Škoda Spaceback 1.2 TSI 77KW a konkurence

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
maco10
Adept autoškoly

Škoda Spaceback 1.2 TSI 77KW a konkurence

Příspěvek od maco10 »

Můj nový výběr auta vzhledem k účelům,převážně město,dvě malé děti,roční nájezd kolem 10 tisíc km,dostupnost servisu apod. padl na zmíněnou Škodu Spaceback 1.2 TSI 77 Kw.Jde o nový vůz.Dnes jsem měl jízdu s předváděčkou a spokojenost.
Konkurence:Opel Astra sedan 1.6 16v Enjoy(2015)
Hyundai i30 1.6i 88 Kw(2015)
Citroen C4 1.6 VTI 88 Kw (2015)
Do 14 dnů budu objednávat.Rád bych ještě vyzkoušel konkurenci.....Váš názor na můj výběr? :-bd Děkuju
d1.8t
Letec

Re: Škoda Spaceback 1.2 TSI 77KW a konkurence

Příspěvek od d1.8t »

Pokud budeš objednávat, tak od 22KT, tj. někdy přelom květen/červen by měl bej u Rapida technickej FL a s ním by měly příjít motory EA211 s řemenem.
Naposledy upravil(a) d1.8t dne ned 22 bře 18:47, celkem upraveno 1 x.
RWD
maco10
Adept autoškoly

Příspěvek od maco10 »

dobře,skvělá připomínka,děkuju
TomZ
Pan Řidič

Příspěvek od TomZ »

A co Nissan Pulsar?
maco10
Adept autoškoly

Příspěvek od maco10 »

Pulsar?Pro a proti oproti Škodě Spaceback?
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Jen poznámka k porovnávaným vozům. Astru, C4 i i30 jsem vždy chápal jako konkurenci Octavie. Tj. auta o třídu výš než Rapid, který je sice také na základě Octavie, ale 20 let staré.
2.9T RWD
lampa
Pan Řidič

Příspěvek od lampa »

A proc spaceback a ne liftback? Jinak z tech dalsich aut, kazde ma pro a proti, takze ber spis to, co je ti sympaticke a vyhovuje ti. Uprimne, lepsi, nez rapid bude asi vsechno. Ja bych bral astru.
Jinak k pulsaru - opet auto o tridu vys, takze prostornejsi a asi i pohodlnejsi, je docela drahy, ale zase vybaveny. Oproti ostatnim (krome rapidu) ma turbomotor a to si musis rozhodnout sam, jeslti je vyhoda, nebo nevyhoda. Mne na tom aute nejvic vadi vzhled a interier.
Prdola
Řidič začátečník

Příspěvek od Prdola »

Já bych astru nebral a to jí mám a jsem s ní spokojen, ale když koukneš, že rapida chtěl s 1,2, tak astra má za podobné peníze 1.4/88kw a to bude víc žrát a pojede cca stejně, protože je astra "tlustá". Ovšem pokud by tě nevadila spotřeba tak o 0,6 litru nahoru, tak ber tu astru, protože je hodně pohodlná... jo a ještě něco, vzadu není moc místa, ale to si zkus v salonu.
maco10
Adept autoškoly

Příspěvek od maco10 »

Dobře,takže jinak,když je vše lepší jak Rapid....cenový strop 350 tisíc.....doporučujete?Budeme v autě 4,takže bych se přikláněl k nějaké 1.6 :ymparty:
ttominoo
Autoškolák

Příspěvek od ttominoo »

celkem zajimavy clanek byl ted v jednom casopisu na tema Rapid Spaceback x Rapid liftback x Fabia Combi. Nevim jestli tu muzu uvest nazev casopisu, kdyztak napis SZ. Test dopadl celkem zajimave i podle rozmeru a je tam i rozdil v tom TSi retez vs. remen a pozor u Liftbacku dostanes akci i za hotove a u Spacebacku je podminena finacovanim SKOFIN
Odpovědět