Oktavia vs passat vs golf 2008-2012 tdi

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
zdeny
Řidič začátečník

Re: Oktavia vs passat vs golf 2008-2012 tdi

Příspěvek od zdeny »

korwinus píše:Jako passat se mi líbí a je to prostě jiná liga jak civic:

např. tydle se mi líbí:

http://www.tipcars.com/volkswagen-passa ... 42499.html
http://www.tipcars.com/volkswagen-passa ... 22838.html

Ale absolutně netuším, co by mou kasičku čekalo, kdybych to koupil a chvilku jezdil :D
Asi nemá smysl tě přesvědčovat o tom, že uvedené nájezdy obou jsou z Knihy pohádek od H.Ch. Andersena či Boženy Němcové. Jo, jdi do jich, ten německej pašou se 115tkm po 10 letech je supr kauf :))

Každá ojetá nafta starší 3 let (tedy se 150tkm) je risk a blížící se nemalá investice. Dnes naftové služebáky cesťáci ojedou za 3-4 roky a posílají do svtěa s 150-200tkm. A ty věříš báji o nejprofláknutějším cesťáckým auět všech dob = Pasát s takovým nájezdem??? prober se a zpoje ŠKM (šedá kůra mozková). Když tohle koupíš,zapláčeš nad vejdělkem, protože v reálu jsou to auta, co mají 300+tkm (10 let po 30tk a to jsem hodně střízlivej). Sám jsem jezdil jako cesťák v Rakousku a Itálii a ročně jsem točil 60-70 tísíc. Když jsem po ukončení lízinku auta prodával, tak se lidi divilki, že vnitřek je jako nový a auto má 180-200tkm. Aby taky ne!
Uvědom si, že naftu si koupí ten, kdo potřebuje jezdit levněji-proto si koupí nový vůz na lízačku a az 4 roky jde do světa účetně odepsaný. A čecháček se tetelí, jak dobře koupil....Chceš li mít větší jistotu (tu nebudeš mít u ojetiny nikdy), tak nekupuj prfláknuté dýlerské vozy jako Mondeo, Okrávia, Pasát, Focus, Superb. Zaměř se na jiné značky, pklud to to srdce dovolí. Tam je nižší riziko, třebas japosnké vozy jako cesťácké jezdí minimálně, fransouzské taky. Stejné či lepší služby jako Pasát ti udělá třeba Citroen C5 s 2,0HDI, navíc budeš mít daleko menší riziko, že nebude někde někomu chybět nebo nebude po noci chybět tobě :)
korwinus
Autoškolák

Příspěvek od korwinus »

Dík za koment. Máš pravdu, momentálně koukám po hondě civic 1.4 nebo 1.8 benzín. Tam snad problém nebude. Ještě koukám i po skoro novjech modelech a tam už by mělo bejt vše ok. Tak uvidím jakej ročník nakonec koupím :-D
jirka87cz
Autoškolák

Příspěvek od jirka87cz »

zdeny píše:
korwinus píše:Jako passat se mi líbí a je to prostě jiná liga jak civic:

např. tydle se mi líbí:

http://www.tipcars.com/volkswagen-passa ... 42499.html
http://www.tipcars.com/volkswagen-passa ... 22838.html

Ale absolutně netuším, co by mou kasičku čekalo, kdybych to koupil a chvilku jezdil :D
Asi nemá smysl tě přesvědčovat o tom, že uvedené nájezdy obou jsou z Knihy pohádek od H.Ch. Andersena či Boženy Němcové. Jo, jdi do jich, ten německej pašou se 115tkm po 10 letech je supr kauf :))

Každá ojetá nafta starší 3 let (tedy se 150tkm) je risk a blížící se nemalá investice. Dnes naftové služebáky cesťáci ojedou za 3-4 roky a posílají do svtěa s 150-200tkm. A ty věříš báji o nejprofláknutějším cesťáckým auět všech dob = Pasát s takovým nájezdem??? prober se a zpoje ŠKM (šedá kůra mozková). Když tohle koupíš,zapláčeš nad vejdělkem, protože v reálu jsou to auta, co mají 300+tkm (10 let po 30tk a to jsem hodně střízlivej). Sám jsem jezdil jako cesťák v Rakousku a Itálii a ročně jsem točil 60-70 tísíc. Když jsem po ukončení lízinku auta prodával, tak se lidi divilki, že vnitřek je jako nový a auto má 180-200tkm. Aby taky ne!
Uvědom si, že naftu si koupí ten, kdo potřebuje jezdit levněji-proto si koupí nový vůz na lízačku a az 4 roky jde do světa účetně odepsaný. A čecháček se tetelí, jak dobře koupil....Chceš li mít větší jistotu (tu nebudeš mít u ojetiny nikdy), tak nekupuj prfláknuté dýlerské vozy jako Mondeo, Okrávia, Pasát, Focus, Superb. Zaměř se na jiné značky, pklud to to srdce dovolí. Tam je nižší riziko, třebas japosnké vozy jako cesťácké jezdí minimálně, fransouzské taky. Stejné či lepší služby jako Pasát ti udělá třeba Citroen C5 s 2,0HDI, navíc budeš mít daleko menší riziko, že nebude někde někomu chybět nebo nebude po noci chybět tobě :)

Skvele napsany...a naprosty souhlas...ja jsem cestak a tocim vlastni auta...jezdim v oktavii...uz sem psal ze natocim cca 40tisic rocne...trebu u OII sem natocil za 4roky cca 176tisic...a v asi 170tisic jsen dostal ranu ze zadu a odrazil se na svodidla z leva a z prava...jediny co zustavalo a nemenilo se byla strecha (z plechariny)...auto sem pak vracel kdyz jsem si sel pro oIII protiuctem...ta moje oktavka se pak prodala nekde na severu (ve skodovce) jako nikdy nebourana po prvnim majiteli se servisni knihou... (mela jeste neco s motorem pac sla obcas na 3hrnky.. a turbo v zatezi pekne piskalo a jeste po ranu sel modrej dym z vyfuku) proto sem uznal ze je cas na vymenu...kdyz sem ale zjistil jak nalozily z autem...to me dostalo...chudak clovek co si ji koupil...podotykam ve znackovem servisu!!!!
iv0
Autoškolák

Příspěvek od iv0 »

Hondu Civic 1.8i můžu doporučit, máme ho v rodině a je to pohodlné, zábavné a zároveň i nadmíru praktické auto (podívej se na youtube na Magic Seats), které se vůbec nekazí. Do 130 km/h podle tachometru (cca 124 dle GPS) je extrémně tiché a nežravé (pod 7 l/100 km), pak se přepnou vačky na ostré a je žravé a hlučné. Takže ideální auto na okresky a do města, na dlouhé přesuny po Evropě 160km/h to úplně není (bolí hlava a spotřeba leze ke 13 l/100 km).

Interiér je kvalitnější než auta z té doby (např. Octavia II), má to kvalitní kožený volant, lepší sedačky apod., akorát se hrozně ošoupává hlavice řadící páky. Zadní brzdy asi párkrát vyměníš dřív, než by si chtěl, ale stačí parkovat někde bez zatažené ruční brzdy (ne v kopci) a je to ok. Kompletní zadní brzdy (kotouče a destičky) v originálním materiálu v levném servisu stojí i s prací do 3000 Kč, takže to není zas taková tragédie.

Doporučuju min. verzi Sport, jestli chceš xenony tak musíš do Executive. Jestli chceš lítat po dálnici, tak ber 2.2 diesel, do cca 150 - 160 km/h je to přijatelně tiché (ale chybí tomu fun faktor).

Díly jsou za hubičku a je jich opravdu hodně, vrakárny a allegro.pl je plné dílů z bouraček za pár korun, je to paradoxně servisně nejlevnějšíze všech 11 aut, co u nás v rodině jezdí (což od japonce tak nějak nikdo nečeká).

Máme ho od nového a první rok to bylo trochu DoDo (dodělej doma) - vrzal plast před předním oknem, v záruce jsme měnili řídící jednotku topení (nefungovalo manuální nastavování fukaru), ale to jsou prkotiny, které případně vyřešíš za pár korun, resp. je má už první majitel vyřešené. Jinak musím zaklepat, ale neměli jsme s ním od roku 2008 během ujetých 160.000 km žádnou závadu. Co se týče většího servisu tak jsme dělali 2x komplet brzdy a ještě navíc jednou komplet zadní (parkovávalo to tehdy v kopci), výše uvedené v záruce, svíčky a olej v převodovce ve 120.000 km, a pak už jen klasicky olej a filtry.
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

Takze pri 130ti to zere 7l ale pri 160 uz 13?
nejaka blbost, ne?
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
iv0
Autoškolák

Příspěvek od iv0 »

Blbě jsem se vyjádřil: Srovnal jsem jízdu ustálenou rychlostí 124 dle GPS km/h (což dá průměr třeba 110 km/h a žere to v průměru 6.4 až 6.8 l / 100 km) a průměr cca 160 km/h (což znamená jet po prázdné dálnici skoro nejvíc, co to jede a pak to opravdu leze až ke 13 l / 100 km).
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

Tak ono je udelat prumer a prumer, spis kolik to orientacne zere pri jake spotrebe podle aktualni rychlosti.
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Odpovědět