Leon vs octavka vs ?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Lukas.M
Spolujezdec

Leon vs octavka vs ?

Příspěvek od Lukas.M »

Zdravím vsechny,

nejsem zadny znalec a proto se obracim s prosbou na vas :)

Potrebuju auto prakticky jen na vylety, jizdu po rodine a ruku na srdce na svou pohodlnost ( nakupy, navstevy, lenost etc )

V rodine jsme vzdy meli skodovky, takze rady rodiny se tykaji vzdy skodovek. ( duvodem je i to, ze mame mototechnu na proti v baraku a tudis co se pokazi muzeme hned v garazi vymenit )

co sem koukal, tak benzin vs diesel je pro me jednoznacne lepsi benzin, opravdu moc nenajezdim.

Ale...

Ted mam jen dilema, protoze mohu koupit Leona 1.9TDi 81 , nalitano 220k, r.v 2001 zachovaly, cisty, ( slo o sekundarni auto pro manzelku ) za 50k

Bratr mi doporucuje ( a ma pry jen dobre zkusenosti ) octavku 1.8 20t ale s predelavkou na LPG ( jinak to prej zere i travu u cesty )

Osobne nechci zadne malicke auto. Leon i octavka mi velikostne vyhovuji.
Je mi jasny ze to nebudou zadny bouraky, cenove rekneme do te tradicni a casto hatovane 100ky :) ""dobrej kup"" i do 150.

zajima me hlavne, jaky postoj by k memu problemu zaujal nekdo opravdu zkusenejsi. Samozrejme se nebranim ani jinym autum, jsem otevreny vsemu. Teda az na frantiky... :)

PS: Jednou z moznosti je i dvojkova octavka z nemecka okolo tech 130k napriklad

Diky moc za nazory a preju prijemny zbytek dne.

Lukas
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Leon vs octavka vs ?

Příspěvek od řidičBOB »

Ano, dvacetiventil není zrovna spořínek. Musí se držet v otáčkách, aby jel...ale pak jede (na tu dobu) moc pěkně. Pokud si pamatuji, tak jediný problém jsem měl s kotouči, které moc neodpovídaly možnostem vozu a docela často se zvlnily. Motoricky to šlapalo jako hodinky.
Moc jich nejezdilo a tak si myslím, že sehnat použitelný kousek, bude dnes fuška.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Lukas.M
Spolujezdec

Příspěvek od Lukas.M »

jeste me napadlo, co treba moznost jako je VOLVO S40 1.8 v benzinu 92 kw ?
najeto stejne jak oktavky, r.v 2004 , Otaznikem asi zustavaji jen nahradni dily.

Lukas
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

....Osobne nechci zadne malicke auto. Leon i octavka mi velikostne vyhovuji.

Existuje snad nějaké jiné auto, které by bylo uvnitř ještě menší než Leon první generace?
Londoner
Řidič začátečník

Příspěvek od Londoner »

Lukas.M píše:jeste me napadlo, co treba moznost jako je VOLVO S40 1.8 v benzinu 92 kw ?
najeto stejne jak oktavky, r.v 2004 , Otaznikem asi zustavaji jen nahradni dily.

Lukas
S40 nebrat, to neni Volvo ale rozpoctovka jako prase - koncern bude urcite lepsi.
V8 5.0L - Lovely pussycat......sold

Poradnej ofroud LR D4!
Odpovědět