Zdravim,
kolega z prace resi nove vozidlo, trosku pdoobne jako ja loni, tak vyuzivam svuj ucet zde znovu:
- najezd kolem 15 tkm rocne, bez kratkych a mestskych tras v podstate
- cena do 500 kKc
- nutne kombi a automat, jizdni vlastnosti moc neni treba resit, spis pohodli, muj Passat se mu v tomto ohledu moc nelibi
V podstate je rozhodnut pro Audi A6 predchozi generace (soucasna je bohuzel cenove trochu mimo zatim) kvuli prostoru, takze jsou tu dve otazky:
- podivat se jeste po necem jinem (pripadne i s motorizaci - BMW 5 Touring by muselo byt az od 2011 kvuli designu predchozi generace od Bangla, ale v pripade velke vyhody je ochoten si pockat)?
- jakou motorizaci vybrat, vite neco o spolehlivosti (3.0 V6 uz se bohuzel nedelal, ze?) 2.8 V6, 3.2 V6 nebo 4.2 V8 - co vydrzi a co se sype? 3.0 TFSI bylo zavrzeno prave k neprilis dobrym zkusenostem z okoli.
Diky za odpovedi!
Motorizace pro ojete Audi A6 / co jineho zvolit misto ni?
Motorizace pro ojete Audi A6 / co jineho zvolit misto ni?
Naposledy upravil(a) vaard3n dne pon 29 úno 11:42, celkem upraveno 1 x.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyber benzinove motorizace pro ojete Audi A6
hele, nemám pocit, že by bylo 3.0TFSI špatné... ono se tam nemá moc co srát. Je potřeba hledat kus, o který se někdo staral.
2,8V6 bude malinko vydechlé a tuším, že tam byl v AT provedení Multitronic, což tedy ne všem vyhovuje; 3.2V6 na tom sice bude líp, ale ne o moc. V8ček moc nebude, takže tam nebude moc z čeho vybírat. A pokud souboj V8 vs. spotřeba vyhraje V8, tak proč ne. Jede to hezky...moc hezky.
Nejvíc bude asi těch 2.8V6 a 3.0TFSI.
2,8V6 bude malinko vydechlé a tuším, že tam byl v AT provedení Multitronic, což tedy ne všem vyhovuje; 3.2V6 na tom sice bude líp, ale ne o moc. V8ček moc nebude, takže tam nebude moc z čeho vybírat. A pokud souboj V8 vs. spotřeba vyhraje V8, tak proč ne. Jede to hezky...moc hezky.
Nejvíc bude asi těch 2.8V6 a 3.0TFSI.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
3.2FSI speciálně v A6 měla nějaký dost zásadní problém s rozvodama, na OOOO pokecech toho bylo napsáno celkem dost a zřejmě žere výrazně víc než srovnatelně výkonné R6 z Mnichova (aspoň tohle mi vyplivnul spritmonitor, dyž sem vybíral mezi 330i a A4 3.2FSI, tak OOOO měly asi o 2 litry vyšší průměr na sto)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
2.8 = vydechle znamena co, prosim? A je tam multitronic stejne jako u 2.4 no...
Ta spotreba u 3.2 byla duvod premysleni nad V8, takovy rozdil uz tam neni pak, ale V8 asi v jeho pripade asi opravdu neni potreba.
Ta spotreba u 3.2 byla duvod premysleni nad V8, takovy rozdil uz tam neni pak, ale V8 asi v jeho pripade asi opravdu neni potreba.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motorizace pro ojete Audi A6 / co jineho zvolit misto ni
Že na to auto je 190k nebo kolik to mělo, dosti málo. Takže držíš plyn, ono to nejede, ale za to to vcelku dost žere.
Nevím, ale mne by v A6 sralo, kdyby mne do kopce tlačilo kdejaké vzteklé TDi nebo TSi.
Nevím, ale mne by v A6 sralo, kdyby mne do kopce tlačilo kdejaké vzteklé TDi nebo TSi.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Jaký má být problém s 3.0TFSI? Mám jedno v okolí s celkem "aktivním" řidičem, najeto cca 140tkm, žádný problém s motorem. Spotřeba tak nějak očekávaná: město (Praha) okolo 14 litrů, ale třeba Praha - Český Krumlov jde zajet pod 10 bez nějakého zásadního eko režimu. Na benzínový třílitrový šestiválec s čtyřkolkou a HDM mi to nepřijde nějak extra hodně. Základní výkon 3.0TFSI byl někdo okolo 300 koní (podle verze) a lze to snadno posunout někam k 360 koní i dále..... http://www.mtm-online.de/de/Audi/A6-C7/ ... 6300400qmv
Jako vždy bude záležet především na prokazatelné historii konkrétního kusu.
Jako vždy bude záležet především na prokazatelné historii konkrétního kusu.
Ja mam take jedno v okoli. Motor obcas jede, obcas nejede a servis nevi, kudy kam.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."