Doporučení nového kombi do 450t kč

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
kombi
Spolujezdec

Re: Doporučení nového kombi do 450t kč

Příspěvek od kombi »

zdeny píše:Sis dal práci :-bd

Ale chybí mi tam Leon kombi. Do ceny se vejde. Jízda tě bude bavit, provedení perfektní ve své třídě, antikorozní ochrana je asi nejlepší v celém seznamu.
Civic jsem poropnvával právě s ním a Leon se pocitově chová lépe, navíc je i hezčí (subjekitvně). Kia/Ceed je provedením dost mizerná. Auris jsem řidl co by Corollu, to bylo velmi dobré, jen motor by mohl bnrát víc vocpod:-) Je to holt 1,6 s výkonem kdesi v oblacích.

Možná bych zařadil i Rapid - nevím, jestli se vejde nebo Fabia Combi. Docela hezká ta poslední.
Megane moc kulatej, vrací se hrany.
Vo Fabii aj Rapide som len sedel a preliezol interier a dobrovolne by som si to nekupil. Pride mi to stare a nemoderne. Par stoviek km som najazdil v Octavii 3, takze nejaku skusenost mam. A myslim, ze ta VW ergonomia za ktoru je vychvalovana je trochu aj prezitok. Ludia ju casto chvalia len preto, ze v Skodach jazdia cely zivot a nic ineho nepoznaju - Francuza by nevedli ani nastartovat.
Frajerka to okomentovala nasledovne: "Muzu si koupit novy auto...proc by sem si proboha mela koupit obycejnou Skodovku?"

Leona pojdem skusit...aspon uvidim aky dojem to na mna spravi po Skode/VW
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

jako ten civic tourer 1.8Vtec 104kW i docela slušně jede (halt to auto nemá ani 13metráků, no...) - neska sem potkal jednoho závoduchtivého na zatáčkovitě rovinnkových okreskách mezi HA a FM a musel sem docela i bičem práskat, abych ho pojel....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Luky-12
Autoškolák

Příspěvek od Luky-12 »

Ten Civic je rozhodně povedené auto jak jízdně tak po praktické stránce. Jezdil jsem ale jen s krátkou verzí, tak nevím, co s tím udělala delší záď. (Někde v testech zmiňují, že na suchu super, ale na mokru horší stabilita a nedotáčivost.) Za mě škoda jen toho vzhledu a přeelektronizované palubky. Pokud ti to nevadí, tak bych do něj s klidem šel...
Co se týká Leona, samozřejmě ho zkus, ale pokud tě design VW neoslovil, neřekl bych, že interiér Leona nějak vybočuje. Co ta Astra, už jsi zkoušel? Já loni ne kvůli hmotnosti auta, ale mezi tím už proběhla odtučňovací kůra, tak třeba...
francis
Mistr volantu

Příspěvek od francis »

Ja jsem konzerva - vzhled civicu me vubec nebere. Musim ovsem pochvalit posed za volantem, co si vybavuju, Civic tourer me prijemne prekvapil pozici za volantem a "obejmutim" ridice - vse blizko, dobry volant a posed. MMira psal, ze se sedi vysoko, to mi nevadilo, se zbytkem nelze nez souhlasit viz http://www.autoforum.cz/testy-aut/rychl ... -premiant/
Ja bych volil Leona, od prvniho spatreni Cupry mam pro nej slabost (i pres slabsi interier)
Mirek
Pajaa
Autoškolák

Příspěvek od Pajaa »

Byl jsem na tom stejně (jde to dopátrat tady na foru), z těch uvedených aut byl favoritem pro mě Leon ST s 1.4 TSI ve verzi FR, hned v závěsu Honda Civic T s 1.8.Kdybych točil auta co 5let asi bych šel do Leona, pro delší držení auta bych si vybral Hondu...

Já nakonec trochu více zmáčknul prodejce i banku a odjel s CR-V :x
jt1977
Spolujezdec

Příspěvek od jt1977 »

A ja to resil minuly listopad. Mel jsem hlavu jak balon. K tomu jsem mel podstatne mensi rozpocet nez tady autor. Muj rozpocet byl teda 300 tis. chtěl jsem kombi, nejaky normlani motor v benzinu, všechny okna v elektrice, radio s Bt, klimu, parkovaci senzory, central s alarmem, barvu jsem chtěl bilou. Po chozeni po všech moznych salonech jsem většinou narazil na neochotu prodejcu celkem trapne reakce typu a co by jste za ty prachy nechtel,,, nebo neotravujte pokud nemate na auto milion atd...
Skodu jsem celkem hned vyradil , protože trochu nalozena fabia v kombiku se do rozpoctu vůbec nebyla schopna vejit. Pak jsem koukal na seat tam celkem bylo fajn toledo i když to nebylo kombi zase nemeli bilou skladem a auto za 259 tis. v pripade sileneho financovani mi neprislo jako dobra volba. VW nemlo cenu resit tam bych se nasel tak v polu a to jsem nechtel je to moc male pro rodinu.
Pak jsem koukal na citroen a Peugeot a tam byla problém cena , která byla lepsi jen při financovani a to teda fakt jako pujcit si 220 a vrátit 300 je ulet.
Pak jsem obhlidl Hyundai. Celkem všichni me strasili co to je ja hnus , kram atd... Kazdopadne muzu rict , ze co se jednani prodejce tyce uplne top. V pohode mi rekli co mají ,jaka je cena atd..
Vybral jsem si teda několik modelu , které mi v pohode pujcili na par dni a vlastne jsem od i 10, přes i 20 po i 30 , ix 35 az po i 40 několik dni pouzival.
Rozhodl jsem se pro i 30 v kombi. Vybava trikolor plus zadni a predni parkovaci senzory za 290 tis. hotove. v zakladu to mělo -6 kvalt , manual klimu, všechny okna v elektrice, el. zrcátka, vyhrev skla a zrcátek, radio s ovladanim na volantu, bluethood, ABS, airbagy, dalkovy central s alarmem, senzor pneu, protiprokluz. Vlastne jedine co mi v aute chybi je vyhrev sedadel a ten byli schopni dodělat za cca 8 tis. ale zatím jsem to neresil.
Dneska to mam rok najeto 27 tis. a pohoda. Vse funguje jak ma. Není to sice asi takove nejake silene svezeni ale na odirani u kauflandu dobry. Uprimne u auta je vždy problém , ze clovek ma nejaky rozpocet i když muze dat vice tak proste nechce. Je to o tom , ze auta o pade vic uz jsou jinde a je to jiné svezeni .

Ono ještě dneska bych mmozna pouvazoval nad Mitsubischi glant protože to snad bylo za podobne peníze jen to není kombi.Jen teda je tam jen 5 kvalt.
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Co jsi do toho dostal za motor za ty prachy? 1.4 CVVT 74kW 6MT?
mano
Spolujezdec

Příspěvek od mano »

V lete som kupoval nove auto - v parametroch som mal podobne rozhodovanie, presiel som vsetky dostupne znacky (okrem talianskych) a skusal snad vsetko od malych aut, cez strednu triedu az po SUVcka... - nakoniec som skoncil s Hondou Civic Sport (1.8). Musim povedat, ze za tie peniaze asi najlepsi kompromis medzi vykonom / priestorom v interieri / jazdnymi vlastnostami / dizajnom / vybavou spomedzi vsetkych vyberanych.

Kombik Civicu sa mi dizajnovo popravde moc nepozdaval, ale oproti hatchbacku ma zas viac miesta vzadu nad hlavou a velkostou kufra je bez konkurencie. Honda (obecne aj ostatne japonske znacky) ma drahsie nahradne diely nez ma napr. koncern, ford alebo opel. Ked som napr. chcel kupit zimne pneu aj s diskami, chceli za to dalsich 60 tisic - boli to síce 17" a titanove disky, ale "obycajne" 16tky mali v ponuke za 24, co je za to stale trochu moc.

Motor 1.8 je vyborny, zo zaciatku som mal vyssiu spotrebu, nez by sa mi pacilo (a to s vyssimi cislami vobec nemam problem :D), ale potrebovalo to okolo 2500 km na zajazdenie a momentalne mam dokonca pri cestach po dialnici spotrebu mensiu nez nasa firemna fabia s 1.2TSI. Dynamika pri nizsich otackach samozrejme nie je az taka ako u inych motorov s turbom, ale ak sa nebojis tocit okolo 4t, je dostatocna aj s plne nalozenym autom.

Manualna prevodovka v civicu je jedna z najlepsich, s ktorymi som mal kedy moznost soferovat. Podvozok je skvele nastaveny, v zakrutach drzi (dokonca bez zasahu ESP) aj v situaciach, kedy som uz s astrou alebo i30kou musel razantne brzdit. Neviem ale porovnat s kombikom - s pozicanym autom (obzlast testovacim) ako hovado radsej nejazdim :-D. Oproti i30ke, cee'du a 308cke ale podvozok trochu zaostava v komfortnosti - obvlast na rozbitych cestach je to citit.

Co sa tyka inych modelov:
- Mazda - podobne ako Honda - super kvalita, dizajn, motor aj podvozok. Bohuzial ale vyssie ceny a osobne mi vadil siroky stredovy stlpik pri nohach - po 10 minutach mi tam strpala prava noha (nebyt tejto vady idem do Mazdy)
- Mitsubishi - skusal som Lancer - vyborna cena, vyborna 1.6 atmosfera, u podvozku som mal pocit, ze je ladeny tvrdsie nez 308 ale stale viac na komfortnejsie nez ma Civic alebo Mazda 3. Tak isto ma priestorny interier, ale bohuzial stary neinovovany dizajn (zvonku aj zvnutra) a nemaju kombik (myslim, ze sportsback by mal zrejme zodpovedat hatchbacku).
- od Kie ma odhovaral sam dealer (predava Kiu, Citroen/Pegueot a Ford) - poznam sa s nim osobne, takze mi na rovinu povedal, ze tie auta maju casto v servise a navyse nahradne diely nie su az take lacne, ako si ludia myslia. Takze ak korejca, radsej hyundai.
- Ford Focus ma celkom dost maly interier obvlast na mieste spolujazdca je zle tvarovana stredova konzola, ktora je okrem ineho mozno trochu pretlacitkovana (to je asi o vkuse a zvyku). Za to ma focus ale rozhodne najlepsi podvozok z tebou spominanych modelov - perfektny v zakrutach a komfortny aj na rozbitych cestach. Cenou ma ale ford sklamal a radsej by som si radsej bud priplatil za nove Mondeo, alebo este radsej isiel do 2-3 rocneho mondea za +- rovnaku cenu ako focus.
- Opel - nova Corsa sa im fakt podarila, ale tu v bohuzial v kombiku nemaju :-). Starsia Astra je na zadnych sedadlach velmi stiesnena, dokonca tam nevydrzala ani priatelka, ktora nemala vzadu problem ani v i10. Novu Astru som bohuzial nemal tu cest - este nebola v ponuke a tak isto by som ako ty 8 mesiacov cakat nechcel
- Renault podla mna prilis podlahol downsizingu a s tymi motormi to prehnal - Clio s 1.2 bolo malo dynamicke, do mesta to asi staci, ale po dialnici by som s tym jazdit nechcel. Z Megana si toho uz popravde ale moc nepamatam, iba to, ze verzia RS bola super :-D
- Toyota ma v pripade Aurisu a Coroly trochu sklamala, interier sa mi v nich zdal celkom lacny, jazdnou dynamikou to boli super auta (isiel som s nimi ale iba po dobrej ceste v meste, takze ku kvalite podvozku sa moc vyjadrit nemozem) ale vyssou cenou oproti ostatnym znackam ma odradili uplne. Za to ale ak by som mal kupovat male auto beriem Yarisa :-)
- Koncern - Leon, Golf, Fabia/Rapid/Octavia - celkom fajn je ze sa snazia byt prakticke s dostatocnym priestorom v interieri, nahradne diely su v tej lacnejsej casti spektra (i ked nie najlacnejsie ako sa zvykne hovorit), v zaklade maju slusnu cenu, ale ak si cokolvek prihodim k vybave tak oproti korejskym/japonskym znackam sa dostavam do vyssich cifier (octavia v rovnakej vybave by ma vysla o 100t viac nez Civic - co je celkom slusny rozdiel). Oturbene motory maju super vykon, a s manualnou prevodovkou aj dobru dynamiku. Osobne mam ale k tym znackam trochu odpor - mozno kvoli nasim firemnym vozom a konzervativnejsiemu dizajnu
- S citroenmi som vobec nejazdil, pri vybere som ich v podstate hned vyradil kvoli interieru - nejak mi nesadol a necitil som sa v nom dobre
- V Peugeote medzi 208 a 308 som v pripade priestoru v interieri moc velky rozdiel nevidel, v oboch som sa citil mierne stiesnene a podobne ako u Mazdy som mal problemy vojst sa vedla napuchnutych stredovych konzol. 308 ma fajn komfortny podvozok, ale ten 1,2l motor je na tom podobne ako renault. Sice to ma 110 koni, ale ked to mozem porovnat so 100 konovou 1,4kou v svojej i30ke, tak to iba huci a nema tah. Do mesta fajn, na dialnici by som zrejme hodne nadaval a asi uvaril turbo.

Dufam, ze to nejak pomoze s vyberom ;-)
jt1977
Spolujezdec

Příspěvek od jt1977 »

mam tam 1,6 88 kw s tim 6 kvaltem.
Odpovědět