Volvo do 350 000,-

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Grog
Dítě v autě

Volvo do 350 000,-

Příspěvek od Grog »

Ahoj ridici, vybiram svoje prvni - z meho pohledu drazsi auto. Jsem clovek, kterej se v autech vlastne vubec nevyzna - tzv uzivatel :/ toz proto pisu sem. Do nynejska jsem jezdil v mensich autech (favorit, forman, octavia a pak teda mondeo a passat) a ted bych si chtel udelat konecne radost nejakym suv. Auto by bylo planovany jako rodinny ale to si myslim ze suv celkem splnuje (nebo se mylim?). Proste jsem se zamiloval do Volva - konkretne xc90. A ted k memu dotazu - ma vubec cenu se s rozpoctem do 350 000kc zajimat o tohle vozidlo? Preci jen - co jsem koukal jsou v tyhle cenovy relaci ty xc90ky cca 10 let stary - takze jak je to s poruchovosti? mam se pripravit na vydaje za dily? Jinak auto bych radeji chtel v benzinu a s manualni prev. - urcite by to nebylo auto k popojizden ve meste ale spise takovej ten vikendackej vuz s kterym objedete pribuzenstvo, skocite na vylet a pak 1x do roka nejaka ta dovolena typu Francie apod. Tzn - ma cenu uvazovat o vysneny xc90? (xc60 se mi libi tez ale tam je to s cenama trochu jinde no). Za pripadny odpovedi dekuju a budte prosim k me nevedomocti/naivite shovivavi... Zdar a silu :)
k86
Mistr volantu

Re: Volvo do 350 000,-

Příspěvek od k86 »

Musi to byt SUV? vyuzijes 4x4? vysoky podvozek? a s tim i strasnou spotrebu hlavne u benzinoveho motoru?

Poruchovost je jako u kazde jine ojetiny, pokud narazis na vylitanej kus bude to kasicka, ale taky to muze jezdit do aleluja.
Obecne na XC90 nejsou z hlediska jizdnich vlastnosti pozitivni recenze, ale kdyz to je tvoje vysnene auto....
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Prostě se mu líbí, tak to respektujme.
Osobně bych měl výhrady k pohodlí - podvozek.
Já bych v téhle kategorii koukal po Freelanderu II.
MG - radost až na kost.
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Podvozek je komfortní na dálnici, jinak moc ne. Po lesní cestě to skáče jak koza :D Mám zkušenost s D5 a když se jede rozumně tak dálnice 8-9l, s kolama na střeše do Itálie 12l..město kolem 10l. Benzín bude papat víc, ale musím říct, že na to, jak je ten diesel využívaný - 50/50 město/okresky - tak musím zaklepat, že odešlo jen nějaké čidlo u turba a dělal se repas automatu, jinak absolutně bez závad a je to MY asi 2007.
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

KDB píše:Prostě se mu líbí, tak to respektujme.
No zrovna freelander II bych doporucil tak mozna svemu nepriteli
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jediný rozumný benzín tam byl T6. Sehnat to v manuálu to asi nebude easy, pokud se to vůbec dělalo. Ten motor není ale nic moc a hlavně je neadekvátně užraný.
Asi bych hledal jinde než XC90 v čemkoliv.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

k86 píše:
KDB píše:Prostě se mu líbí, tak to respektujme.
No zrovna freelander II bych doporucil tak mozna svemu nepriteli
Trochu rozvést bych prosil....?
MG - radost až na kost.
Jelass
Řidič začátečník

Příspěvek od Jelass »

Tady bych se jednoznačně přiklonil k jinému Volvu, XC70. Stejné motory v tom pojedou lépe a levněji, auto je ( imho ) uvnitř větší. Při požadavku na spotřebu tady vychází jedině D5, ptž i v os. volvech jdou T5 málokdy pod deset. Jinak T5 je poměrně charakterní a doporučení hodný motor. Volvo je ale celkově poměrně neřidičský auto, klidně bych volil automat, manuál bude omezovat ve výběru. Ostatně stejně jako benz. motor :)
Mondeo 2004 Turnier 2.0i
p.: Dodge Grand Caravan SE 3.3V6 FFV 2008
lampa
Pan Řidič

Příspěvek od lampa »

Taky bych se priklanel k XC70. Jestli to bude, jak rikas, vikendove auto, tak te zvysena spotreba 2.5T oproti dieselu moc trapit nemusi, benziny jsou navic levnejsi, obecne maji mene najeto, jsou levnejsi na udrzbu, nesmrdi a lepe jedou. Ted je otazka, jak moc vyuzijes ctyrkolku, zvyseny podvozek atd. Pokud ano, tak existuje zajimava alternativa v podobe Subaru Legacy. Jestli ne, tak bych vzal normalni V60, nebo V70. Usetris jeste vic, bude to zrat jeste mene...
Odpovědět