Výběr malého "sportovně" laděného auta
Výběr malého "sportovně" laděného auta
Zdravím, výhledově někdy na jaře plánuji pořizovat auto, díval jsem se na ojetá auta od roku 2008 a novější. Zadání je malé, "sportovní", zábavné auto. V týdnu ježdění po městě, přivaděče a okolo něj (Brno). O víkendech okresky, nějaké "výlety", delší cesty a párkrát do roka bych se třeba rád projel i po okruhu Určitě tedy benzín, můj roční nájezd km se myslím si vleze do 10tisíc. Nehledám ani tak konkrétní inzerát, jako modely a motorizace, po kterých se budu koukat.
Auto určitě nebudu kupovat naslepo, spíše co by se z vybraných aut pohybovalo prověřené v okruhu známých. Co se spotřeby týče, snad všechny zatím více či méně přicházející v úvahu by měly +- splnit do nebo okolo 10l/100km po městě. Určitě bych preferoval manuální převodovku, jen některé modely (Fabia RS, Ibiza FR/Cupra jsou bohužel pouze DSG). Co se ceny týče, strop by byl cca takových 8-9tisíc euro, ideálně bych se chtěl pohybovat okolo 200tisíc, možná i něco pod, to zatím ještě nemám pevně nastavené, poměr cena/výkon a samozřejmě rád něco ušetřím.
Mám své favority, ale rád bych slyšel třeba nějaká srovnání nebo i tipy, které v seznamu nemám, nebo naco si dát pozor. Autoscout mám prolezlý skrz naskrz . Nicméně zatím jsem s výběrem spíš v začátcích, než že bych zkoumal třeba zkušenosti s konkrétními motorizacemi jednotlivých aut, to zatím jen tak zhruba.
Můj list:
̶A̶l̶f̶a̶ ̶R̶o̶m̶e̶o̶ ̶M̶i̶T̶o̶ ̶ ̶1̶.̶4̶ ̶1̶3̶5̶,̶1̶5̶5̶,̶1̶7̶0̶P̶S̶
̶C̶i̶t̶r̶o̶e̶n̶ ̶D̶S̶3̶ ̶1̶.̶6̶ ̶1̶5̶6̶P̶S̶
̶M̶i̶n̶i̶ ̶C̶o̶o̶p̶e̶r̶ ̶S̶ ̶1̶.̶6̶ ̶1̶7̶4̶P̶S̶
̶Š̶k̶o̶d̶a̶ ̶F̶a̶b̶i̶a̶ ̶R̶S̶ ̶1̶.̶4̶ ̶1̶8̶0̶P̶S̶
̶S̶e̶a̶t̶ ̶I̶b̶i̶z̶a̶ ̶1̶.̶4̶ ̶F̶R̶ ̶1̶5̶0̶P̶S̶ ̶
̶S̶e̶a̶t̶ ̶I̶b̶i̶z̶a̶ ̶C̶u̶p̶r̶a̶ ̶1̶8̶0̶P̶S̶
̶A̶u̶d̶i̶ ̶A̶1̶ ̶1̶.̶4̶ ̶1̶2̶2̶P̶S̶
̶V̶W̶ ̶P̶o̶l̶o̶ ̶G̶T̶I̶ ̶1̶.̶4̶ ̶1̶8̶0̶P̶S̶
̶V̶W̶ ̶P̶o̶l̶o̶ ̶1̶.̶2̶ ̶R̶-̶L̶i̶n̶e̶ ̶1̶0̶5̶P̶S̶
̶V̶W̶ ̶S̶c̶i̶r̶o̶c̶c̶o̶ ̶1̶.̶4̶ ̶1̶6̶1̶P̶S̶,̶ ̶2̶.̶0̶ ̶2̶0̶0̶P̶S̶
̶V̶W̶ ̶G̶o̶l̶f̶ ̶6̶ ̶1̶.̶8̶ ̶1̶6̶1̶P̶S̶
̶F̶o̶r̶d̶ ̶F̶i̶e̶s̶t̶a̶ ̶1̶.̶6̶ ̶T̶i̶-̶V̶C̶T̶ ̶S̶ ̶1̶2̶0̶,̶ ̶1̶3̶5̶P̶S̶
̶A̶b̶a̶r̶t̶h̶ ̶5̶0̶0̶ ̶1̶.̶4̶ ̶1̶3̶5̶P̶S̶
̶O̶p̶e̶l̶ ̶C̶o̶r̶s̶a̶ ̶1̶.̶6̶ ̶1̶5̶0̶P̶S̶,̶1̶9̶2̶P̶S̶
BMW 118i/120i 2.0 143/170PS
Suzuki Swift Sport 1.6 135PS
Mazda 3 Sport 2.0 151PS
Díky za rady, tipy, nebo cokoliv užitečného
Auto určitě nebudu kupovat naslepo, spíše co by se z vybraných aut pohybovalo prověřené v okruhu známých. Co se spotřeby týče, snad všechny zatím více či méně přicházející v úvahu by měly +- splnit do nebo okolo 10l/100km po městě. Určitě bych preferoval manuální převodovku, jen některé modely (Fabia RS, Ibiza FR/Cupra jsou bohužel pouze DSG). Co se ceny týče, strop by byl cca takových 8-9tisíc euro, ideálně bych se chtěl pohybovat okolo 200tisíc, možná i něco pod, to zatím ještě nemám pevně nastavené, poměr cena/výkon a samozřejmě rád něco ušetřím.
Mám své favority, ale rád bych slyšel třeba nějaká srovnání nebo i tipy, které v seznamu nemám, nebo naco si dát pozor. Autoscout mám prolezlý skrz naskrz . Nicméně zatím jsem s výběrem spíš v začátcích, než že bych zkoumal třeba zkušenosti s konkrétními motorizacemi jednotlivých aut, to zatím jen tak zhruba.
Můj list:
̶A̶l̶f̶a̶ ̶R̶o̶m̶e̶o̶ ̶M̶i̶T̶o̶ ̶ ̶1̶.̶4̶ ̶1̶3̶5̶,̶1̶5̶5̶,̶1̶7̶0̶P̶S̶
̶C̶i̶t̶r̶o̶e̶n̶ ̶D̶S̶3̶ ̶1̶.̶6̶ ̶1̶5̶6̶P̶S̶
̶M̶i̶n̶i̶ ̶C̶o̶o̶p̶e̶r̶ ̶S̶ ̶1̶.̶6̶ ̶1̶7̶4̶P̶S̶
̶A̶u̶d̶i̶ ̶A̶1̶ ̶1̶.̶4̶ ̶1̶2̶2̶P̶S̶
̶V̶W̶ ̶P̶o̶l̶o̶ ̶1̶.̶2̶ ̶R̶-̶L̶i̶n̶e̶ ̶1̶0̶5̶P̶S̶
̶V̶W̶ ̶S̶c̶i̶r̶o̶c̶c̶o̶ ̶1̶.̶4̶ ̶1̶6̶1̶P̶S̶,̶ ̶2̶.̶0̶ ̶2̶0̶0̶P̶S̶
̶F̶o̶r̶d̶ ̶F̶i̶e̶s̶t̶a̶ ̶1̶.̶6̶ ̶T̶i̶-̶V̶C̶T̶ ̶S̶ ̶1̶2̶0̶,̶ ̶1̶3̶5̶P̶S̶
̶A̶b̶a̶r̶t̶h̶ ̶5̶0̶0̶ ̶1̶.̶4̶ ̶1̶3̶5̶P̶S̶
̶O̶p̶e̶l̶ ̶C̶o̶r̶s̶a̶ ̶1̶.̶6̶ ̶1̶5̶0̶P̶S̶,̶1̶9̶2̶P̶S̶
BMW 118i/120i 2.0 143/170PS
Suzuki Swift Sport 1.6 135PS
Mazda 3 Sport 2.0 151PS
Díky za rady, tipy, nebo cokoliv užitečného
Naposledy upravil(a) kjub dne sob 11 bře 14:13, celkem upraveno 3 x.
08' Corsa GSI 1.6 150PS
Re: Výběr malého sportovního auta
Renault Twingo RS CUP, zrovna teď jsou dva na sportovních vozech. Shánět teď malý okreskový sporťák, tak už je doma. Podle mě naprosto ekvivalentní náhrada za Swift Sport, kterýho bych z tvýho výběru vzal já (ale Twingo je pro mě víc sexy - je to taková divná obluda, přesně podle mýho gusta).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Myslím že na bazosi je Punto 1.4 Abarth Esse Esse, takové Mito GTA Je na prodej minimálně od září, tak třeba by slevil...
Scirocco 2.0 jakozto "sportovni" nebo SSS, ostatni pola, ibizy a fabie jsou z doby, kdy to motorove za moc nestalo. Stejne tak bych vyloucil citroena, coopera s 1.6. Bmw v teto motorizaci bude stat za prd. Co takhle petkovy golf gti jeste s remenovym tfsi + nejake upravy, aby to na tom okruhu aspon trochu fungovalo?
Twingo RS jsem zvažoval, ale bohužel se mi subjektivně nelíbí, zvlášť interiér, takže jsem ho vyřadil. Na Punto jsem se také díval, v širším listu ho mám. Ten okruh berte s rezervou, žádný okruhový speciál, abych to nějak výraznějši upravoval, to nebude . Moji favoriti zatím byli právě to Mito, DS3 a Cooper S, na všechny tři jsem četl poměrně slušné recenze i dojmy vlastníků, i co se podvozku týče a celkového naladění auta. Na závodění to nebude, většinou to auto bude ve městě nebo okolo něj, takže nic vyloženě hardcore nepotřebuju, jen něco trošku zábavného, bude to takový můj start do nějakého "sportovnějšího" vozu.
08' Corsa GSI 1.6 150PS
Ja bych se vsem tem 1.4 motorum s kombinaci turbo+kompresor asi vyhnul. Ta 1.8 v Golfu VI taky patri do smrtici serie.
̶V̶W̶ ̶S̶c̶i̶r̶o̶c̶c̶o̶ ̶1̶.̶4̶ ̶1̶6̶1̶P̶S̶
̶V̶W̶ ̶S̶c̶i̶r̶o̶c̶c̶o̶ ̶1̶.̶4̶ ̶1̶6̶1̶P̶S̶
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Jako chápu, ale je to chyba (http://meziplyn.cz/2012/11/05/renault-t ... eotest-hd/). Z tvýho výběru bych si užil asi se všema autama, ale šáhl bych pouze po jediným malým sportovním autě co tam je a to je SSS.kjub píše:Twingo RS jsem zvažoval, ale bohužel se mi subjektivně nelíbí, zvlášť interiér, takže jsem ho vyřadil.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Clio RS
Nebo sahnout po starsich kouscich
Megane II RS - 2.0T 166kw
Fiesta ST - 2.0 150koni
Ibiza cupra/poloGTI/Octa I RS 1.8T a poladit vykon
Za sebe bych se vyhnul Focusu II ST, me to auto velmi negativne prekvapilo co se tyka projevu motoru (krome zvuku)
1.4 a 1.8 z produkce VW je lepsi se vyhnout, kor jeste se 7st automate DSG
Nebo sahnout po starsich kouscich
Megane II RS - 2.0T 166kw
Fiesta ST - 2.0 150koni
Ibiza cupra/poloGTI/Octa I RS 1.8T a poladit vykon
Za sebe bych se vyhnul Focusu II ST, me to auto velmi negativne prekvapilo co se tyka projevu motoru (krome zvuku)
1.4 a 1.8 z produkce VW je lepsi se vyhnout, kor jeste se 7st automate DSG
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Swift Sport jsem zvazoval, urcite super auto, ale opet mam trosku problem s designem, za me vypada jako takova malinka rally hracka. U Clia RS me trosku odrazuje udavana spotreba po meste, 12.2 od vyrobce mi uz prijde hodne. Co se tech starsich aut tyce, vadi mi hlavne ty zastarale interiery, ocenil bych treba vyhrivana sedadla, nejaky modernejsi system v tom aute nebo parkovaciho asistenta do mesta.
08' Corsa GSI 1.6 150PS
Aha, dalsi co nevi co chce
chces sportovbni auto a sere te spotreba 12l ve meste, kde beztak najezdis hovno. Tak radeji koupis zmrvenou 1.4ku nebo 1.6ku
Co je modernejsi system? mereni pretizeni, vec co ti zobrazi displej telefonu?
chces sportovbni auto a sere te spotreba 12l ve meste, kde beztak najezdis hovno. Tak radeji koupis zmrvenou 1.4ku nebo 1.6ku
Co je modernejsi system? mereni pretizeni, vec co ti zobrazi displej telefonu?
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy