Praktický kombík
Praktický kombík
Zdravím,
mám obrovské dilema ohledně výběru vozu. Bojím se že se mi stane opět to stejné jako při koupi obou mých předchozích motocyklů - to že přehlédnu nějakou drobnost, která se poté vyvrbí v něco velkého. Zkrátka bych chtěl poradit s výběrem kombíku do 70 000 kč.
Měl by být spolehlivý, pokud možno tak výkon více než 60 kW (do teď jsem mohl jezdit s Felicií, Fábií (obě kolem 50kW) a Octávií 74kW). Poprosil bych s výběrem motorizace a podobně. Auto budu využívat cca 3x až 4x týdně na cesty kolem 30km + je možné že v létě bude mít zátěžové testy formou 200km každý den.
Moji favorité jsou VW Bora, VW Passat, Škoda Octavia - případně jsem trochu uvažoval i o Fordu Focusovi.
V autech se obhužel moc nevyznám, tak právě prosím Vás, návštěvníky a členy tohoto fóra. Děkuji!
mám obrovské dilema ohledně výběru vozu. Bojím se že se mi stane opět to stejné jako při koupi obou mých předchozích motocyklů - to že přehlédnu nějakou drobnost, která se poté vyvrbí v něco velkého. Zkrátka bych chtěl poradit s výběrem kombíku do 70 000 kč.
Měl by být spolehlivý, pokud možno tak výkon více než 60 kW (do teď jsem mohl jezdit s Felicií, Fábií (obě kolem 50kW) a Octávií 74kW). Poprosil bych s výběrem motorizace a podobně. Auto budu využívat cca 3x až 4x týdně na cesty kolem 30km + je možné že v létě bude mít zátěžové testy formou 200km každý den.
Moji favorité jsou VW Bora, VW Passat, Škoda Octavia - případně jsem trochu uvažoval i o Fordu Focusovi.
V autech se obhužel moc nevyznám, tak právě prosím Vás, návštěvníky a členy tohoto fóra. Děkuji!
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Praktický kombík
Stáří, předpokládaný počet km na hrbu, cenový strop...??
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Cenový strop je 75 000 kč.řidičBOB píše:Stáří, předpokládaný počet km na hrbu, cenový strop...??
Stáří je mi v celku jedno ale asi byhc upřednostnil rok výroby 2000 a víc.
Km si asi nevyberu ale kolem 150 000 asi ideál.
Nemám o tom vůbec přehled a chtěl byhc hlavně auto, které vydrží.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tak v ceně 75t je vcelku jedno co koupíš...protože to bude všechno hnůj. A nemyslím to nijak špatně...je to prostě realita.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Tak zase takhle to já neberu .. jezdil sjem teď rok s Fábií, kteoru bych koupil teď tak za 40 000 .. a jediné co nešlo bylo to, že rdáio hrálo jen z jednoho reproduktoru ... Potřebuji typ na auto, které není známé tím, že se často rozpadá, abyhc enbly často v servisuřidičBOB píše:Tak v ceně 75t je vcelku jedno co koupíš...protože to bude všechno hnůj. A nemyslím to nijak špatně...je to prostě realita.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tak osobní zkušenost mám s Octou 1.9TDi 66kW - to byl hotový nezmar. Ve 250t bylo původní turbo i vstřiky... Spojku jsem dělal ve 190t km. Pak byla ještě možnost 74kW - to byly modely ke konci produkce a 81kW, což byla taky poctivá konstrukce.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Koncern za 70 bude smrt už na pohled. Focus si drží cenu, takže za 70 jedničkový Focus bude asi taky smrt. Mít rozpočet tak o 100% větší, už se dá špekulovat. Takhle něco jednoduchého v benzínu na okraji zájmu. Minule tady někdo doporučoval Alfu, ale o tom já nic nevím, takže nemůžu doporučit/odradit. Z dalších věcí Citroen Berlingo/Xara, Fiat Stilo, jedničkový focus (s dost nejistým skutečným nájezdem), dokonce i mondeo (s ještě víc nejistým nájezdem se najde), Opel Astra, Opel Zafira, Peugeot 307 SW, možná risknout Renault Megane II (startovací karta a obecně elektronika),...... Jako vždy u takového stáří a rozpočtu bude velmi záležet na konkrétním kusu, prokazatelnosti/zanedbanosti servisu a také na náhodě. Pokud máš nějakého schopného garážníka, který nějakou z uvedených značek umí, tak to může být výhodou.slleeper píše:Z.....Zkrátka bych chtěl poradit s výběrem kombíku do 70 000 kč......
....
hele dá se sehnat klidne i Volvo V70 2003 za 70 dokonce i o jednom vim a rozhodne se to nerozpada, akorat je to 2.4 benzin
Za 70 000,- Kč to bude opravdu cca 15 let starý auto a to už bude záležet hlavně na stavu konkrétního auta, než na nějaké značce nebo modelu. Nepadla tu zatím zmínka o Japoncích. Za 70 000,- by určitě šla sehnat nějaká Toyota Corolla, Toyota Avensis, Suzuki Baleno, Mitsubishi Lancer, možná i Mazda 6.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
...nezapomínej ale, že ceny náhradních dílů (a že asi nějaké potřeba budou), jsou u japonců krapet vyšší...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time