BMW E36

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
hb11
Autoškolák

Re: BMW E36

Příspěvek od hb11 »

Doporucuju koupit tlumice SACHS (davaly se v prvovyrobe) - predni se daji sehnat cca za 5-6k oba (supertouring), advantage (o neco tvrdsi, odpovidaji M-paket podvozku) stoji o par stovek vic. Urcite se vyplati vymenit i veci okolo - jednotlive dily stoji par stovek - cepy a spojovacky rizeni, cepy ramen (jdou vylisovat), zadni silentblok ramene, horni ulozeni tlumice - komplet to vyjde na nejake 4k..
riman22
Dítě v autě

Příspěvek od riman22 »

Dobrý den,

řeším aktuálně samosvor na svoji E36 328i a mám nabídku na úpravu svornosti ze sériových 25% na 50%, ale protože s autem jezdím běžně v děnním provozu, tak mám obavy, že by auto nebylo moc dobře ovladatelné. Jaký je váš názor na maximální svornost v denním provozu?
Díky.
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Mám seriových 25%. Už tahle svornost zajistí zásadně lepší chování a ovládání auta. Na druhou stranu je to svornost kompromisní, která byla zvolena tak, aby celá pohoná soustava měla odpovídající životnost. Nikdy jsem nezkoušel větší, ale co si pamatuju z různých diskuzí, nedoporučovalo se u daily car jít přes 35%. Takže už dlouho mám rozmyšleno, že až budu repasovat svor půjdou tam lamely na 35%, ale zatim svoruje dobře.
RWD
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Tak se mi povedlo dostat letos poprvé na kopec. Auto jsem reinkarnoval po 8 měsících stání. Funguje to pořád dobře, podvozek by unes lepší gumy, ale to teď nehodlám řešit. Kiks kolem 30s jsem si způsobil pozdním bržděním, auto se mi spakovalo ještě na nájezdu. Ztratil jsem tam dost času. Ale zajezdil jsem si pěkně.

RWD
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Trošku škoda to auto vytáhnou po 8 měsících, když si s ním tak pěkně rozumíš...
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Njn, duben, květen a půlku června jsem byl pryč, srpen září budu zase pryč a na letošní zimu jsem poprvé zazimoval, protože jinak by ho sůl do pár let spolehlivě zabila. :(

Před závodem jsem najel 120km, teď je tam něco pod 300. Průser je, že když pak vlezu do 1er, trvá mi 500km než si zvyknu na seriový auto.
RWD
Sklenka
Autoškolák

Příspěvek od Sklenka »

Ahoj, stal jsem se sice polohrdým, ale 100% majitelem ISa a nastal čas na hledání samosvoru, bohužel internet je celkem bezradný, tak se chci zeptat zda o nějakém nevíte :) ... dík
Raďas
Autoškolák

Příspěvek od Raďas »

Pekna jizda, ten kopec tam mas pro sebe?
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Jednou ročně jo. :)
RWD
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Chci přejít na square setup se širokýma gumama a dostal jsem se trochu do pasti toho, co trh může nabídnout. Gumy jsou k dispozici v 245/35 18 nebo 255/40 17. Když k tomu vybírám kola, je to docela složitý, aby s mým záměrem korespondovala šířka ráfku a ET. Radši bych 17", ale nejmenší doporučená šířka je 8,5". To je trochu problém, obout to na 8" si troufnu bez zkoušení, ale nabízí se hromada kol s šířkou 7,5" a tam si nejsem vůbec jistej co to udělá. Zkoušel jsem něco pogooglit, ale nějak se mi nedaří. Kdyby jste někdo měl zkušennosti nebo věděl o nějakým odkazu, dejte link pls.
RWD
Odpovědět