Hothatch

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Kajak
Autoškolák

Hothatch

Příspěvek od Kajak »

Snazim se vybrat druhe vozitko do rodinny. Aktualne mam e46 328i a kdyz jsem ho kupoval, nemel jsem dve deti, ktere jsem musel vozit do skoly a delat detskeho taxikare. Ani jsem nepotreboval jezdit na hory druhym autem. Ted od auta potrebuji, aby me nenapadne povozilo po Praze, ale zaroven me zabavne svezlo na okreskach a neudelal jsem ostudu v Brne, nebo Moste.

Hothatche vypada jako idealni varianta. Projel jsem par prednokolek, ale to neni to prave orechove pro me. Jsem kopyto, takze to porad hrabe i na trojku. Na okruhu to bude asi rychle, ale nesplnuje to podminku mestkeho vozitka. Proste TypeR, MeganRS a ani Cupra me nesedi. Rozhodne taky nechci 19" kola. Semislicky se na to tezko a draze schani a ty razy do predni napravy jsou hrozne.

Momentalne mam ve vyberu tri auta. Holatko RS3, stredne vybavene m135i a nabuseny golf R. Zkousel jsem detailne golfa a je to pro me docela idealni povoz. Ale rikam si, jestli by nedavalo smysl jeste neco nabusenejsiho. V RS3, ani m135i jsem jeste nejezdil. Na to se teprve chystam. Nicmene, ciste teoreticky, davaji ty auta nejaky smysl navic?
Naposledy upravil(a) Kajak dne pon 23 lis 10:04, celkem upraveno 1 x.
korwinus
Autoškolák

Re: Hothatch

Příspěvek od korwinus »

Po městě to bude všechno žrát šíleně moc :D Ale pokud to je jedno, tak koukni ještě na Ford Focus ST. Má to 222 koní (teda ten jetej a starší nové asi víc) a sice jsem v tom nejel, ale moc se mi líbí. Zavrhl jsem ho právě kvůli spotřebě. Také koukni spíš na něco co nemá jen 3 dveře, jelikož skládat se tam dycky je pro víc lidí dost nepohodlný...
Kajak
Autoškolák

Příspěvek od Kajak »

Kdyz Ford, tak jedine RS. Papirove vypada famozne a bude za super $. Ale jeste ho nikdo neprojel, takze recenze zadne. Co jsem se ptal, tak prvni predvadecky budou nejdrive v unoru 16. Musim objednat do konce roku.

Focus ST jsem si prochazel a projzdel a hodne me u nej zklamalo dilenske zrpracovani. Licovani soudruhum z US asi nic nerika. To same jsem videl na Mustangovi.
eMJe
Pan Řidič

Příspěvek od eMJe »

S tym prednym nahonom ta uplne chapem, u mna je to rovnake... Golf je vnutri od BMW 1 o dost vacsi, rodinne vylety zvladne lepsie, cize ak ti nebude chybat zadny nahon a pocet valcov, Golf R je vyborna volba. Ak ano, do urciteho veku deti(vysky) sa da cestovat v pohode aj v M135i. S RS3 skusenost nemam ziadnu, ale u mna by bol v tomto vybere na poslednom mieste.
Pripadne pockat na Focus RS, z tejto trojice bude asi najostrejsi, ale musel by si prekusnut interier, co by ti problem asi nerobilo, ak si aspon teoreticky zvazoval TypeR :D
Edit: Tak Focus RS vypadava...
tomcar007
Spolujezdec

Příspěvek od tomcar007 »

Já bych naopak viděl RS3 na vyšších místech protože důvod proč je hothatch hothatch je motor a podvozek a z možností focus/golf/rs3 má audi jako jediná koule asi tak jako starý focus ST/RS. Žádnej čtyřhrnek nemá zvukem a charakterem na pětiválec. P.S. s minulym ST na necelejch 300k jezdim delší trasy bez problémů pod 8L takže spotřeba opravdu není problém.
korwinus
Autoškolák

Příspěvek od korwinus »

Ten RS se mi zdá jako dost šílenost na normální ježdění. Ano kamoš taky jezdí normálně všude M3kou, ale to už se mi zdá prostě zvhhlost a měl bych to někde v garáži a občas projel někam na vejlet. Taky je to na naše cesty strašně tvrdý a prdel bude dostávát svoje :D

Navíc takové auto určitě nebude nenápadné...to už spíš je proti tomu obyčená ta e36 a taky o dost slabší. Pokud máš děti a potřebuješ je vozit a jezdit s nima na hory atd, tak bych koupil určitě něco většího a ne nějakou menší závodničku.
korwinus
Autoškolák

Příspěvek od korwinus »

Tak záleží jak jezdíš a samozřejmě delší trasy jsou pro spotřebu lepší, jak popojíždění po městě. Když koukneš na spritrzmonitor, tak tam maj STčka tak 10-14. Průměr jsem koukal z hodně aut byl něco pod 11 a to se mi málo nezdá.

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Co jsem četl velký srovnávací test hot-hatchů v top-gearu, tak na mě velikej dojem udělalo malý audi S1. Malý zmrd, který je díky rozměrům divous jako prase a přitom by to do toho nikdo neřekl - a máš to v awd. Na vození dětí po městě podle mýho ideál - jestli se tam teda naskládáte. V článku byly i fotky z jízd na okruhu jak tam asi při dost brutálním catování obrubníků lítalo po dvou kolech, tož ani tam se s tím nudit nebudeš.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

Myslim si ze golf r je celkem logicka a idealni volba.

Libi se mi to reseni spotreby u relativne sportovniho auta. Pritom je to stejny jako s zenama, je treba si vybrat to ba co mam.., bur tupou krasku, jde li mi o vzhled, nebo skaredou intelektualku, jde li mu o duchovno. Prirozena kombinace je dost draha. Pokud tunim zaklad, tak to casem pretunim a je to nakonec drahy na servis, nebo to prevezme nekdo, kdo to uzivi :D
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Já jsem s 1er spokojený, relativně pohodlné, moc nežere a jede hezky. Ale možná pro tebe bude ten Golf lepší varianta a máš v tom (jak pro koho) bonus čtyřkolky.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Odpovědět