytané (svolávačky na cívky apod.). Hned udělat rozvody a základní servis a spolehlivost by měla být slušná.

Nebo operák na GTD :D
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Ideální kandidát na Logan 0,9 Turbo fplynu :-)
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
tomyx
Autoškolák

Příspěvek od tomyx »

Opravdu je myšleno za těch 250tis úplně nové auto? Pokud ano, pak fakt jedině něco od Dacie.
Vzhledem k popisu nájezdu 15km 2x denně + 12tis za rok, by byl diesel ceska do pekel :-)
Za ty peníze bych zkusil projet pár aut od r. výroby 2008 a novější s motory nad 1.6 nebo od 1.4 turbo výš a věřím, že si půjde vybrat. Ono ta 1.6 v Octě nebyla žádný zázrak.
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

Ford Focus III 1,0EB nebo 1,6EB, asi bych si rozmyslel nakup noveho auta a sel do ojeteho
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Odpovědět