Nový benzín s vyšším posedom a nízkou spotrebou

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
peter.nr
Autoškolák

Re: Nový benzín s vyšším posedom a nízkou spotrebou

Příspěvek od peter.nr »

Niekde som čítal, že tá automatika s bi-xenonmi nefunguje dobre, ale v rámci Komfort paketu s halogémni je to vraj bezchyby.
peter.nr
Autoškolák

Příspěvek od peter.nr »

Aktuálne konfigurácie, medzi ktorými si vyberám:
1.2 81kW TSI DSG CL
1.4 92kW TSI DSG CL
1.4 92kW TSI DSG HL + Light Assist za 135 EUR (nejde v konfigurátore nastaviť)
Doplnkovú výbavu ešte pred kúpou otestujem. Čo nemám možnosť otestovať, je motorizácia, pretože predajca nemá ani jednu verziu s DSG.
cajoch
Autoškolák

Příspěvek od cajoch »

zkus jinýho prodejce....projeď se stejnou kombinací motor/převodovka/typ karoserie kterou chceš koupit, jen tak poznáš jak to spolu funguje....
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

S tim DSG by se chtelo aspon jednou pred koupi projet.. jak tak koukam na ty cenovky, nebyl puvodne strop 20 tisic s idealni cenou kolem 15 tisic? Je pravda, ze vybavenejsi auto se pozdeji lip proda, ale tech 24 tisic uz je dost, 9000€ rozdil oproti puvodni predstave je rekneme 7300l benzinu pri cene 33kc/l a za to uz se da najet hodne km s daleko zravejisim autem :D
peter.nr
Autoškolák

Příspěvek od peter.nr »

Odrátaj si od nich zľavu cca 2000 EUR (dostaneš sa na 22-23 tisíc) a niektoré doplnky, ktoré asi odtiaľ vypadnú - zajtra budem testovať a ak sa neosvedčia, tak ich nezoberieme. 15 tisíc bola len moja nereálna predstava, ako som neskôr zistil.
Druhé auto v konečnom poradí je Verso, kde by sme sa pod 20 tisíc tiež nedostali. Tretie je CRV, Ktoré na 23000 (s podstatne nižšou výbavou) len začína. Štvrtý Qashqai okolo 20 tisíc. Piaty Scenic rovnako.

Keby som nové auto kupoval pre seba, tak zoberiem Fabiu Combi za 12 tisíc alebo Octaviu Combi za 16. Ale tie nemajú vysoký posed.

Prečo Sportsvan? Je to krátke auto (4,3 metra), z vonka športovo-elegantné, z vnútra priestranné, ergonomické a nabité technológiami, variabilné (posuvná zadná lavica) a jedno z najživších áut v tomto segmente (popri C-Max). CRV a Grand Scenic sú strašne veľké, Qashqai (aj CRV) má podstatne vyššiu spotrebu oproti MPV-čkam, Fordy a Ople sa nám jednoducho nepáčili. Rozhodovali sme sa medzi Toyotou a VW a Sportsvan to vyhral - mali sme z neho lepší dojem.
peter.nr
Autoškolák

Příspěvek od peter.nr »

Auto už je objednané, do výroby ide na prelome júna/júla a dodané bude v druhej polovici júla. :)

Nakoniec som si dal spraviť ponuky aj u iných predajcov VW a dostal som zľavu 10%.

Takú zľavu mi nedal ani jeden predajca konkurenčných značiek. Myslím tým zľavu z oficiálnych akciových cien.

S akými zľavami máte skúsenosti vy? Napr. by ma zaujímala Honda, kde CRV najlacnejšia motorizácia vo výbave Comfort stojí 23 tisíc a dávali mi navyše len 1500 na výbavu (rádio s navigáciou a metalíza). Dostal niekto výbavu Elegance spolu s bezpečnostným balíkom a metalízou povedzme za 23000 EUR?

Počul som totiž, že predajcovia iných značiek nemajú takmer žiadny priestor na ďaľšie znižovanie cien. Že sú tak veľmi na hrane s cenou.
Pajaa
Autoškolák

Příspěvek od Pajaa »

Nebudu zde říkat za kolik jsem dostal CR-V model 2015 ale bylo to více jak o 100tis dolů oproti nabídkám třeba Auto Jarov či Šmucler. Jinak CR-V 2014 model je pod 500tis s 2.0i ve výbavě Comfort, 1.6 i-DTEC v Elegance za 569tis ... Auta jsou na TipCars.
Oni ten prostor mají, ale jak jsem pochopil, pokud má obchodník splněno nedá více, nevím jak jsou hodnocený, jestli mají bonusy měsíční či čtvrtletní ale prostě se mi už stalo, že mi prodejce řekl na rovinu, že mi 10% na Seata nedá protože už má splněno, zatímco u jiného jsem na 10% začínal.
Pajaa
Autoškolák

Příspěvek od Pajaa »

peter.nr píše:Dostal niekto výbavu Elegance spolu s bezpečnostným balíkom a metalízou povedzme za 23000 EUR?.
Já dostal model 2015 v Elegance vč. metal barvy pod 21tis EUR
peter.nr
Autoškolák

Příspěvek od peter.nr »

Asi to bude tak. Ja som 10% dostal až u tretieho predajcu.
peter.nr
Autoškolák

Příspěvek od peter.nr »

Aby som sa ešte pochválil, čo som vlastne kúpil:

Golf Sportsvan Comfortline 1.4 TSI DSG 92kW (125k), zlatá pyramid metalíza, čierne poťahy
+ ACC (adaptívny tempomat)
+ Comfort paket (parkovacie senzory, automatická klíma, svetelný a dažďový senzor)
+ rádio Composition Media (6,5")
+ Light assist (vypínanie diaľkových svetiel)
+ Park assist (automatické parkovanie)
+ App-connect (zrkadlenie telefónu na displeji rádia - napr. navigácia)
+ palubný počítač Premium (farebný)
+ Blind-spot monitor (senzor mŕtveho uhla a okolia vozidla pri cúvaní na cestu)
+ Alarm Plus (nutnosť kvôli poisteniu)
+ čierny strešný nosič
+ elektricky sklápateľné zrkadlá

Cena 23 000 EUR.

Pre Sportsvan som sa rozhodol nielen kvôli tomu, že sa mi po každej stránke páčil, ale aj kvôli cene. Za túto cenu sa jednoducho nedá kúpiť podobné auto od konkurencie s automatom, podobným výkonom a výbavou. A to mi niektorí vraveli, že VW autá sú predražené. :-)
Odpovědět