uff..to jsem nečekala..
no Rapida volím z toho důvodu, že ho mám jako zmíněné služební v naftě a jsem s ním moc spokojená.. Mám 2,5 roku 1,6TDi 77kW od novoty, teď najeto skoro 130tis. a na pravidelném servisu vždy jen výměny oleje a filtrů, teď ve 120km ještě brzd. destičky, jinak nic.
Tzn. že u Rapida neřeším vzhledově low-costovější tvrdé plasty, že může být vevnitř za jízdy hlučnější (tsi je prý naopak tišší) a vzhledově z venčí se mi moc líbí. Octávka to samozřejmě není, ale ta mi přišla (pro mou soukr. potřebu) zbytečně větší=těžší=silnější motor=dražší, nebo za ty peníze dost ojetá.. a Fabii jsem nechtěla (Roomstra už vůbec ne

)..
Chtěla jsem koncernové auto střední velikosti.. volba padla na Golf Variant, ale je dost drahý (asi jako Oct.). Prostě vylučovací metodou mi Rapid přišel jako nejlepší volba, proto řeším motor..
Úplně nové auto kupovat nechci, spíš zánovní nebo předváděčku, kvůli nižší ceně- tzn. najeto do 30tis. Můj soukr. roční nájezd je do 15tis. a auto chci tak na 5 let, proto řeším, jestli mi s tímto motorem vydrží bez nějakých nákladnějších oprav-v opačném případě bych se samozřejmě po jiném autě začít rozhlížet musela