Oktavia vs passat vs golf 2008-2012 tdi

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
HondaMan
Letec

Re: Oktavia vs passat vs golf 2008-2012 tdi

Příspěvek od HondaMan »

jirka87cz: jenže ty se bavíš u autech nových a zánovních, zatímco korwinus hledá ojeté. tedy to, které ty ve 160 - 180tkm pošleš do světa.
To že to auto 180tkm nic nepotřebovalo obvykle znamená, že to vše bude potřeba v brzké době vyměnit.

korwinus: 1.8 VTEC je dobrý motor v dobrém autě. Pokud Ti nevadí design, směle do toho. 2.0 TDI je v přímce trochu rychlejší, méně charakterní a potenciálně servisně dražší.
2.9T RWD
korwinus
Autoškolák

Příspěvek od korwinus »

JJ dík za info asi pudu do něj. Design se mi právě líbí, ještě uvidím co testovací jízda, ale snad ok.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

mam Civic 1.8 doma pet let, najeto 100t. za celou dobu bez jedineho technickeho problemu, jen pravidelny servis. vlastne jednu chybu to ma - kotouce zadnich brzd rezavi a odchazeji.

na jare bude na prodej ;)
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

A jakej je styl jizdy? Nebo ty zadni kotouce dostavaji malo i pri svizne jizde?
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
korwinus
Autoškolák

Příspěvek od korwinus »

Ok super něco takového potřebuju. Kotouče mi nevadí, to není majlant. Jinak má cenu u toho civica 1.8 VTEC dělat chiptuning nebo je to zbytečné či to spíš uškodí? Jde mně hlavně o snížení spotřeby.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

eda:
muj styl jizdy ;)

v okamziku, kdy s tim jedu ja, a je to na muj vkus az prilis casto, se to auto fakt neflaka.

jednu dobu jsem to intenzivne resil, daval jine kotouce a desky (EBC) atd, nepomohlo nic. proste se to tam veze a dela prd, tak to rezavi. mozna je to duvod, proc Civic brzdi tak, ze vlastne moc nebrzdi :)

korwinus: a co bys tam chtel chipovat? spotrebu u atmo motoru snizis jedine jizdnim stylem. zena se Civicem jezdi do 7, ja obvykle za 10+
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
vaneska
Autoškolák

Příspěvek od vaneska »

korwinus píše:Jde mně spíš o spolehlivost a taky aby to trošku vypadalo. Pašík je moc pěknej, ale bojím se, že koupím stočeninu nebo špatnej motor, zas tak dobře se v tom nevyznám. Jinak napadla mě třebas Honda Civic 1.8 VTEC. Ta se snad nesype. Motor by mohl bejt dobrej ne?
Já bych spíš zůstala u koncernu VW. Za tátu je jasný passat.
Mladá pěkná blondýnka.
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

mmira píše:proste se to tam veze a dela prd, tak to rezavi. mozna je to duvod, proc Civic brzdi tak, ze vlastne moc nebrzdi :)
Zajímavé. Stejně, ale úplně stejně se kdysi chovaly brzdy na CR-V druhé generace. Zadek prakticky vůbec nebrzdil, ani při sebepekelnějším zacházení, místo toho se odesral přetěžovaný předek, ale vzadu téměř nenarušený nános rzi na účinné ploše... Měl jsem za to, že je to vada kusu (nefunkční regulace brzdného účinku), ale servis dokolečka tvrdil, že vše funguje přesně podle Hondy. Tak to vypadá, že Honda neumí nastavit brzdy už z výroby...
:ar!
korwinus
Autoškolák

Příspěvek od korwinus »

Jako passat se mi líbí a je to prostě jiná liga jak civic:

např. tydle se mi líbí:

http://www.tipcars.com/volkswagen-passa ... 42499.html
http://www.tipcars.com/volkswagen-passa ... 22838.html

Ale absolutně netuším, co by mou kasičku čekalo, kdybych to koupil a chvilku jezdil :D
lupo222
Řidič začátečník

Příspěvek od lupo222 »

korwinus píše:Jako passat se mi líbí a je to prostě jiná liga jak civic:

např. tydle se mi líbí:

http://www.tipcars.com/volkswagen-passa ... 42499.html
http://www.tipcars.com/volkswagen-passa ... 22838.html

Ale absolutně netuším, co by mou kasičku čekalo, kdybych to koupil a chvilku jezdil :D
To je jasný, srovnávat passata a civica, je až nechápající. Já nemám sním žádné problémy, akorát mě hučí letní pneu ale to néni autem ale pneu. Takže se toho neboj, za mě mohu doporučit.
Renault Clio V 1.0Tce - 2020
Honda PCX 125 - 2019
Odpovědět