Spolehlivé auto do 250 000 Kč-radši nový "šunt", nebo ojeté?
-
- Adept autoškoly
Re: Spolehlivé auto do 250 000 Kč-radši nový "šunt", nebo oj
Já bych se ještě podíval na Hyundai i30 2-3 roky stará, by nemusela být špatná volba.
-
- Spolujezdec
Můžeš mi to prosím nějak vysvětlit? Ráda se poučím...slon píše:poslednou vetou si uplne mimo, hlavne ak sa bavime o atmo benzinoch.
Od 150 000km lze u dieselového motoru vyrobého v posledních cca 6ti letech už pomalu počítat s výraznější poruchou turba, vstříkování, DPF filtru. Dieselový motor pracuje s většímu tlaky jak palivové soustavy, tak i uvnitř motoru (spalovací prostor - válec) a je tedy vystaven většímu namáhání. Na což je sice stavěný, ale i tak.. Kdežto atmosférický motor je relativně jednodušší, pracuje s nižšími tlaky (taky už to není zcela pravda). Prostě u dieselu se 150 000km a více je čas se pomalu začít bát co se vyvrbí, u atmosféry to není tak akutní. Je to však stále jen zevšeobecňování. S tebou zmiňovaným nájezdem bych o dieselu neuvažoval a pokud ano, tak za každé natankování dieselu si spočítat kolik by toto stálo v benzínu a výslednou rozdílnou sumu si skutečně reálně dát do prasátka/pokladničky. Je to stejné, jako když někdo řekne, že nekouří a proto šetří, ale minimum nekouřících lidí si tyhle ušetřené peníze dává každý den do pokladničky...
Ano turbo se ti může posrat + pár dalších věcí, ale furt sou to položky dejme tomu kolem +- 10 tisíc a navíc i benzín se může potentovat. Rozdíl mezi auty co jsem se koukal, je v průměrné spotřebe tak 2 litry. To už je dost rozdíl (cca 30 tisíc Kč na 50 tisíc km). Takže pokud s tím najedu 50 tisíc, tak ušetřím 30 tisíc, který můžu narvat do oprav a výjde to stejně jak benzín. Pokud se motoru nic nestane, tak jsem ušetřil. Nemyslím si, že bych vždy za 50 tisíc km vrazil dalších 30 tisíc za opravy, jen kvůli tomu, že to je diesel.
Jinak u těch větších aut, jsou všechny části robustnější a auto vydrží více najeto. Motory u těch škodáren jsou asi celkem držáky, protože jsem viděl i superb co měl najeto 600.000 km Otec koupil BMW 530D r.v. 2000 a má najeto asi 280 tisíc a taky si nestěžuje. Jo love do toho nějaký narval, ale teď mu to jezdí parádně.
Jde o to, že si koupíš auto co má najeto 100 tisíc, ale udržbu potřebuje stejně jak to s 200 tisíc spotřební materiál platíš furt stejně (pneu, destičky, kotouče, tlumiče, vejfuk, oleje atd.), max. se tam může podělat něco většího..ale to může i u toho se 100 tisícama a pak jelikož dáš za auto 250, tak ti nezbude na opravy. Takdle koupíš třebas za 200 a zbytek máš na opravy, kdyby se náhodou něco potento.
Možná varianta je pak Oktávia, ale to se mi nelíbí, že to má prostě každej, stejně jak fabiu. Superba už ne, takže máš sice škodárnu, ale takovou co aspoň nějak dobře vypadá, je velká a výbavu má většinou taky dobrou.
Pokud se ti nelíbí fluenc, tak zkus tu alfu 159. Např: http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list krasavica :DD
Jinak u těch větších aut, jsou všechny části robustnější a auto vydrží více najeto. Motory u těch škodáren jsou asi celkem držáky, protože jsem viděl i superb co měl najeto 600.000 km Otec koupil BMW 530D r.v. 2000 a má najeto asi 280 tisíc a taky si nestěžuje. Jo love do toho nějaký narval, ale teď mu to jezdí parádně.
Jde o to, že si koupíš auto co má najeto 100 tisíc, ale udržbu potřebuje stejně jak to s 200 tisíc spotřební materiál platíš furt stejně (pneu, destičky, kotouče, tlumiče, vejfuk, oleje atd.), max. se tam může podělat něco většího..ale to může i u toho se 100 tisícama a pak jelikož dáš za auto 250, tak ti nezbude na opravy. Takdle koupíš třebas za 200 a zbytek máš na opravy, kdyby se náhodou něco potento.
Možná varianta je pak Oktávia, ale to se mi nelíbí, že to má prostě každej, stejně jak fabiu. Superba už ne, takže máš sice škodárnu, ale takovou co aspoň nějak dobře vypadá, je velká a výbavu má většinou taky dobrou.
Pokud se ti nelíbí fluenc, tak zkus tu alfu 159. Např: http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list krasavica :DD