Víkendovka

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
pavproch
Letec

Re: Víkendovka

Příspěvek od pavproch »

já teda bych hlasoval jednoznačně za miatku....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Souhlas, MX-5 se mi taky jeví jako optimál. Za rozumný peníz máš lehký a docela odolný auto co jsem tak četl. Sundávací střecha je podle mýho taky velký plus, když ti jde primárně o zábavu. Teď mx-5 dost sleduju, ale v čr jich je minimum a kurz eura je teď bohužel velkej nepřítel :( . Hlavně se nenech ukecat k něčemu težkýmu, prostě lightweight je totální základ.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
TondaPolak
Autoškolák

Příspěvek od TondaPolak »

Asi to tak dopadne, že půjdu cestou té MX-5. Z těch požadavků vychází nejlíp. I pro případné další úpravy (brzdy, podvozek) to bude asi nejlepší základ. Nevím jestli s ní máte někdo zkušenost a zda-li má vůbec smysl uvažovat o té 1.6ce nebo rovnou hledat 1.8/1.9?

Snad se do jara něco hezkého objeví a asi případně nezbude nic jiného než hledat za hranicema.
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

To je otázka, jednak k silnějšímu motoru jsou většinou delší převody, které ultumí část výkonu, takže tohle doporučuju vyzkoušet a osobně srovnat. A má-li jít o výkon, je 1,8 stejně málo.....stejně jako jakýkoliv jiný motor :D
Druhak MX5 patří k autům, kde výkon nehraje hlavní roli, takže když člověk přijme původní myšlenku Miaty, zjistí, že 500 koní není potřeba, aby člověka bavil asfalt...
MG - radost až na kost.
TondaPolak
Autoškolák

No ono kdybych chtěl jít třeba do NAčka s 1.6 která má tušim cca 90 koní, tak už mi to přijde málo. Těch 110k v NB mi už přijde optimálních. Zase co jsem slyšel, tak NA se pak dá líp upravovat na okruh a i celkově je auto lehčí. Jeden kluk teď prodává NA 1.8 s Torsenem za 90k. Sice auto má 290 kkm najeto, ale je tam udělanej komplet podvozek včetně vyvaření. Nevim tedy jestli nejít touhle cestou a proinvestovat nějaké peníze navíc přes zimu do pronájmu garáže.
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

TondaPolak píše: Přemýšlím co by se dalo ještě sehnat za lehkej, hravej předokolkovej základ na kterém by se dalo stavět. Snad jen 205 GTI, ale za tyhle peníze už se asi nesežene :D
Saxo, 106 1.6 16V 118k by bylo auto, který by mě při takovým požadavku zajímalo jako první. A Stupínek výš Clio 172.
RWD
TondaPolak
Autoškolák

Na tyhle kousky jsem taky koukal, upřímně jen nevím jak jsou tyhle auta na tom pak s celkovou bezpečností. U toho auta by u mě asi první investice byla ochrannej rám :D
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

TondaPolak píše: Přemýšlím co by se dalo ještě sehnat za lehkej, hravej předokolkovej základ na kterém by se dalo stavět. Snad jen 205 GTI, ale za tyhle peníze už se asi nesežene :D
SSS
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Pokud budeš zvažovat FWD, tak s tímhle se běž určitě svézt (už jsem to sem jednou dával): http://www.sportovnivozy.cz/70232-suzuk ... t81s-tabor
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
TondaPolak
Autoškolák

Na tohle auto už jsem taky koukal :D celkem se mi to líbí. Je to asi v ČR celkem originál. Co vim tak tady na Autoforu to někdo má ne?
Odpovědět