Auto mezi 250 - 300 tisíci...

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Re: Auto mezi 250 - 300 tisíci...

Příspěvek od 970ka »

Lajn píše:Nebo ještě mí nabídl tohle

http://auto.bazos.cz/inzerat/56108908/S ... -Xenon.php

Není to sice takový krasavec, je to v manuálu, ale zase perfektní výbava a hlavně rozdíl 60 litrů které mi zbudou na zimní gumy a nějaký servis to asi nakonec rozhodne...
Dobrá nabídka,pokud potřebuješ čtyrkolku,proč ne.Vypadá zachovale a je s historií z Germánie,to se mi líbí.Já bych třeba radši něco s dvoulitrem,ale pokud je to od kamaráda a máš to u ruky,tak v pohodě.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
speleo
Pan Řidič

Příspěvek od speleo »

roman55 píše:Co muzu za sebe doporucit, tak je Honda Accord. Co jsem si tak prochazel prispevky, nikdo toto auto nedoporucil, coz nechapu tedy. Pokud srovnam napr. moje auto Honda Accord z roku 2007 , 2,2 CTDI (nafta, 103kw, 5,9 kombinovana spotreba, sedan, stredni vybava, doplnek kridlo, listy bocni,atd..), tak je to naprosty drzak. Hospodske reci o tom, jak jsou drahe dily na Hondu je naprosty nesmysl. Druhovyroba je cenove stejna, jako napr. na v cesku tolik opevovanou Skodu. Pokud napr. srovnam jizdni vlastnosti Superb, Passat, Mondeo z roku 2008 a accorda, jizdni vlastnosti accordu jsou uplne na jinem levelu, nez vyse zminene 3 modely. Accord nebyl v cesku tolik uspesny, jako napr. passat, protoze stal accord stal temer o 90 tisic novy vice, ale pokud srovnate jizdni vlastnosti, prevodovku, razeni, je to nebe a dudy. Zkuste si srovnat accorda z roku 2007 se superbem, mondeem nebo passatem.. Octavii zamerne neuvadim, protoze Octavie je tusim nizsi stredni trida. Jen je to tedy asi trosku jina odpoved, nez na kterou je kladena otazka, tedy auto za 250 - 300 tisic. Accord z roku 2007 stoji kolem 200 tisic. OD roku 2008 je Accord nvoe generace, ten nemuzu posoudit, nemam ho a ani jsem v nem nejel. Jsem druhym majitelem a mam najetych poctivych 253 tisic km. Prvni majitel byl v rodine, takze vim, ze nahradni dil kupoval snad jen jeden a to nejake tesneni ci co. Ja za 3 roky menil jen autobaterii, provozni naplne a repasoval alternator. Snad jsem treba nekomu, kdo treba hleda kolem 200 tisic auto, trochu pomohl. Nevim, proc toto skvele auto tolik lidi opomiji, ale alespon by stalo za to to zkusit projet a srovnat i Hondu Accord 2,2CTDI, .. Co znam od kamarada, co ma 2,4 iVTECH, (benzin, 147kw tusim, sedan) , tak pecka a spotreba kolem 8-9L
Honda Accord (především s 2.4i) je výborný auto (2.2D je starej litinovej dýzl s velkým turboefektem a spotřebou), ale co se týče podvozku, tak se Mondeu nemůže rovnat, nešahá mu ani po kotníky [-x
Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
roman55
Spolujezdec

Příspěvek od roman55 »

speleo... Nechci se tu hadat, napsal jsem svuj nazor, takze do zadnych tady debat se poustet nebudu, jen jeste zareaguju na tvoji odpoved. Ford Mondeo - z roku 2008 má můj bratr. Nejezdil jsem s nim sice kazdy den, ale obcas jsem se mohl projet. jemu vyhovuje Ford, me zase Honda, je to na kazdem. za me ale je Hodna v dilenskem zpracovani motoru uplne jinde. Podle meho nazoru ma Honda daleko lepsi motor, nez Mondeo, i co se tyce dynamiky. Tudiz to nejsou jen nejake vyctene clanky. Muzu realne porovnat. Rikat, ze jo stary dizl.. je pomerne stary - byl uvedeny tusim v roce 2003, ale taky velmi povedeny. Spotreba 5,8L komb. pri 60% najezdu po Ostrave je dle meho nazoru hodne dobre. Lepsi by pro me ale bylo, abych Modeo vlastnil aspon treba 2 roky a pak mohl psat treba subjektivni recenzi. Takto je jasne, ze ve vysledku zohlednim spise Accorda, kdyz ho mam, ze jo. Nebude preci nekdo obhajovat BMW, kdyz ma Audi.. napr. Me proste vyhovuje accord a dynamika je proste uplne jinde, nez mondeo. Za tim si stojim, na to nepotrebuju mit auto delsi dobu. Accord diesel se chova uplna jinak, nez koncern nebo uz zminene Mondeo. Co bych take chtel na Accordu vyzdvihnout, je absence nedotacivosti ,jako u Mondea, kde je teda nedotacivost mnohem, mnohem vyssi, k tomu daleko lepsi razeni u Accorda.... Rikej si co chces, ale proste je to tak. Porovnavam tedy pouze roky 2007 .. jine roky a motorizace jsem nemel moznsot vyzkouset, proto nebudu hodnotit.

BTW.. psal jsi s velkou spotrebou.. . 2.2i-CTDI .. spotrebu mam 5.8L pri minimalne 60% najezdu po Ostrave centru. To ti jako prijde moc na 2.2 ??? Aha, tak to by me fakt zajimalo, kolik da tvoje mondeo. A dovolim si jeste jeden nazor... Mondeo svym vzhledem nesaha ani po kotniky Accordu z roku 2007. Mam rad diskuze, vetsinou si kazdy stoji za svym nazorem a kdzy je diskuze vedena vecne s podlozenyma argumentama, muze byt prinosna pro obe strany. Co je ale problem na netu, ze kazdy z toho udela hned proste debatu ve stylu Apple je na *****, samsung lepsi, apod.. . Jen takove OT :)
Lajn
Autoškolák

Příspěvek od Lajn »

Jen že nakonec vyhrála oktávka 1,6 TDI :)
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Gratulace k novému povozu. Snad Ti nebudou chybět koně. ;)
2.9T RWD
Lajn
Autoškolák

Příspěvek od Lajn »

tak nakonec to dopadlo ještě jinak a mám 2. 0 TDI z r. 2011, ale velká spokojenost :)
Ales
Spolujezdec

Příspěvek od Ales »

Lajn píše:tak nakonec to dopadlo ještě jinak a mám 2. 0 TDI z r. 2011, ale velká spokojenost :)
Jak to vyšlo finančně, jestli se můžu zeptat?
Odpovědět